Motor

• Креатор на темата Креатор на темата Aprilia123
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 јануари 2018
Мислења
9
Поени од реакции
0
Od kolku najmalku godini mozhi da se polaga za vozachka dozvola za motor I kolku bi chinelo sevkupno I dali se samo testovi...pozz

Шо те боли тебе од колку години може да се полага, на 27 не мотор, за цепелин можеш да полагаш ;)

Зависи за коју катергорију.
Од 14 беше можда е сменето.

Аbe 14 godini imam ako 27imam napishano pa sakam da znam od kolku godini mozi da se polaga za motor od 50cc I kolku pari fakja sevkupno

Аbe 14 godini imam ako 27imam napishano pa sakam da znam od kolku godini mozi da se polaga za motor od 50cc I kolku pari fakja sevkupno

Мали од 14 години можеш да полагаш..
Се полага само тестови..
Нека кошта се вкупно 3.000 денара,освен ако не е поскапено и ако ги положиш тестовите од прва..
Обавезно ти треба една трајна регистрација на моторчето,задолжително осигурување кое кошта 500-600 денара за моторот,и кацика..:)
Ќе имаш биометриска возачка дозвола со категорија М..

Blagodaram.A testovite lesni li se I za odprilika kolku vreme e nastavata?

Blagodaram.A testovite lesni li se I za odprilika kolku vreme e nastavata?

Па може ќе те спотераат еднаш-двапати да отидеш,кур се тресе ради реда..Да те советуваат да носиш кацика да почитуваш знаци и така натаму..
Тестовите ги имаш на mvr.gov.mk-testovi za vozacki ispit,така некако пиши,ќе се снајдеш,не си апликоко до толку..

I ako zemam polovna aprilia primer ne mi treb registracija samo osiguruvanje? BIDEKJI TAA E REGISTRIRANA EDNASH?

I ako zemam polovna aprilia primer ne mi treb registracija samo osiguruvanje? BIDEKJI TAA E REGISTRIRANA EDNASH?

Да..Само мора на нотар да направите купопродажен договор..И да ја поништиш сообраќајната, ако е од ист град немора да менуваш нови таблици,за да си биде моторот на твое име.

14 fodini imam moze da e na moe ime?

Мислам дека може..
Така кога ќе се соберете друштво ќе ја извадиш сообраќајната и ќе се правиш курназ пред девојчињата дека имаш мотор на твое име:P:P

Епа тогаш пази како возиш,и немој да се напикаш под некој камион..

Оти вие "чупината" нешто не сте сигурни возачи..Т.е ич не сте.

Се возам со колава низ град и до мене се возеа две девојки на мотор,ама беа постари 17-18-19 години,и не носеа кацика,и викам на едната стај си кацика,стасавме до семафорот и чекаме и на семафорот се симна сакаше да ме тепа вика ти ли ќе ми кажуваш:pos::pos::pos: јас се прекрстив ја убацив у прва и си продолжив

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom