Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 25.957
- Поени од реакции
- 34.321
Игнорирање на реалноста?Нема ниту логика ниту здрав разум во твојов став за игнорирање на реалноста!!!
Не игнорирање на реалноста: Игнорирање на лажната пропаганда за мултикултурализмот.
Пропагандата за „мултикултурализам“ НЕ Е реалноста. Мултикултурализмот може да биде реалност само за испраните мозоци на корисните идиоти кои работат на популаризација на тој ретардиран концепт дека е лошо да си го сакаш својот народ и култура, и декларираат дека е најдобро на светов сите култури да се измешаат во една аморфна каша: Идеологија и доктрина за идните индоктринирани послушни робови, токму такви какви посакуваат самопоставените „светски господари“.
ТИ си тој што сака уништување на мојата култура, културата на мојот народ, без моја (наша) согласност. ТИ сметаш дека јас не треба да имам избор, и дека јас не треба да имам слободна војла да одлучам самиот што е подобро за мене.Ставовите ти се императив на фашизмот,што да дискутираме?
ТИ декларираш како требало сите да мислат, јас не го правам тоа - јас сметам дека секој самиот треба да може да одлучи дали ќе удави во аморфната каша на мултикултурализмот, или ќе си ја задржи својата култура и истата ќе ја пренесува на своите потомци.
Јас инсистирам на слободен избор. Ти инсистираш на диктат на една идеја.
Кој е тука „фашистот“?
Кои се моите ставови?Јасна дистинкција помегу твоите ставови и идеологијата на исис нема и тука тонеш без шанса за спас,немаш јасно дефинирано решение со кое би се справил со 'мулти'културализмот.
Која е идеологијата на ИСИС?
Со кој разговарам?
Со бот кој има тесно ограничен избор copy-paste од 10-тина рандом избрани одговори, етикети и навреди?
Или едноставно со корисен идиот чиј ај-кју фактор не е поголем од бројот на чевлите кои ги носи??