Moviespotting 2017

Колку филмови сметате дека може да изгледате во 2017?


  • Вкупно гласачи
    78
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 октомври 2011
Мислења
13.690
Поени од реакции
33.323

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.476
Поени од реакции
7.283
Од оцена 8 и нагоре, силно препорачувам;
7 и 7,5 солидно, добро филмче, и нив ги препорачувам;
6 и 6,5 ок, не е лош, ама ништо посебно;
5,5 и надоле, варијации на разочарување и лошотилак;
(R) - реприза
(К) - глеан во кино
1-119
120-200
201-296

297.Исцелител- 7,5 (К)
298.The Crow- 4,5
299.Double Indemnity- 10 (R) (K)
300.Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street- 8
301.Thor: Ragnarok- 7,5 (К)
302.Definitely, Maybe- 5
303.Three Men and a Leg- 6
304.Tell No One- 8 (R)
305.5th Ave Girl- 6,5
306.Montage- 7,5
307.Chronicle- 7,5 (R)
308.Thoroughly Modern Millie- 6
309.The Young in Heart- 7,5
310.Mary Poppins- 9 (R) (spoonful of sugar)
311.Saving Mr. Banks- 8 (R) (се глеа одма после Мери Попинс.. Ема Томсон :love:)
312.Theodora Goes Wild- 7
313.The Barkleys of Broadway- 6,5
314.Brigsby Bear- 6,5
315.Johnny Stecchino- 6
316.The Man Who Shot Liberty Valance- 8
317.Balto- 8 (R) (сценава со музиката гетс ми еври тајм)
318.The Thomas Crown Affair- 7 (ммм)
319.Chicago- 8 (R)
320.All That Jazz- 9 (R) (филмиште!! Искрен разговор на режисер со Лејди Смртта, осврт на животот, депре, со прејаки музички/танц сцени и прејака монтажа)
321.Dunkirk- 7 (ептен квалитетно снимен, саундтракот нема утка, ама, не ме допре колку шо очекуев. Некако почиња во една брзина и цел филм тера така у исто некое темпо. Посебно некако монотони ми беа сцените со авионите, тоа па тоа. А и не се поврзав до толку со ниеден од ликовите. Ми се свиѓаше поише од аспект на хорор. Ко Гравити кој исто ми беше хорор така и овој, убаво ми беше доловена состојбата на беспомошност, а и саудтракот прилично помагаше за тоа)
 
Последно уредено:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.353
Поени од реакции
25.030
Мислам дека ова ми е најслабата година во однос на гледање филмови, сега кога отворив летербоксд, бројката е нецели 60 филма. Според критериумите на клубов тоа можеш и „на прсти“ да го изброиш. Јебига, многу обврски, неколку хонорарни ангажмани, приватни обврски, повеќе насоченост кон читање и учење отколку гледање, па тука доаѓаат излегувања, денгубења, па некогаш немање кејф да пуштам да изгледам нешто, и тоа е, си го зема данокот.

Овде ја изложувам листата на филмови кои што сум ги изгледал (хронолошки од јануари до сега) со по некој краток коментар измеѓу.

1. Youth - 10, неверојатно прекрасен филм, Сорентино уште еднаш го постигнува тоа што го направи со The great beauty, но на малку поинаков и похуман начин. Сите главни и споредни приказни во филмот се природни, вистинити, налик на онаа вистинитост што ја носи животот, ни тронка хиперболизираност, се на се одлична студија на човековата душа. Отсекогаш сум се прашувал како делумно млад режисер може толку добро да ги долови јадовите на остарените луѓе, нешто слично како што прави Ингмар Бергман во Диви Јагоди.

2. The Hottest State - 9, овој филм го предложив во клубот и таму пишав бајаги за него, па да не се повторувам.

3. Diabolique - 8, овој филм беше исто така во клубот, па сум напишал рецензија за него и таму.

4. Slumdog Millionaire - 6 (реприза) филмов го гледавме во контекст на музиката и звучните ефекти што се на завидно ниво, но како и првиот пат, и вториот не ми се допадна нешто особено. Егзотичен е во однос на отсликувањето на Индија, но за жал на некој холивудски приказ на Индија.

5. Maria's Lovers - 6, бавен, но естетски одличен филм. Сепак, тешко ми беше да ја пратам приказната, некогаш како да го губеше текот, но од друга страна има одлична глума, Настасја Кински е главна актерка (таа е ќерка на оној грдиот Клаус Кински и среќа што не ги попримила неговите гени).

6. Fish & Cat - 10, за филмов треба да се пишува надолго и нашироко, има освоено Златна палма или нешто слично, не знам. Режисерот беше присутен на проекцијата и беше доста интересно да се дознае процесот на снимање. За фановите на еден-кадар-филм, ова е полн погодок. Филмот трае речиси 3 часа и е во еден кадар и еден тејк, приказната е надреална, сурова, модерна, се работи за група млади луѓе кои одат на фестивал за летање змејови покрај езеро, кога се случува убиство на една девојка од групата. Мене ми го отвори мозокот, мислев дека само холивуд или германците се технички способни да направат филм во еден тејк, толку захтевен а истовремено толку длабок, толку минималистички, прецизен и магичен. Го препорачувам на сите кои имаат малку повеќе трпение и желба.

7. Sunset Boulevard - 9 (реприза), да не беше Апартман, ова ќе ми беше најдобриот филм од Били Вајлдер.

8. Punch Drunk Love - 9 (реприза), Пол Томас Андерсон е за мене еден од најдобрите режисери на денешницата, и филмов е убав примерок за тоа каков импакт имаат боите и односот меѓу боите и ликовите во еден филм.

9. The Drum - 6, ова е индиски филм ама мислам во британска продукција дека беше. Од 1938 е, мислев дека ќе биде некое срање, но како за тоа време е навистина интересен авантуристички филм.

10. Gasman - 8, ова е краток филм на Лин Ремзи, режисерката што се прослави со Треба да зборуваме за Кевин и Ти всушност никогаш не беше тука. Естетиката на филмов е лудница (го има на вимео, можете да го гледате) начинот на раскажување е препознатлив за неа, мислам дека е една од ретко уникатните режисери денес.

11. The Girl Chewing Gum - 6, краток филм, повеќе би рекол експериментален. Режисерот ја има поставено камерата на една улица и ги коментира луѓето што поминуваат пред камерата.

12. A Zed & Two Noughts - 10, ова е филм на Питер Гринавеј. Ако мислите дека Вес Андерсон поседува дарба за симетрија, или пак Кјубрик, погледнете го филмов. Мислам дека е од оние love or hate филмови, ги има сите елементи по кои е препознатлив Гринавеј, инцести, некрофилија, хендикепираноста на човековото тело, итн, итн. Треба да се има добар желудник и добра волја за да се издржи филмот до крај, ќе му се допадне на некој како @wot (ако не си го гледал досега воте, бујрум). Јас не можев да заспијам откако го изгледав, не ми се веруваше што филм сум гледал.

13. Endless Poetry - 10, нема што да кажам за Алехандро Хородовски, мене ми е меѓу омилените режисери, а филмов е доста полесен за гледање отколку неговите претходни. Автобиографски филм во кој Ходоровски не се грижи за техничките детали, само малку треба за и обичниот гледач да забележи дека на режисерот не му е важна многу монтажата и ефектите, туку приказната. Сакам се што произлегува од него, така што да се направи филм на 90 годишна возраст е за секоја почит.

14. Perfect Strangers - 8, можеби не е за олку висока оцена, но е забавен филм, а некогаш само тоа ми е важно. Повеќе личи на театарска претстава, на моменти е патетичен, доста е предвидлив но времето брзо поминува, а некогаш критериумите за филм ми се како и критериумите за жени, ги спуштам по потреба, така што се на се океј филм.

15. (500) Days of Summer - 6 (реприза), не знам по кој повод го гледав повторно филмов, го немав гледано откога излезе, и се сеќавам дека ми беше доста добар, но гледајќи го денес, ау колку не сум бил во право. Не знам зошто ме разочара филмот и најверојатно тогаш ми бил добар затоа што бев средношколец.

16. Fantastic Beasts and Where to Find Them - 5, срање во боја, нема ликови во филмов ниту пак приказна, порано ваквите акции се викаа Showtime и Еди Марфи глумеше во нив и не чинеа ѓаол ипол пари за да се направат, а и позабавни беа.

17. The Player - 8, со Тим Робинс, филм на Роберт Алтман. Ако сакате да гледате филм за Холивуд, тогаш ова е тоа. Добар осврт на тоа како функционираат нештата во Холивуд, воедно му доаѓа и како критика. Се работи за еден продуцент на кој што му стигнуваат заканувачки писма од некој сценарист што бил одбиен.

18. Breathless - 8 (реприза), Жан Лук Годар викенд имав. Добар филм, но помалку добар од другите негови. Сепак, интересно е да се види како го снимал панкерски, на сцените на улица случајните минувачи гледаат во камерата додека актерите глумат.

19. Goodbye to Language - 6, последниот филм на Годар, експериментален филм.

20. The Apartment - 10 (реприза), сакам да живеам во световите што ги создава Били Вајлдер. Ова е еден од најубавите филмови на сите времиња.

21. Sabrina - 8, истиот коментар како и за Апартман. Предвидливо но одлично филмче.

22. The Invisible Guest - 9, филмов ме фати неспремен. Одамна немав гледано така добар трилер, а кога ќе ми текне, ретко кога и да гледам трилери во последно време. Не пратам дали новите трилери се добри (па не ни знам дали постојат нови трилери) и не знам како филмов се најде на листа за гледање, но пружа одлични нецели 2 часа, непредвидлив и напнат до самиот крај, браво.

23. The Secret in their Eyes - 10 (реприза), го гледам еднаш годишно, за да ме потсети зошто ги сакам филмовите.

24. The Handmaiden - 10, ако некој видел поубаво снимени лезбејски сцени, нека ми каже. Да не испадне дека десетката е само за тоа, филмот навистина е одличен, и во структура на раскажување и во камера, костими, сценографија, се. За нас доста егзотично делува таа кинематографија би рекол.

25. Alien: Covenant - 7, абе аман, 7 и тоа што е пристрасно, а ни за толку не го бива. Пишав за него во темата.

26. The Piano - 5, за една нема девојка, со Харви Кејтел е (пак го покажува газот овој) се на се, предосаден филм.

27. The Conformist - 7, естетски совршен филм на Бертолучи, но приказната не ме допре, ниту пак се интересирам за такви теми. Но поради тоа што е доста неконвенционален, ќе ми остане во сеќавање.

28. Vivre sa Vie - 6, Годар пишува прекрасни дијалози, а Ана Карина е уште попрекрасна.

29. The Monster - 10, со Роберто Бењини, леле колку ми е жал што не сум го гледал филмов порано, филмиште, класика Бењини, толку ме расположи што кога проверував крвна слика после, се беше супер.

30. Gosford Park - 8, филм на Роберт Алтман. Доста добар со доста одличен кастинг.

31. Angel Heart - 10 (реприза), ова ми е еден од омилените филмови, типичен 80ти филм, трилер каков што не се прави веќе.

32. The Spirit of the Beehive - 8, поетичен, незаборавен малечок филм. Ќе му се допадне на оние што сакаат уметнички филмови.

33. Nosferatu - 9 (реприза) филмов колку постар толку подобар. Не ми се верува дека е сниман во 1922 година, секогаш кога го гледам се прашувам како може тогаш да се имало осет за кастинг, за локации, за таква монтажа, за раскажување повеќе приказни истовремено.

34. Scream - 9 (реприза) последно го гледав кога бев мал, но гледајќи го сега, со ова гледачко искуство зад себе, сфаќам дека филмов е генијален. Скриптата е беспрекорна, доволно страшен кога треба, доволно смешен на местата потоа, многу интерни шеги, многу поттекст, режисерот бил некој дечко што ја напишал скриптата додеа студирал. Од друга страна, носталгијата е тука и не можеш против неа, што го прави филмот доста поинтересен.

35. The Hills Have Eyes - 6, го гледав одма после Врисок. Ми се допаѓа темата на канибализам, има елементи што го прават да биде типичен филм за осумдесеттите.

36. Scooby Doo - 5 (реприза), ова е играниот филм. Толку е лош што е добар.

37. Don't Breathe - 2, најглупиот филм на светот. Дури постовите на Сунѓерот Боб имаат повеќе смисла од ова.

38. It Follows - 4, изгледа е до мене пошо не сум некој фан на хорори, но освен камерата, овде немаше ништо интересно и ново, како се да е веќе видено и сторено.

39. The Omen - 5, просечен, далеку полош од оригиналниот, лимонада филм.

40. Scream 4 - 6, далеку е од оригиналот, но го држи тој хумор од првиот дел, дури и надограден за да биде модерен. Воедно е и сатира на хорор филмовите.

41. Split - 6, Шамалајан прави филмови кои почнуваат добро, но не знаат како да завршат. Глумата на Мекавој е феноменална, искина дечкото, но кога филмот не знае што сака да биде, лошо е. За жал, би рекол, затоа што мислам дека приказната имаше огромен потенцијал.

42. On Body and Soul - 9, пишував во другата тема, едноставно ги вади сите емоции од гледачот. Неконвенционално љубовен филм.

43. You Were Never Really Here - 9, како што споменав и погоре, филм на Лин Ремзи, ме освојува начинот на кој режира, дури и акционите сцени ги прави на суптилен, ненаметлив начин.

44. The Killing of a Sacred Deer - 7, измислен е за хипстери, Лантимос е Триер за млади филмомани во џемпери што излегуваат на караоке во Менада. Претерано долг филм, има убава камера и режија би рекол, но кога сценариото запоставува, што е важно каква е камерата, се заборава се тоа. Филмов како да ми заврши некаде на средината и до крајот ми беше скоро негледлив и одолговлечен.

45. Smrt na covekot na balkanot - 10, јас вака на филм не сум се смеел којзнае од кога. Беше на работилница на Синедејс, режисерот кажуваше како го направил. Цел е во еден статичен кадар и во една соба, урнебес, потсетува на Викенд на мртовци.

46. Happy End - 2, ама одбравме филм со форумџии да гледаме, катастрофа... Нема нешто што ми се допадна во филмов, освен пар сцени.

47. The Double Lover - 7, заебан филм, би рекол доста заебан, удира на психа маме му ебам, те исцрпува откако ќе го изгледаш, не те остава рамнодушен. Има, би рекол, неколку сцени на кои не им е местото тука освен да го шокираат гледачот. А глумата, одлична.

48. Queen of Spades - 5, одвај чекав да заврши филмов.

49. BloodRayne: The Third Reich - 2, фетиш ми се филмовите на Уве Бол, порано имаше еден лик овде кој му беше верен фан, не можам да се сетам на јузернејмот на дечкото. Уве Бол е царот на Б продукцијата, ако не сте му гледале филм џабе гледате филмови.

50. Rain Man - 9 (реприза), го даваа на тв и морав да го изгледам пак.

51. Guardians of the Galaxy - 7, доста забавен филм, ми требаше некоја ваква тралалајка за опуштање и си ја постигна целта.

52. Guardians of the Galaxy vol. 2 - 7, и овој го стори истото од првиот дел, ако влеземе да го анализираме ќе се разочараме, мада што нема да се анализира во овие филмови, не се за тоа.

53. A History of Violence - 6 (реприза), го даваа на тв, го гледав пак, на времето го даваа на А1, сега на Телма. Класика Кроненберг.

54. The Babadook - 7, добро мало филмче, ме изненади, внимателно ги избегнува клишеата. Сепак, имаше доста нагласена метафора.

55. Planes, Trains and Automobiles - 10 (реприза), носталгично ги разгледувам овие филмчиња, мене секогаш ме освојува филмов дали е на тв или го пуштам на компјутер, празничен фамилијарен филм, го обожавам.

56. The Machinist - 10 (реприза), јузернејмот на јутуб ми е со името на главниот лик, за мене филмов претставува увид во човековата психа и границите кои човек ги поместува за да создаде филм.

57. Bowfinger - 10 (реприза), со секое наредно гледање станува се погенијален. За мене една од најпотценетите комедии на сите времиња.

58. We Neet to Talk About Kevin - 10, емотивно растројство, вознемирувачки совршен филм.
 
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.122
Поени од реакции
15.937
1. Serendipity (2001) - 8/10
2. The girl on the train (2016) - 7/10
3. 101 dalmatians (1996) - 8/10
4. La la land (2016) - 10/10
5. The to do list (2013) - 4/10
6. Keeping up with the Joneses (2016) - 6/10
7. L!fe happens (2011) - 7/10
8. The out-of-towners (1999) - 8/10
9. Ex machina (2015) - 7/10
10. With honors (1994) - 8/10
11. True grit (2010) - 7/10
12. The edge of seventeen (2016) - 7/10
13. The confirmation (2016) - 7/10
14. Moana (2016) - 6/10
15. Zootopia (2016) - 10/10
16. Anastasia (1997) - 9/10
17. The swan princess (1994) - 7/10
18. Thumbelina (1994) - 6/10
19. Mulan (1998) - 10/10
20. Miracle on 34th street (1994) - 6/10
21. Win a date with Tad Hamilton (2004) - 5/10
22. We bought a zoo (2011) - 8/10
23. Chalet girl (2011) - 7/10
24. Crazy, stupid, love. (2011) - 7/10
25. Say anything (1989) - 6/10
26. My blind brother (2016) - 7/10
27. The princess and the frog (2009) - 8/10
28. Brave (2012) - 8/10
29. Passengers (2016) - 9/10
30. Fantastic beasts and where to find them (2016) - 7/10
31. The horse whisperer (1998) - 7/10
32. The heartbreak kid (2007) - 6/10
33. Office Christmas party (2016) - 6/10
34. Marley and me (2008) - 8/10
35. Collateral beauty (2016) - 8/10
36. Wanderlust (2012) - 3/10
37. Why him? (2016) - 5/10
38. A walk to remember (2002) - 7/10
39. The matchbreaker (2016) - 4/10
40. The book of love (2016) - 5/10
41. Kingsman: The secret service (2014) - 7/10
42. Lucky number Slevin (2006) - 7/10
43. Kill Bill: Vol.1 (2003) - 9/10
44. Kill Bill: Vol.2 (2004) - 9/10
45. Three men and a baby (1987) - 6/10
46. Three men and a little lady (1990) - 6/10
47. Brooklyn (2015) - 10/10
48. Ghosts of girlfriends past (2009) - 6/10
49. Ballerina (2016) - 8/10
50. Sing (2016) - 9/10
51. Monsters, Inc. (2001) - 8/10
52. Monsters university (2013) - 9/10
53. Toy story (1995) - 8/10
54. Toy story 2 (1999) - 8/10
55. Toy story 3 (2010) - 8/10
56. Minions (2015) - 6/10
57. Beauty and the beast (2017) - 9/10
58. Finding Nemo (2003) - 9/10
59. Wedding daze (2006) - 6/10
60. Storks (2016) - 6/10
61. Cruel intentions (1999) - 7/10
62. The blind side (2009) - 10/10
63. Eight below (2006) - 7/10
64. Spanglish (2004) - 7/10
65. Table 19 (2017) - 6/10
66. Cafe society (2016) - 7/10
67. The three musketeers (2011) - 6/10
68. Forgetting Sarah Marshall (2008) - 6/10
69. Hacksaw ridge (2016) - 9/10
70. Coyote ugly (2000) - 7/10
71. A dog's purpose (2017) - 7/10
72. Gifted (2017) - 8/10
73. Wilson (2017) - 6/10
74. My cousin Vinny (1992) - 8/10
75. Wonder woman (2017) - 7/10
76. The man in the iron mask (1998) - 6/10
77. King Arthur (2004) - 9/10
78. Going in style (2017) - 8/10
79. Little Miss Sunshine (2006) - 9/10
80. The invention of lying (2009) - 7/10
81. The pacifier (2005) - 5/10
82. Dear Eleanor (2016) - 6/10
83. Wakefield (2016) - 6/10
84. It's a disaster (2012) - 5/10
85. Bridget Jones's diary (2001) - 9/10
86. How to be a latin lover (2017) - 8/10
87. This is where I leave you (2014) - 6/10
88. Inside man (2006) - 8/10
89. Seeking a friend for the end of the world (2012) - 7/10
90. Eat, pray, love (2010) - 9/10
91. Obvious child (2014) - 6/10
92. People like us (2012) - 7/10
93. A good year (2006) - 7/10
94. To the bone (2017) - 7/10
95. Hidden figures (2016) - 8/10
96. Manchester by the sea (2016) - 7/10
97. Gray matters (2006) - 3/10
98. Definitely, maybe (2008) - 6/10
99. Trolls (2016) - 8/10
100. Beethoven (1992) - 6/10
101. Beethoven 2nd (1993) - 7/10
102. The big sick (2017) - 7/10
103. Election (1999) - 7/10
104. Our family wedding (2010) - 5/10
105. Chocolat (2000) - 9/10
106. Sister cities (2016) - 7/10
107. Wild oats (2016) - 5/10
108. The bucket list (2007) - 8/10
109. Up (2009) - 8/10
110. The dressmaker (2015) - 7/10
111. Fathers and daughters (2015) - 7/10
112. Feed (2017) - 7/10
113. Testament of youth (2014) - 9/10
114. Before I fall (2017) - 7/10
115. 47 meters down (2017) - 6/10
116. Alex & Emma (2003) - 6/10
117. Baby driver (2017) - 7/10
118. Saved! (2004) - 6/10
119. Into the woods (2014) - 4/10
120. Paris can wait (2016) - 8/10
121. Harry Potter and the philosopher's stone (2001) - 10/10
122. Harry Potter and the chamber of secrets (2002) - 9/10
123. Harry Potter and the prisoner of Azkaban (2004) - 8/10
124. Harry Potter and the goblet of fire (2005) - 9/10
125. Harry Potter and the order of the phoenix (2007) - 9/10
126. Harry Potter and the half blood prince (2009) - 9/10
127. Harry Potter and the deathly hallows: part 1 (2010) - 9/10
128. Harry Potter and the deathly hallows: part 2 (2011) - 10/10
129. Girls trip (2017) - 4/10
130. The lovely bones (2009) - 9/10
131. Matilda (1996) - 7/10
132. The Joneses (2009) - 6/10
133. Raising Helen (2004) - 7/10
134. Pirates of the Caribbean: The curse of the black pearl (2003) - 9/10
135. Pirates of the Caribbean: Dean man's chest (2006) - 8/10
136. Pirates of the Caribbean: At world's end (2007) - 9/10
137. Pirates of the Caribbean: On stranger tides (2011) - 8/10
138. Pirates of the Caribbean: Dead man tell no tales (2017) - 9/10
139. Ace Ventura: Pet detective (1994) - 9/10
140. Wind river (2017) - 9/10

141. Kubo and the two strings (2016) - 8/10
142. The good catholic (2017) - 5/10
143. The last word (2017) - 8/10 Изненадувачки, стварно feel good филмче, уживав.
144. Leon: The professional (1994) - 9/10 :(
145. Donnie Brasco (1997) - 6/10 Филмови за мафии (со исклучоци) = жива досада. 6 ради Џони, што му се гледаше фацата ко за промена и му ги тргнаа педофилските мустаќи во првите 20 минути од филмов.
146. Moulin rouge! (2001) - 10/10 Топ 5 омилени, сигурно. :love:
147. The mask (1994) - 8/10
148. A clockwork orange (1971) - 8/10
149. Ko to tamo peva (1980) - 9/10
150. Викенд на мртовци (1988) - 9/10

За до крај на годинава и почеток на наредна се опремив со новогодишни/божиќни филмови и анимирани. Има да биде ептен jolly season. :D :kruna:
 
Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.893
144. Finding Nemo 10/10
145. Finding Dory 8/10
146. It Comes At Night 6/10
147. The Mummy 5/10
148. Inception 8/10
149. Pirates of The Caribbean: The Curse of the Black Pearl 7.5/10
150. Inside Man 7/10
151. Swiss Army Man 9/10
152. The Dark Tower 5/10
153. Pirates of the Caribbean: Dead Man Tell No Tales 5/10
154. Spiderman: Homecoming 6/10
155. Wind River 8/10
156. Atomic Blonde 7/10
158. Nineteen Eighty-Four 7/10

150 - Check :D
159. GoldenEye 7.5/10
160. Gerald's Game 7/10
161. Crank 6/10
162. Scream 8/10
163. The Grand Budapest Hotel 9/10
164. The Naked Gun: From The Files of the Police Squad 6/10
165. Moonrise Kingdom 8/10
166. The Apartment 9/10
167. Logan Lucky 7/10
168. Rosemary's Baby 7.5/10
169. Valerian and the City of a Thousand Planets 5/10
170. The Reader 8/10
171. How To Train Your Dragon 9/10
172. In The Heart of the Sea 6/10
173. The Beguiled 6.5/10
174. Run Lola Run 8/10
175. To Rome With Love 6/10
176. Daddy's Home - срање, 1/10
177. Last Vegas 6/10
178. Kingsman The Golden Circle 6/10
179. Inglourious Basterds 8/10
180. Tell No One 8/10
181. Captain Underpants: The First Epic Movie 6/10
182. 500 Days of Summer 10/10
183. Cool Runnings 7/10
184. Harold and Kumar Escape from Guantanamo Bay 6/10
185. A Very Harold and Kumar Christmas 5/10
186. Mother 7/10
187. Dunkirk 8/10
188. Chef 8/10
 
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
155.The Edge Of Seventeen-8
156.Remember Me-9(Р)
157.Remember-8
158.Julieta-7.5
159.Maggies Plan -.-
160.Love, Rosie-5
161.The White helmets-Ситуацијата во ова земја е каша попара понуденото е добро НО ...
162.Live By Night-5
163.High Noon-7
164.The Trial of Joan of Arc-7
165.Lost Highway(Р)-9

Тотално не-програмска недела
166.Man Down-7
167.I, Daniel Blake-8
168.Assault on Precinct 13-7
169. Wild Bill-7.5
170.Play It Again, Sam-9(R)
171.Assassin’s Creed-6
172.The Front-8
173.Lion-6
174.The Handmaiden-9
175.Woman in Gold-7
176.Grimsby-0
177.Rio-6
178.American Beauty-9(Р)
179.Rio 2-5
180.Don’t Breathe-8
181. Patriots Day-7
Април
182.This Is England-8
183.A Street Cat Named Bob-9
184.Home-6
185.Paterson-7.5
186.Alive-7.5
187.After Porn Ends 2-7
188.Louis C.K. 2017-6
189.Split-6
190.Kansas City Confidential-8
191.Amy-9
192.Tallulah-5
193.Brief Encounter-9
194.Office Christmas Party-4
195.It’s Only the End of the World-8
196.Boyka: Undisputed IV-7.5
197.The Face of an Angel-5
198.Arthur Christmas-7.5
199.Fire at Sea-8
200.Maleficent-4
201.Adore-8
202.The Founder-7.5
203.Philomena-7.5
204.Robots-8
205. Murder, My Sweet-6
206. Fallen Angel-8
207.Human Desire-8
208.Trespass Against Us-4
209.This Gun for Hire-7.5
210.Madagascar-7
211.Madagascar: Escape 2 Africa-7
212.Madagascar 3: Europe’s Most Wanted-5
213.Gun The Man Down-7
214.Copenhagen-8
215.Candy-8
216.Shadow of a Doubt-8
217.Personal Shopper-5
218.Jackie-7
219.Arsenic and Old Lace-6
220.Fury-7
221.Kiss of Death-7.5
222.Sing-8
223.Singin’ in the Rain-9
224.Penguins of Madagascar-5
225. Crossfire.7.5
226.There’s Always Tomorrow-7.5
227.Dial 1119-7
228.Cars 2-7
229.The Shop Around the Corner-8
230.The Tarnished Angels-7
231.Fury 1936-8
Мај
232.Aladdin-9
233.While the City Sleeps-7
234. Caged-8
235. xXx: Return of Xander Cage-2
236.Gold-6
237.7 Minutes-2
238.A Hologram for the King-5
239.Requiem for a Dream-8(Р)
240. Loft-8
241.Ministry of Fear-8
242.Hot Girls Wanted-8
243.Do Not Resist-7.5
244.Mr. Peabody & Sherman-7
245.Inglourious Basterds-9
246.The Loft(Amerikanska verzija)-5
247.John Wick: Chapter 2-7.5
248. A Good Year-5
249.The Brass Teapot-5
250.Tangerine-7.5
251.Side Effects-5
252.Get Out-7.5
253.The Invisible Guest-9
Јуни
254.Take Shelter-8 (Р)
255.Knight of Cups-10 (Р)
256.The Fate of the Furious-6
257.Life-7.5
258.Colossal-5
259.A Cure for Wellness-7.5
260.T2 Trainspotting-7
261.The Belko Experiment-7
262.Power Rangers-ХА
263.An Inconvenient Truth-9
264.Capote-7
265.Four Brothers-7
266.The Lego Batman Movie-8
267.Kong: Skull Island-6
268.Hush-6
269.13 Sins-6-7
270.Serenity-/
271.Constantine-/
272.Don’t Think Twice-7
273.The Salvation-5
274.Blackfish-8
275. Macadam Stories-7
276.Raw-5
277.The Fly-8
278.The Set-Up-8
279.Bad Day at Black Rock-9
Јули
280.The Lobster-6
281.Things to Come-7.5
282.12 Feet Deep-4
283.Into the Inferno-7.5
284.Free Fire-3
285.Interstellar-10 (Р)
286.Going in Style-5
287.Tunnel-6
288.Shot Caller-8
289.Sleight-3-4doesnt even matTer to me
Август
290.Before I Fall-2
291.The Boss Baby-7
292.Gifted-7.5
293.The Fundamentals of Caring-7.5
294. The Invisible War-8
295.War Machine-6
296. To the Bone-7.5-8
297.High Anxiety-7
298. Magic in the Moonlight-6
299.Tour de Pharmacy-7
300.Mine-7
301.Mother-7.5
302.Written on the Wind-7
303.Mustang-8
304.Mission London-7
305.Guardians of the Galaxy Vol. 2-7
306. I Don’t Feel at Home in This World Anymore-7.5
307.It Felt Like Love-2
308.Okja-7.5
309. GoodFellas-9(Р)
310.All I Desire-8
311.He Walked by Night-8
312.The Mummy-3
313.I Am Heath Ledger-7.5
314.Confessions-9
315.Everything, Everything-7
316.Veteran-7.5
317.The Naked City-8
318. Persona-7.5
319.Crocodile Dundee-7.5
320.Felon-7.5
321.Pickup on South Street-8
322.’71-7.5
323.Killer of Sheep-7.5
324.Stakeout-7.5
325.Young Frankenstein-8
326.The Hidden Face-9
327.The Other Woman-4
328.Breathless-8
329.Confession of Murder-6
330.Three Kings-8
331.The Snake Pit-9
332.The Man from Nowhere-8
333. The Keeper of Lost Causes-8
СЕПТЕМВРИ
334.Blazing Saddles-8
335.The Ghost and Mrs. Muir-8
336.Nosferatu-7.5
337.The Creeping Unknown-7
338.All That Heaven Allows-8
339.The Spiral Staircase-8
340.It Comes at Night-7.5
341.Marshland-9
342.The Housemaid-6
343.An Affair to Remember-9
344.Suspicion-7.5
345.Fear, Inc.-7-99% од луѓево филмов би го оцениле со -4
346.Pineapple Express-7.5
347.Baraka-10
348.I Heart Huckabees/
349.The 100 Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared-8
350.Blood Simple-8
351.The Infiltrator-6
352.Frenzy-7.5
353.The Boxtrolls-7
354.Only Lovers Left Alive-7.5Интересно инди пост рок фршти
355.Heavenly Creatures-7.5
356.Johnny Belinda-8
357.Young & Beautiful-8
358.The Blue Dahlia-7
359.White God-6
360.Magnificent Obsession-7
361. Dog Day Afternoon-9 (Р)
362.Detective Story-8
363. Stranger by the Lake-7 ЕКСТРЕМНО не препорачувам.
364.To Have and Have Not-7
365.A Touch of Sin-7.5
366.Ministry of Fear-8
367. In the Valley of Elah-8
368. Nosferatu the Vampyre-7.5
369. Gilda-9
370.Baby Driver-8
371.A Ghost Story-7 може и да иде удолу комотно
372.Despicable Me 3-7.5
373. Hacksaw Ridge-9
374. Smashed-7.5
375.Compliance-6
376.Shrink-6
377.Sound of My Voice-6
378. The Music Never Stopped-7
379.Holy Motors-Не не не
380.Margin Call-6
ОКТОМВРИ
381.Pontypool-6
382.December Boys-7
383. Franklyn-6
384.Jack Goes Boating-6
385. The Lookout-7.5
386.Welcome to the Rileys-7
387.The Town-8(Р)
388. Inside Man-8(Р)
389. The Autopsy of Jane Doe-6
390.24 Weeks-8
391.Transformers: The Last Knight-2
392. Dirty Rotten Scoundrels-8
393.The Jerk-6
394. Harry Brown-7.5
395.Our Souls at Night-9 Многу симпатично Нтефликс може да стане бог на хипстерајот.
396.Voyage of Time: Life’s Journey-7 МАЛИК
397. Hubble 3D-7
398.Spider-Man: Homecoming-8
399.Wonder Woman-7.5
400.Man on the Moon-8
401.This Gun for Hire-7.5
402. Chimpanzee-8
403. Wind River-8
404.The Woman in the Window-9
405.The Ipcress File-7.5
406.War for the Planet of the Apes-9
407.What If-8
408.The Odd Life of Timothy Green-2
409.Dear John-4
410. Serendipity-7.5
411.We Bought a Zoo-6
412.What the Health-9
413.Focus-6
414.Laura-8(Р)
415.The Big Combo-8
416.It Happened One Night-9
417.Bringing Up Baby-8
418.Gerald’s Game-6
419.Black Christmas-8
420.Cop Land-6
421.Jungle-6
422.Lonely Are the Brave-8
Ноември
423.The Comedy-5
424.Wheelman-6
425.Atomic Blonde-8
426.Secondhand Lions-7.5
427.Blood Father-7
428.Two Lovers and a Bear-4
429.24 Hours to Live-2
430.OtherLife-6
431.Land of Mine-8
432.Quatermass II-6
433.Wildlike-6
434.Two Lovers-8
435.The Meyerowitz Stories (New and Selected)-7
436.Rocket Science-6
437.The Go-Getter-6
438.Hounds of Love-7.5
439.The Hitman’s Bodyguard-7.5
440.Best in Show-7.5
441.Sex, Lies, and Videotape-7.5
442.Sleeper-7.5
443.This Is Spinal Tap-6
444.Cars 3-8
445.1922-5
446.The Killers-7
447.Louis C.K.: Live at the Beacon Theater-9
448.The Disappearance of Eleanor Rigby: Him-7.5
449.The Disappearance of Eleanor Rigby: Her-7.5
450.The Disappearance of Eleanor Rigby: Them-7.5
451.Sullivan’s Travels-8
452.Russian Ark-7-Снимање 10
453.Mr. Blandings Builds His Dream House-8
454.Eye in the Sky-7.5
455.The Wicker Man-7.5
456.American Assassin-recycling bin
457.American Made-7.5
458.Logan Lucky-7.5
459
460.The Killer-8
461.The Siege of Jadotville-8
462.Kingsman: The Golden Circle-7
Декември
463.TimeScapes-8-ПЕРВЕРЗИЈА
464.Conor McGregor: Notorious-7.5
465.Chronicle(р)-7.5
466.Trumbo-7.5
467.Bad Santa-7.5
468.Bad Santa 2
469.Daddy’s Home-3-ovie se bolesnici
470.Captain Underpants: The First Epic Movie-
471.Dunkirk-7
472.Brawl in Cell Block 99-7.5
473.His Girl Friday-8
474.Malena-7.5
475.Doubt-8
476.Fish Tank-4
477.Day of the Wacko-9 Гранде пали торентот одма
478.Child’s Pose-8
479.Knight of Cups-10 (Р)
480.The Cable Guy-6
481.Pickpocket-8
482.The Savages-6

-Повеќе инфо овде https://letterboxd.com/whatt0/
-До крајов на годинава очекувам некаде до 520 макс...
-И најверојатно ќе морам да го корегирам делот на летер со ★★★½=7.5-The most difficult rating for me between 7 or 8 just endless battle ќе морам да го направам 7 иако со срцињата на корвус тоа увек ќе значи 7,5:D ќе видиме има време до 31.12 кога е и говорот....
 
Последно уредено:
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
483.Hangman-3-Се сеќавам кога бев трето одделение и ваквите филмови ми беа тхе бест оне
484. The Memory Of A Killer-7.5
485.Each Dawn I Die-8
486.Ida-7
487.I, Olga Hepnarova-6-Олга личи као Натали портмант у Леон тхе професионал
488.Wild at Heart-7.5
489. The Light Between Oceans-7.5
490.The Producers-8
491.The Wrong Man-7.5
492.Alps-5-4(R)-Ајде гледајте го гркот чим толку го сакате и овде оценката може да иде удолу комотно
493. Klown Forever(R)-5
494. Icarus-8
495.Last Holiday-7.5 Наеднаш сите сакат да соработуват со мене,да ми дадат поголема плата,да се дружат со мене,да ме бакнуват ....

 
Последно уредено:

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.320
Поени од реакции
17.764
01. When Harry Met Sally... (1989)
02. Christmas Cookies (2016)
03. Meet Me in St. Louis (1944)
04. The Spectacular Now (2013)
05. Manhattan (1979)
06. Room (2015)
07. 12 Angry Men (1957)
08. Double Indemnity (1944)
09. Chef (2014)
10. Dial M for Murder (1954)
11. In Bruges (2008)
12. Pulp Fiction (1994)
13. Now You See Me (2013)
14. Ferris Bueller's Day Off (1986)
15. The Final Destination (2009)
16. The Boy (2016)
17. The Shining (1980)
18. The Breakfast Club (1985)
19. Dead Poets Society (1989)
20. Singin' in the Rain (1952)
21. Back to the Future (1985)
22. Minions (2015)
23. Life Is Beautiful (1997)
24. Chocolat (2000)
25. Like Crazy (2011)
26. 10 Cloverfield Lane (2016)
27. Captain Fantastic (2016)
28. La La Land (2016)
29. Anatomy of a Murder (1959)
30. A Beautiful Mind (2001)
31. The Prestige (2006)
32. The Remains (2016)
33. Mr. Hobbs Takes a Vacation (1962)
34. The Truman Show (1998)
35. North by Northwest (1959)
36. Playtime (1967)
37. Casablanca (1942)
38. Inside Out (2015)
39. Psycho (1960)
40. The Usual Suspects (1995)
41. Punch-Drunk Love (2002)
42. To Kill a Mockingbird (1962)
43. Suspiria (1977)
44. Charade (1963)
45. To Catch a Thief (1955)
46. Memento (2000)
47. Notorious (1946)
48. The Graduate (1967)
49. The Ron Clark Story (2006)
50. The Whole Nine Yards (2000)
51. M (1931)
52. Birds of America (2008)
53. The Exorcist (1973)
54. Rope (1948)
55. Numb (2007)
56. Serving Sara (2002)
57. The Red Shoes (1948)
58. All About Eve (1950)
59. 1408 (2007)
60. Charade (1963) (2)
61. The Grand Budapest Hotel (2014)
62. Big (1988)
63. Make Way for Tomorrow (1937)
64. Goat (2016)
65. Upstream Color (2013)
66. The Night of the Hunter (1955)
67. Dance 'Til Dawn (1988)
68. His Girl Friday (1940)
69. Strangers on a Train (1951)
70. A Street Cat Named Bob (2016)
71. Wait Until Dark (1967)
72. Paterson (2016)
73. Angels Fall (2007)
74. Burnt (2015)
75. Trainspotting (1996)
76. Moonrise Kingdom (2012)
77. Requiem for a Dream (2000)
78. A Clockwork Orange (1971)
79. Men, Women & Children (2014)
80. Scott Pilgrim vs. the World (2010)
81. Some Like It Hot (1959)
82. Her (2013)
83. The Sting (1973)
84. Whiplash (2014)
85. Airplane! (1980)
86. In the Mood for Love (2000)
87. Nocturnal Animals (2016)
88. Day for Night (1973)
89. After Hours (1985)
90. Bringing Up Baby (1938)
91. Ah, ljubov moja (2017)
92. The Player (1992)
93. All That Heaven Allows (1955)
94. Only Angels Have Wings (1939)
95. Yankee Zulu (1993)
96. Taxi Driver (1976)
97. Idi mi, dodji mi (1983)
98. Just Married (2003)
99. Kakav deda takav unuk (1983)

100. Out of the Past (1947)
101. The Net (1995)
102. Stand by Me (1986)
103. Ex Machina (2014)
104. The Lives of Others (2006)
105. Arrival (2016)
106. Interstellar (2014)
107. Sunrise (1927)
108. Drive (2011)
109. Hail, Caesar! (2016)
110. Left Behind (2014)
111. Shadow of a Doubt (1943)
112. Ivkova slava (2005)
113. Billy Elliot (2000)
114. Planes, Trains & Automobiles (1987)
115. Arsenic and Old Lace (1944)
116. An Affair to Remember (1957)
117. Say Anything... (1989)
118. It (2017)
119. Music and Lyrics (2007)
120. The Nice Guys (2016)
121. Summer with Monika (1953)
122. A Woman Under the Influence (1974)
123. Sing Street (2016)
124. A Weekend of Deceased Persons (1988)
125. The Matrix (1999)
126. The Matrix Reloaded (2003)
127. The Matrix Revolutions (2003)
128. Office Space (1999)
129. Persona (1966)
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.699
Поени од реакции
27.626
Конечно, после толку многу обврски, и јас да најдам време да ги постирам овие... Па уште IMDB направиле некои промени во експортираниот документ со филмови, требаше да се замарам со Excel-от. Како и да е, мизерија. 102 филма само бе.

25. A Time to Kill (1996) - 7/10
26. I, Daniel Blake (2016) - 9/10
27. Logan (2017) - 8/10
28. Rush (2013) - 8/10
29. Blue Jasmine (2013) - 7/10
30. Deja Vu (2006) - 7/10
31. I'm Not There. (2007) - 5/10
32. Perfect Sense (2011) - 7/10
33. Karakter (1997) - 7/10
34. Ghost in the Shell (2017) - 6/10
35. Miss Sloane (2016) - 8/10
36. Beauty and the Beast (2017) - 6/10
37. Split (2016) - 7/10
38. (M)uchenik (2016) - 7/10
39. Der Himmel über Berlin (1987) - 5/10
40. Collateral Beauty (2016) - 7/10
41. The Nice Guys (2016) - 8/10
42. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) - 8/10
43. A Good Year (2006) - 6/10
44. Get Out (2017) - 8/10
45. King Arthur: Legend of the Sword (2017) - 7/10
46. Caché (2005) - 7/10
47. The Age of Shadows (2016) - 7/10
48. Wonder Woman (2017) - 7/10
49. Mononoke-hime (1997) - 7/10
50. The Mummy (2017) - 5/10
51. Braty. Ostannya spovid (2013) - 7/10
52. Baywatch (2017) - 4/10
53. Puhdistus (2012) - 6/10
54. Despicable Me 3 (2017) - 7/10
55. Okja (2017) - 8/10
56. Grave (2016) - 6/10
57. The Shack (2017) - 6/10
58. Comet (2014) - 8/10
59. Spider-Man: Homecoming (2017) - 7/10
60. Fed Up (2014) - 8/10
61. Toni Erdmann (2016) - 6/10
62. Dawn of the Planet of the Apes (2014) - 7/10
63. Rise of the Planet of the Apes (2011) - 7/10
64. War for the Planet of the Apes (2017) - 6/10
65. Dunkirk (2017) - 8/10
66. The Crow (1994) - 4/10
67. Valerian and the City of a Thousand Planets (2017) - 8/10
68. Transformers (2007) - 7/10
69. Transformers: The Last Knight (2017) - 5/10
70. Transformers: Revenge of the Fallen (2009) - 6/10
71. Transformers: Dark of the Moon (2011) - 4/10
72. Transformers: Age of Extinction (2014) - 5/10
73. The Dark Tower (2017) - 6/10
74. Busanhaeng (2016) - 8/10
75. Teo-neol (2016) - 7/10
76. Atomic Blonde (2017) - 6/10
77. Baby Driver (2017) - 7/10
78. City Lights (1931) - 8/10
79. Contratiempo (2016) - 7/10
80. Life (2017) - 7/10
81. Ikiru (1952) - 10/10
82. Kingsman: The Golden Circle (2017) - 7/10
83. Le voyage dans la lune (1902) - 7/10
84. The Man Who Shot Liberty Valance (1962) - 5/10
85. Touching the Void (2003) - 7/10
86. Blade Runner (1982) - 5/10
87. Wind River (2017) - 7/10
88. The Phantom of the Opera (2004) - 7/10
89. Thor: Ragnarok (2017) - 6/10
90. The Square (2017) - 9/10
91. Gifted (2017) - 8/10
92. Don't Breathe (2016) - 6/10
93. Under sandet (2015) - 8/10
94. The Big Sick (2017) - 7/10
95. Happy End (2017) - 5/10
96. The Shape of Water (2017) - 7/10
97. Ne le dis à personne (2006) - 6/10
98. Good Time (2017) - 8/10
99. What the Health (2017) - 7/10
100. Coco (2017) - 8/10
101. Justice League (2017) - 7/10
102. Serendipity (2001) - 6/10
 
