Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека според законот за употреба на македонскиот јазик, мора да ги кажува на македонски, а и кога би биле на англиски или некој друг јазик, мора да има превод, затоа што сепак се работи за емисии на национални медиуми, верувам дека така и е наложено. Друго објаснување не гледам.[DOUBLEPOST=1549121330][/DOUBLEPOST]
А Playbook?
Не па на гугл транслејт така го преведува целото име, а бидејќи Миланка таму ги преведува значи така е. :D

Да се отвори тема и темата да се вика „Ловот на Добриот Вил“.
:pos: Сериозно така го преведе?[DOUBLEPOST=1549171551][/DOUBLEPOST]Ова заслужува место и тука.

Три награди за Honeyland на Санденс, меѓу кои и главната за најдобар странски документарен филм. :bravobe::bravobe::bravobe:

Прегледај го приврзокот 204138

Последно уредено:
:pos: Сериозно така го преведе?

Немам појма, урбан мит е :)

P.S.
Честитки до луѓето кои стојат зад македонскиот документарец што освоил награда на Санденс. Нека се множат!

Добро како е можно филм како BlackKkklansman да биде номиниран за оскар. Нека им каже некој дека е ебана 2019 година за такви филмови. Па и има 7.5 рејтинг на имбд од тие 97 к што гласале сигурен сум 90 к се црнци што уште си ги барат правата грејните они. Ова ми е еден од најглупавите филмови што сум ги гледал и ми е прв филм со рејтинг 1/10. Немам ништо против црнци ама преку кур од такви филмови.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Последните 2 филма освојувачи на World Cinema Grand Jury Prize Documentary Award на Санденс:
Of Fathers and Sons (2018) и Last Men in Aleppo (2017), подоцна беа номинирани и за Оскар за најдобар документарец (Of Fathers and Sons сега, годинава). Just saying!

Плус, номиниран беше и освојувачот на истата награда во 2011, Hell and Back Again, a Man on Wire во 2008 дури и го освои Оскарот за најдобар документарец.

Само да не им текне на овие нашиве за странски да ги бутнат Петруниите на Теона наместо Honeyland!

Последно уредено:
Не, што ти е, има сите сега да се шлепаат на филмот како лично да го правеле :)
Баш. А филмот, од екипа од 6 души, 3 години го правеле, гревчиња. Ама сепак, Теона има некоја п. магија со која успева да ги маѓепса. Ете, и на Берлин и се бори во главна конкуренција за мечка филмот.

The Favourite е добар и прилично историски автентичен филм (барем кога станува збор за сценографија).

Да се отвори тема и темата да се вика „Ловот на Добриот Вил“.

Пред едно 13-14 години кога сеуште можеа да се видат ДВДтеки низ Скопјево, филмот Shark Tale со Вил Смит го преведуваа на постер како Рипката Тале
:pos:

Последно уредено:
Пред едно 13-14 години кога сеуште можеа да се видат ДВДтеки низ Скопјево, филмот Shark Tale со Вил Смит го преведуваа на постер како Рипката Тале
:pos:
:pos::pos::pos:
OMG, а јас мислев Кршенгрб планина е кулминацијата!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom