Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.957
Поени од реакции
34.321
Ванлок можеш ли да провериш дали "чуварот" на нашата нација Гоце Делчев на ковчегот има симболи Череп и Коски :cool:
И?[DOUBLEPOST=1503596599][/DOUBLEPOST]
Јас се сметам за либерал но конкретно мислам дека исламот на пример креира проблем во светот кој треба да се решава со цивилизиран начин а не со игнорирање.
Либерал?
Нели либерализам е залагање за „слободарство“, и слобода на избор на секој човек?

Но ти сакаш да наметнуваш и да диктираш. Не се залагаш за слобода на избор, напротив. Не си ти либерал, во ништо освен во самодекларација. Ти можеш себе да се декларираш и за Марсовец, но тоа никако не ја менува реалноста. А таа, реалноста, е дека си само еден наивен игнорамус, табула раса за манипулирање од твоите анонимни господари.

Со фашист неможам да дискутирам,генерализираш и хејташ без врска.
Ти си хејтер и манипулатор кој генерализира ставаш све во ист кош и се правиш патриот кој ја сака својата култура а фактички мразиш све што е различно од тебе.
Хејтер!!!:)
Јас се залагам за слободен избор - ама ја сум „фашистот“.
Ти диктираш, наметнуваш една опција за сите: мешање на сите култури во една безлична аморфна маса - ама ти си „либералот“. :coffee:

Веќе детално објаснив дека од нас двајца само ти се квалифицираш за фашизам. Ама ти едно 100000 пати повтори си дека ти си „либералот“ а јас „фашистот“. На крај веројатно ќе поверуваш во тоа. (y)

D

deli

Гостин
И?[DOUBLEPOST=1503596599][/DOUBLEPOST]
Либерал?
Нели либерализам е залагање за „слободарство“, и слобода на избор на секој човек?

Но ти сакаш да наметнуваш и да диктираш. Не се залагаш за слобода на избор, напротив. Не си ти либерал, во ништо освен во самодекларација. Ти можеш себе да се декларираш и за Марсовец, но тоа никако не ја менува реалноста. А таа, реалноста, е дека си само еден наивен игнорамус, табула раса за манипулирање од твоите анонимни господари.

Јас се залагам за слободен избор - ама ја сум „фашистот“.
Ти диктираш, наметнуваш една опција за сите: мешање на сите култури во една безлична аморфна маса - ама ти си „либералот“. :coffee:

Веќе детално објаснив дека од нас двајца само ти се квалифицираш за фашизам. Ама ти едно 100000 пати повтори си дека ти си „либералот“ а јас „фашистот“. На крај веројатно ќе поверуваш во тоа. (y)
Ти изглеа имаш потреба да глумиш жртва и да ја водиш дискусијата на лична основа,тоа кажува многу за тебе како лик и притоа не посочи ни еден аргумент како мултикултурализмот ја става во загрозен вид твојата култура.
Прво немаш причина зашто си против мултикултурализмот,второ немаш ни решение како ке се справиш со мултикултурализмот. и трето шо е најтрагично сеуште негираш дека си фашист.

Слобода на избор завршува кога имаш фашистичка идеологија која не прифака ништо освен својата култура,мислиш дека заштитуваш своја а сакаш да забраниш сечија друга култура, не иде така друже.
Вече ти пишав со фашист не дискутирам особено не со грев кој негира дека е фашист и кој мисли дека само неговата култура треба да се промовира,класичен пример на фашизам.

Последно уредено од модератор:
B

Bafra

Гостин
Разликата е тоа шо чуварот на нашата нација Гоце се борел на своја територија за слобода на својот народ!Овие испраниве во мозоциве газат љуѓе во држави во кои ги имаат сите права и слободи.Нивната крајна цел се 72 девици шо стрпливо ги чекаат во рајот!:confused:
Се борел Гоцета само за што се борел е троа сомнително. Затоа и го прашав Ванлок дали на ковчегот ги има череп и коски ;)

Овие дека се испрани тоа не го негирам, туку дека секој муслиман е испран мозок. Додуша тие кога внимавале на хигиената западот сеуште во лепешки спиеле :D

Ти изглеа имаш потреба да глумиш жртва и да ја водиш дискусијата на лична основа,тоа кажува многу за тебе како лик и притоа не посочи ни еден аргумент како мултикултурализмот ја става во загрозен вид твојата култура.
Прво немаш причина зашто си против мултикултурализмот,второ немаш ни решение како ке се справиш со мултикултурализмот. и трето шо е најтрагично сеуште негираш дека си фашист.

Слобода на избор завршува кога имаш фашистичка идеологија која не прифака ништо освен својата култура,мислиш дека заштитуваш своја а сакаш да забраниш сечија друга култура, не иде така друже.
Вече ти пишав со фашист не дискутирам особено не со грев кој негира дека е фашист и кој мисли дека само неговата култура треба да се промовира,класичен пример на фашизам.
Ванлок убаво те опиша е сега што забегува у крајности и се некој друг ни е крив тоа е друга работа.
Твојата претстава за мултикултурализам не е истата која се спроведува сега во реалноста.
Кај гледаш да се спроведува принципот живеј и остајме да живеам...
За човек како тебе кој одма лепи етикета на друг дека е фашист кажува дека не си баш либерален, трпелив и конструктивен.

Ти живееш во нереален свет со нереални очекувања врска сегашното насилно мешање на култури. А секој со различно мислење од тебе одма фашист :neetaka:

И името на темата баш е за тоа - злоупотреба

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.957
Поени од реакции
34.321
Ти изглеа имаш потреба да глумиш жртва и... и трето шо е најтрагично сеуште негираш дека си фашист.
Сега жртва сум? Или фашист сум?
Или и двете? ;)

Ајде уште нешто извади да видиме, сигурен сум дека имаш уште етикети и ад хоминем срања, од таму од каде ги вадиш овие.

...не посочи ни еден аргумент како мултикултурализмот ја става во загрозен вид твојата култура.
Културата на мојот народ е уникатна, таа култура ќе се изгуби како таква ако некој присилува и наметнува таа култура да се меша со други култури, како што тоа го диктира модерниот квази-мултикултурализам.

Направи дистинкција дека јас зборувам за модерните „мулти-култи“ ретардации, не зборувам за природниот процес кога соседни народи и култури си влијаат меѓусебно. И таквите проблеми не се изолирани само на Македонците. На пример нашите соседи и сограѓани Шќиптарите (кои традиционално се сунитски муслимани) го имаат истиот проблем со Вахабизмот, кој им се наметнува од истите тие кои стојат позади промовирањето на квази-мултикултурализмот, и во твојот случај квази-либерализмот. Има и многу други примери, само таквите како тебе се слепи за аргументи.

Ти да си доволно искрен кон самиот себе, и да истражиш малку што всушност во основа е либерализмот, и што би требало да претставува едно вистинско мултикултурно општество... Најверојатно ќе треба да се шокираш, или снегулка каква што извесно си - можеби и да се самоубиеш, кога еднаш ќе увидиш дека всушност се работи за сосема спротивни идеали од фашизмот кој го декларираш како либерализам, и уништувањето на инодогените европски култури кои ги декларираш како „мултикултурализам“.

На жалост да бидеш искрен кон самиот себе, во твојот случај oчигледно е оксиморон изјава. :(

...немаш причина зашто си против мултикултурализмот
Ти ќе одлучиш за мене, дали јас имам причини?
Ти размислуваш со мојата глава, или јас? :cautious:

...и да ја водиш дискусијата на лична основа
Од кој аспект треба да дискутирам, ако не од личен аспект од кој ги гледам работите?
Треба како тебе, некој друг да ми каже како да размислувам?

...шо е најтрагично сеуште негираш дека си фашист
Немам потреба ни да негирам, ни да прифаќам, твои етикети и декларации. Kaко она велат за ботовите како тебе: „Кога губиш во дискусија, наречи го другиот ФАШИСТ“.

А ти бога ми, губиш полошо отколку Фенербахче од Вардар. :D

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Дали знаеш што пишуваш?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219
Koja иронија, Германија е полна со полјаци мигранти па истите да се најпротив мигрантите од блискиот исток ...
Својата држава ја градеа врз мигрански живот и цицајчи од ЕУ особено од Германија па сега да избегаат од одговорностите.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.957
Поени од реакции
34.321
Kaкви тоа „одговорности“ има било кој од Германија, или од ЕУ, кон мигранти од Блискиот Исток?

Баш ме интересира зошто самопрогласениот атеист @puno дава морална поддршка на некои суртуци од радном вукојебини... Освен што изгледа Пуно не е баш „атеист“, ако Пуно иде на религозни обреди во џамии. Наведените суртуци изгледа ги чуствува како свои баш по религозна основа.

Најпосле идат твоите на џихад таму, имате врски остварено со нив.
Нели Пуно?

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Koja иронија, Германија е полна со полјаци мигранти па истите да се најпротив мигрантите од блискиот исток ...
Својата држава ја градеа врз мигрански живот и цицајчи од ЕУ особено од Германија па сега да избегаат од одговорностите.
А дали Саудиска Арабија или Катар имаат одговорност кон мигрантите од блискиот исток!?Како тоа Полска и ЕУ имале одговорност и морале да се мултикултурни, а за пребогативе арапи ништо од тоа не важи???

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Вишеградската група највеќе со право се буни пошто нема никакви дејствија на Сирија а со тоа ни обврска да удомува избеглици непотребно. Од друга страна Енглезите и Французите попара направија па и те како имаат одговорност. Меркелка веќе 15 години кука како и фалат работници пошто ако и потрае сушава може стопанството да и трпи па затоа си вика сиротиња од Сирија и Ирак во надеж дека ќе направи од нив assembly line кадри.

Член од
15 ноември 2014
Мислења
331
Поени од реакции
319
Вишеградската група највеќе со право се буни пошто нема никакви дејствија на Сирија а со тоа ни обврска да удомува избеглици непотребно. Од друга страна Енглезите и Французите попара направија па и те како имаат одговорност. Меркелка веќе 15 години кука како и фалат работници пошто ако и потрае сушава може стопанството да и трпи па затоа си вика сиротиња од Сирија и Ирак во надеж дека ќе направи од нив assembly line кадри.
Ako imash vishok slobodno vreme proshetaj do Germanskata ambasada vo Skopje, pa kje vidish kako izgledaat begalci-te, onie koi bez vojna masovno begaat od svojata drzhava, seushte. Rezultatite kje se vidat najdocna za edno 5 god. koga drzhavata kje zapadne vo "opsht deficit".
Vo takva drzhava ne veruvam deka nekoj begalec kje saka da se vdomi. Neshto slichno se i onie od t.n. Vishegradska grupa, samite "izvezuvaat" rab. sila, da ne recham begalci. Toa e povekje politichko prashanje vnatre vo EU, dali tie kje pokazhat solidarnost i kje prevzemat del od odgovornosta shto e vprochem i konceptot na EU, povtoruvam tuka se raboti povekje za simbolika.

Temava vi e povekje lechenje na sopstveni frustracii, preku problemite na drugite.

Za Germanija, ne im go berete gajleto, otidena e svetloni god. pred MK( i pokraj milionot begalci). Ne deka se dvizhi so ogromna brzina nanapred, tuku MK se dvizhi so ogromna brzina nanazad.

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Хех, акциите на ВМРО, комунистите/партизаните, ИРА, ЕТА итн. не се исти како оние на ИСИС, Ал Каеда итн.
За нас не се исти, за други се можда. Која е разликата од ИСИС и ЕТА на некој што изгубил близок во напад на ЕТА? Тоа што е ВМРО за нас е УЧК за косоварите. Тоа што е УЧК/ОНА за нас е ВМРО за турците. И така можеме до задутре да вадиме примери на двојни аршини. Суштината на проблемот се избегнува и емотивно се коментира. Се оди у некои религиозни заматувања небаре Kingdom of Heaven се дешава у 21ви век (а и таму видовме што е основата на "верски конфликт"). Да, методите на исламистиве се сурови, можда и најсурови и гнасни и најлоши до сега во историјата на човештвото. Ама терорист е терорист. Зашто станува еден човек терорист е прашањето, а религијата секако не е одговорот. Исламот постоел и пред ИСИС и Ал Каеда, и како тоа магично после заливските војни тој добива засилен милитантен карактер? .

Ако отидеме у историјата, како биле гледани Крстоносците од страна на локалното население кога им дошле и им ебале мамата?

Не барај оправдувања во постов, барај причини. Тоа е тема на дискусија.

Kajgana Shop

На врв Bottom