Член од
17 октомври 2011
Мислења
13.690
Поени од реакции
33.323
1. The Light Between Oceans (2016) - 7
2. Malena (2000) - 10
3. The Girl on the Train (2016) - 6
4. A Very Murray Christmas (2015) - 1
5. Збор (2015) - 1
6. The Birth of a Nation (2016) - 8
7. Life Is Beautiful (1997) - 10 (R)
8. La La Land (2016) - 10


9. Moonlight (2016) - 7
10. Hacksaw Ridge (2016) - 8
11. Manchester by the Sea (2016) - 9
12. Arrival (2016) - 8
13. Hidden Figures (2016) - 7
14. Fences (2016) - 6
15. Loving (2016) - 5
16. Lion (2016) - 10

000. Sing (2016) - 8
17. A Time to Kill (1996) - 6
18. Awakenings (1990) - 9
19. Медена ноќ (2015) - 8
000. A Grand Day Out (1989) - 4
000. Dante’s Lunch (2017) - 6

20. Character (1997) - 6
21. Diabolique (1955) - 9
22. Moana (2016) - 7
23. Your Name. (2016) - 9
24. Nineteen Eighty-Four (1984) - 5
25. Sing (2016) - 7
26. The Founder (2016) - 5
000. Пепи и Муто (2015) - 8

27. Nocturnal Animals (2016) - 8
28. Самоуништување (1996) - 7
29. Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) - 6
30. Doctor Strange (2016) - 8
31. A Good Year (2006) - 7
32. Passengers (2016) - 8
33. My Life as a Zucchini (2016) - 7
34. The Salesman (2016) - 8
35. All About My Mother (1999) - 7
36. The Girl with All the Gifts (2016) - 5
37. Billy Lynn’s Long Halftime Walk (2016) - 4
38. Ruby Sparks (2012) - 6
39. It’s Only the End of the World (2016) - 10
40. Love, Rosie (2014) - 5
41. Tanna (2015) - 6
42. Fantastic Four (2015) - 2
43. Get Out (2017) - 8
44. Јужна патека (1982) - 5
45. Flipped (2010) - 8
46. Logan (2017) - 8
47. Before We Go (2014) - 6
48. The Amazing Spider-Man 2 (2014) - 5
49. Birth (2004) - 3
50. The Age of Shadows (2016) - 7
51. Princess Mononoke (1997) - 8
000. Gasman (1997) - 7
52. In Your Eyes (2014) - 7

53. Requiem for Mrs. J (2017) - 7
54. Цената на градот (1970) - 6
55. Црвениот коњ (1983) - 7
56. Life (2017) - 6
57. Црно семе (1971) - 8
58. Death in Sarajevo (2016) - 8
59. A Monster Calls (2016) - 8
60. Flight (2012) - 5
61. Ustav Republike Hrvatske (2016) - 9
62. Brothers. The final confession (2014) - 6
63. Krugovi (2013) - 8
64. Македонска крвава свадба (1967) - 8 (R)
65. Време без војна (1969) - 8
66. The Autopsy of Jane Doe (2016) - 7
67. Split (2016) - 7
68. The Space Between Us (2017) - 5
69. Fifty Shades Darker (2017) - 1
70. Републиката во пламен (1969) - 7

71. Smurfs: The Lost Village (2017) - 6
72. Bicycle Thieves (1948) - 8
73. Silence (2016) - 7
74. The Aviator (2004) - 7
75. Raw (2016) - 3
76. Purge (2012) - 6
77. The Edge of Seventeen (2016) - 8
78. Taxi Driver (1976) - 9
79. Okja (2017) - 9
80. GoodFellas (1990) - 10

81. Casino (1995) - 6
82. Rear Window (1954) - 10
83. The Princess Bride (1987) - 6
84. Reservoir Dogs (1992) - 8
85. Stand by Me (1986) - 10
86. I Don’t Feel at Home in This World Anymore (2017) - 9
87. Witness for the Prosecution (1957) - 9

88. L.A. Confidential (1997) - 8
89. Head Over Heels (2001) - 1
90. Big Little Lies (2017) - 10
91. The Night Of (2016) - 9

92. Four Lions (2010) - 5

93. The Crow (1994) - 8
94. The Zookeeper’s Wife (2017) - 6
95. T2 Trainspotting (2017) - 7
96. Prometheus (2012) - 8
97. Alien: Covenant (2017) - 6
98. Divines (2016) - 7
99. Titanic (1997) - 10
100. Gone with the Wind (1939) - 9

101. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) - 8
102. Baywatch (2017) - 1
103. Z for Zachariah (2015) - 5
104. Pitch Perfect (2012) - 6 (R)
105. The Invisible Guest (2016) - 8
106. City Lights (1931) - 8

107. Lady Macbeth (2016) - 6
108. It Comes at Night (2017) - 7
109. Despicable Me 3 (2017) - 6
110. Into the Storm (2014) - 6
111. Hours (2013) - 6
000. In a Heartbeat (2017) - 7
112. The Boss Baby (2017) - 8
113. Baby Driver (2017) - 8
114. What Ever Happened to Baby Jane? (1962) - 8

115. Spider-Man: Homecoming (2017) - 6
116. The Big Sick (2017) - 8
117. Dawn of the Planet of the Apes (2014) - 8
118. Gerald’s Game (2017) - 6
119. Star Wars (1977) - 8 (R)
120. The Empire Strikes Back (1980) - 8 (R)
121. Return of the Jedi (1983) - 8 (R)
122. Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999) - 7 (R)
123. Star Wars: Episode II – Attack of the Clones (2002) - 6
124. Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005) - 7
125. Wind River (2017) - 9
126. Star Wars: The Force Awakens (2015) - 8
127. The Beguiled (2017) - 8
128. The Hidden Face (2011) - 8
129. War for the Planet of the Apes (2017) - 9
130. The Book of Henry (2017) - 6
131. The Man Who Shot Liberty Valance (1962) - 8
132. Inconceivable (2017) - 3
133. A Ghost Story (2017) - 8
134. The Phantom of the Opera (2004) - 7
135. A Silent Voice (2016) - 8
000. Indice 50 (2016) - 5
000. Once Upon a Line (2016) - 6
000. Asteria (2016) - 6
136. 5 Centimeters per Second (2007) - 8
137. Our Souls at Night (2017) - 7
 
Член од
17 октомври 2011
Мислења
13.690
Поени од реакции
33.323
138. The Other Side of Hope (2017) - 7
139. The Square (2017) - 8
140. Loveless (2017) - 10
141. Happy End (2017) - 4
142. The Shape of Water (2017) - 8
143. Captain Underpants: The First Epic Movie (2017) - 6
144. Cars (2006) - 8
145. Tell No One (2006) - 9
146. The Glass Castle (2017) - 7
147. Cars 2 (2011) - 4
148. Beach Rats (2017) - 5
149. Olive Kitteridge (2014) - 8
150. Chronicle (2012) - 7

151. The Christmas Miracle of Jonathan Toomey (2007) - 4
152. mother! (2017) - 9
000. Lou (2017) - 7
000. Olaf’s Frozen Adventure (2017) - 6
153. Dunkirk (2017) - 8
154. Wonder Woman (2017) - 5
155. Mudbound (2017) - 8
156. L’Amant Double (2017) - 3
157. Stronger (2017) - 7
158. Joyeux Noël (2005) - 6
159. Serendipity (20010 - 9
160. Breathe (2017) - 6
161. Battle of the Sexes (2017) - 5

Ве молам сите да си ги апдејтувате листите, за некој ден се отвора новата тема, па да сумираме колку сме гледале во 2017. Ви благодарам.
 

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.320
Поени од реакции
17.764
01. When Harry Met Sally... (1989)
02. Christmas Cookies (2016)
03. Meet Me in St. Louis (1944)
04. The Spectacular Now (2013)
05. Manhattan (1979)
06. Room (2015)
07. 12 Angry Men (1957)
08. Double Indemnity (1944)
09. Chef (2014)
10. Dial M for Murder (1954)
11. In Bruges (2008)
12. Pulp Fiction (1994)
13. Now You See Me (2013)
14. Ferris Bueller's Day Off (1986)
15. The Final Destination (2009)
16. The Boy (2016)
17. The Shining (1980)
18. The Breakfast Club (1985)
19. Dead Poets Society (1989)
20. Singin' in the Rain (1952)
21. Back to the Future (1985)
22. Minions (2015)
23. Life Is Beautiful (1997)
24. Chocolat (2000)
25. Like Crazy (2011)
26. 10 Cloverfield Lane (2016)
27. Captain Fantastic (2016)
28. La La Land (2016)
29. Anatomy of a Murder (1959)
30. A Beautiful Mind (2001)
31. The Prestige (2006)
32. The Remains (2016)
33. Mr. Hobbs Takes a Vacation (1962)
34. The Truman Show (1998)
35. North by Northwest (1959)
36. Playtime (1967)
37. Casablanca (1942)
38. Inside Out (2015)
39. Psycho (1960)
40. The Usual Suspects (1995)
41. Punch-Drunk Love (2002)
42. To Kill a Mockingbird (1962)
43. Suspiria (1977)
44. Charade (1963)
45. To Catch a Thief (1955)
46. Memento (2000)
47. Notorious (1946)
48. The Graduate (1967)
49. The Ron Clark Story (2006)
50. The Whole Nine Yards (2000)
51. M (1931)
52. Birds of America (2008)
53. The Exorcist (1973)
54. Rope (1948)
55. Numb (2007)
56. Serving Sara (2002)
57. The Red Shoes (1948)
58. All About Eve (1950)
59. 1408 (2007)
60. Charade (1963) (2)
61. The Grand Budapest Hotel (2014)
62. Big (1988)
63. Make Way for Tomorrow (1937)
64. Goat (2016)
65. Upstream Color (2013)
66. The Night of the Hunter (1955)
67. Dance 'Til Dawn (1988)
68. His Girl Friday (1940)
69. Strangers on a Train (1951)
70. A Street Cat Named Bob (2016)
71. Wait Until Dark (1967)
72. Paterson (2016)
73. Angels Fall (2007)
74. Burnt (2015)
75. Trainspotting (1996)
76. Moonrise Kingdom (2012)
77. Requiem for a Dream (2000)
78. A Clockwork Orange (1971)
79. Men, Women & Children (2014)
80. Scott Pilgrim vs. the World (2010)
81. Some Like It Hot (1959)
82. Her (2013)
83. The Sting (1973)
84. Whiplash (2014)
85. Airplane! (1980)
86. In the Mood for Love (2000)
87. Nocturnal Animals (2016)
88. Day for Night (1973)
89. After Hours (1985)
90. Bringing Up Baby (1938)
91. Ah, ljubov moja (2017)
92. The Player (1992)
93. All That Heaven Allows (1955)
94. Only Angels Have Wings (1939)
95. Yankee Zulu (1993)
96. Taxi Driver (1976)
97. Idi mi, dodji mi (1983)
98. Just Married (2003)
99. Kakav deda takav unuk (1983)

100. Out of the Past (1947)
101. The Net (1995)
102. Stand by Me (1986)
103. Ex Machina (2014)
104. The Lives of Others (2006)
105. Arrival (2016)
106. Interstellar (2014)
107. Sunrise (1927)
108. Drive (2011)
109. Hail, Caesar! (2016)
110. Left Behind (2014)
111. Shadow of a Doubt (1943)
112. Ivkova slava (2005)
113. Billy Elliot (2000)
114. Planes, Trains & Automobiles (1987)
115. Arsenic and Old Lace (1944)
116. An Affair to Remember (1957)
117. Say Anything... (1989)
118. It (2017)
119. Music and Lyrics (2007)
120. The Nice Guys (2016)
121. Summer with Monika (1953)
122. A Woman Under the Influence (1974)
123. Sing Street (2016)
124. A Weekend of Deceased Persons (1988)
125. The Matrix (1999)
126. The Matrix Reloaded (2003)
127. The Matrix Revolutions (2003)
128. Office Space (1999)
129. Persona (1966)
130. Despicable Me (2010)
131. Despicable Me 2 (2013)
132. Despicable Me 3 (2017)
133. Stalker (1979)
134. Solaris (1972)
135. The King of Comedy (1982)
136. Breakfast at Tiffany's (1961)
137. Three to Tango (1999)
138. Nine Lives (2016)
139. The Princess Bride (1987)

Не дека е колоквиумска, ама сеа некако најубаво се гледаат филмови. :ROFLMAO:
 

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
8.814
Поени од реакции
24.129
105. Blade Runner (1982) - 8/10
106. Baby Driver (2017) - 8/10
107. Blade Runner 2049 (2017) - 9/10
108. The Dark Tower (2017) - 5/10
109. Dallas Buyers Club (2013) - 10/10
110. Allied (2016) - 7/10
111. Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977) - 8/10
112. Thor: Ragnarok (2017) - 8/10
113. Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980) - 10/10
114. Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983) - 9/10
115. Murder on the Orient Express (2017) - 6/10
116. mother! (2017) - 9/10
117. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) - 7/10
118. Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002) - 6/10
119. Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) - 8/10
120. Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) - 8/10
121. Justice League (2017) - 8/10
122. Rogue One: A Star Wars Story (2016) - 9/10
123. American Assassin (2017) - 6/10
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom