Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.956
Поени од реакции
34.321
Нема ниту логика ниту здрав разум во твојов став за игнорирање на реалноста!!!
Игнорирање на реалноста?
Не игнорирање на реалноста: Игнорирање на лажната пропаганда за мултикултурализмот.

Пропагандата за „мултикултурализам“ НЕ Е реалноста. Мултикултурализмот може да биде реалност само за испраните мозоци на корисните идиоти кои работат на популаризација на тој ретардиран концепт дека е лошо да си го сакаш својот народ и култура, и декларираат дека е најдобро на светов сите култури да се измешаат во една аморфна каша: Идеологија и доктрина за идните индоктринирани послушни робови, токму такви какви посакуваат самопоставените „светски господари“.

Ставовите ти се императив на фашизмот,што да дискутираме?
ТИ си тој што сака уништување на мојата култура, културата на мојот народ, без моја (наша) согласност. ТИ сметаш дека јас не треба да имам избор, и дека јас не треба да имам слободна војла да одлучам самиот што е подобро за мене.
ТИ декларираш како требало сите да мислат, јас не го правам тоа - јас сметам дека секој самиот треба да може да одлучи дали ќе удави во аморфната каша на мултикултурализмот, или ќе си ја задржи својата култура и истата ќе ја пренесува на своите потомци.

Јас инсистирам на слободен избор. Ти инсистираш на диктат на една идеја.
Кој е тука „фашистот“? ;)

Јасна дистинкција помегу твоите ставови и идеологијата на исис нема и тука тонеш без шанса за спас,немаш јасно дефинирано решение со кое би се справил со 'мулти'културализмот.
Кои се моите ставови?
Која е идеологијата на ИСИС?

Со кој разговарам?
Со бот кој има тесно ограничен избор copy-paste од 10-тина рандом избрани одговори, етикети и навреди?
Или едноставно со корисен идиот чиј ај-кју фактор не е поголем од бројот на чевлите кои ги носи??

B

Bafra

Гостин
Прочитај го името на темата, и после врати се, темата не сум јас, нити ти. Али уствари што може човек да очекува од некој што мисли дека путер, јајца и млеко се здрави, во моите очекувања е проблемот, не во твоите ставови, сега стај си ги розевите наочари, и цепај.

За крај, посочи ми протест на муслимани против ISIS, на муслимани против шеријат, или обвинување и осуда за национализам на било кој Албанец за политиката на Албансиките партии, хинт - не си го губи времето.
Темата знам што е, мојот став е јасен по тоа.
Туку ти почна со логики нелогики, па сакав да ти укажам дека твојата логика не држи вода.

Јас барем знам дека се добри јајца и путер и ги конзумирам. А ти ем тврдиш дека се штетни ем ги конзумираш вклучувајќи и месо. Плус проповедаш да не се конзумираат. :facepalm: :sneaky: :sneaky:
Што да очекува човек од тебе... поп, лицемерен лажго итн итн

Сега баш имаше во Шпанија излегоа муслимани, во англија имаш итн итн.

Работата е ти генерализираш една религија, имаш омраза према нив, кај нив исто така спрема Христијанството за на крај да ве искористат и помножат со нула, а после кој преживее ќе прифати и амиш да биде :D

Само црно семе не е убаво за мозокот, разновидност, зеленото семе поубаво делува :P .

B

Bafra

Гостин
Јас знам кој сум и што сум. Ти дали знаеш за себе, зашто како поп си, слушај ме што ти зборувам, а не што правам. :popce:

Кај ти е логиката дека исламот се терористи а од 1903 до сега статистички колку се извршени напади...
Која ти е логиката за религијата е виновна, а имаме се поголем број на атеисти и се поголеми злосторства, неморал и сл... 7 милијарди има на планетава, па сигурно ќе има клиенти/ пациенти за се и сешто.

Слабо стоиш со логика тоа го заклучивме од други теми, затоа слободно пишувај мислења ама не кажувај дека ние не сфаќаме а ти си просветлениот :neetaka:

D

deli

Гостин
Причината за терористичките напади особено кај оние напади кои се изведени од младинци мислам дека е пред се поради тоа што и покрај тоа што тие млади Муслимани се родени во Европа, тие сепак не можат да се вклопат успешно во западно Европската култура ... зошто ... прво и прво се Муслимани т.е. потекнуваат од Муслимански семејства, потоа исто така да речеме дека и средината во која живеат е претежно Муслиманска(квартот во кој живеат), потоа расно по надворешниот физички изглед се разликуваат од Европските староседелци односно по црномурести се и различни од мнозинското белечко население, па тек после да ги ставиме и социо-економските како и образовните разлики !
Значи имаме судир на две тотално различни култури (Либерал-Демократска Европска култура и Конзервативна Муслиманска Афро-Азијатска култура) во еден ист простор на живеење и движење и токму тоа делува негативно врз младите Муслимани и со тек на време се радикализираат, а некои од нив дури и во реалност почнуваат да спроведуваат терор врз староседелското Европско население во западните држави во кои воедно и тие самите се жители и државјани !
Накратко ти не ги осудуваш младите муслимани кои вршат терор и даваш обајснување со кое на некој начин го релативизираш тероризмот кој го вршат.
Реалноста е дека исламот за разлика од сите други религии креира насилство и тероризам без разлика дали некој го злоупотребува исламот или не,состојбата која ја имаме денес во светот е дека исламот креира терор врз сите други кои се различни па дури и врз муслимани кои припагаат на различна деноминација од исламот.

Немањето секуларност или пак лажната секуларност е голем дел од проблемот на блиски исток,добар пример е турција пропаганда за фејк секуларна држава која е на пат да стане бетер од Саудиска Арабија,веке имаат политички шеријат им фали само уште калиф и укинување на правен систем.

Во регионов злоупотребата на мултикултурализмот се манифестираше со барање на некакви човекови права со насилни методи,сето тоа идеолошки преку злоупотреба на исламот преку џамиите уште пред 2001 сеено план дека единствено решение е насилни средства и вооружен конфликт.
Ако религиите ги ставиме во тој контекст на мултикултурализам ова е реална злоупореба на мултикултурализмот.

Последно уредено од модератор:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.956
Поени од реакции
34.321
^^
Taка е @deli остави ги моите аргументи на страна. Бот... Can not compute, can not compute!! ;)
Kaко ви кажаа таму во НВО, игнорирајте ги интелегентните прашања - верглајте си ја пропагандата.

Кај ти е логиката дека исламот се терористи а од 1903 до сега статистички колку се извршени напади...
Која ти е логиката за религијата е виновна, а имаме се поголем број на атеисти и се поголеми злосторства, неморал и сл... 7 милијарди има на планетава, па сигурно ќе има клиенти/ пациенти за се и сешто.
Каква врска имаат атеистите, и воопшто религиозната определба на тие кои НЕ СЕ терористи?
Прашањето е која религиозна определба ја имаат терористите (а не жртвите).

Спомнуваш статистика, дај некој статистички податоци. Пошто да - сите муслимани не се терористи, но дали повеќето терористи се муслимани? (всушност не повеќето туку скоро сите, минус Брејвик и пар Амери)

• Ми се допаѓа
Reactions: sap
B

Bafra

Гостин
^^
Taка е @deli остави ги моите аргументи на страна. Бот... Can not compute, can not compute!! ;)
Kaко ви кажаа таму во НВО, игнорирајте ги интелегентните прашања - верглајте си ја пропагандата.

Каква врска имаат атеистите, и воопшто религиозната определба на тие кои НЕ СЕ терористи?
Прашањето е која религиозна определба ја имаат терористите (а не жртвите).

Спомнуваш статистика, дај некој статистички податоци. Пошто да - сите муслимани не се терористи, но дали повеќето терористи се муслимани? (всушност не повеќето туку скоро сите, минус Брејвик и пар Амери)
Па ако ја прочиташ дискусијата меѓу мене и другиот член од почеток ќе сфатиш...
А врска твоето тврдење дека повеќето терористи се муслимани имаш и твое тврдење дека Америте се најголемите злосторници во светов. И кога ќе споредиш штетата, која е поголема вака по тебе...

Од 1903 до сега колку терористички напади се извршени во светов и колку од нив биле муслимани?

D

deli

Гостин
^^
Со фашист неможам да дискутирам,генерализираш и хејташ без врска.
Знаеме дека си против мултикултурализмот и дека манипулираш некој ти забранил да ја сакаш твојата култура.
Не си се изјаснил што конкретно од некаква си друга култура грчкоримска,англиска ренесанса,германски барок или неокласицизам те става во загрозн вид.
Јас се сметам за либерал но конкретно мислам дека исламот на пример креира проблем во светот кој треба да се решава со цивилизиран начин а не со игнорирање.
Ти си хејтер и манипулатор кој генерализира ставаш све во ист кош и се правиш патриот кој ја сака својата култура а фактички мразиш све што е различно од тебе.
Хејтер!!!:)

Последно уредено од модератор:
B

Bafra

Гостин
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Па зашто му спомнав од 1903 ;)

Ванлок можеш ли да провериш дали "чуварот" на нашата нација Гоце Делчев на ковчегот има симболи Череп и Коски :cool:
Разликата е тоа шо чуварот на нашата нација Гоце се борел на своја територија за слобода на својот народ!Овие испраниве во мозоциве газат љуѓе во држави во кои ги имаат сите права и слободи.Нивната крајна цел се 72 девици шо стрпливо ги чекаат во рајот!:confused:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.261
Зависи која историја се учи. И како шо си се родил-грк, македонец, албанец...све е тоа релативно.

S

silmarillion

Гостин
Тачно. Кој ти вика дека тоа што е УЧК за србите не е ВМРО за турците пример?

Kajgana Shop

На врв Bottom