Кога детето сака скутер :)

• Креатор на темата Креатор на темата Supreme06
  • Време на започнување Време на започнување
А бе пио, ти си главен мафиозо те знаеме...кај имаат шанса цајканите кај тебе:)
Сегде е така, ги пуштаат, ама некогаш ќе им дојде преку глава, ќе запрат некој и ќе го казнат.И тогаш што правиме?:)

П.С. Скапо е и горивото бе:)

Не е скапо, од ноќеска поефтинува, 95ката ќе чини 66.5 денари за литар, за 200 ден ќе си ставиш 3 литра бензин ејјј :vozbud:
знаеш колку возење е тоа...

а за тоа што си пишал погоре за возачка дека ќе платат казна родителите... сепак тоа е до нив дали ќе платат или не. Јас го имав скутерот 1 месец, ама додека не положив скутерот не го возев освен овде во маалото едноставно имав забрана да не излегувам повеќе, а и самата совест не ми дозволуваше. Да плаќаат казна од 300 евра за едно мое возење и правење фраер пред другари/ки, е тоа нема шанси... барем јас така мислам

А бе пио, ти си главен мафиозо те знаеме...кај имаат шанса цајканите кај тебе:)
Сегде е така, ги пуштаат, ама некогаш ќе им дојде преку глава, ќе запрат некој и ќе го казнат.И тогаш што правиме?:)

П.С. Скапо е и горивото бе:)
:pos2: види го сеа озбилно ти зборам за во Драчево и да стопираат и да пишуваат џабе им е барем овие 4 год а на друго место не ни идам со веспа

брат кај даваат без пари и јас сакам да си купам:pos2:
ако не ти дадат од дома ќе купиме јајца. а за мотор ко ќе за работиш незнам:toe:
А ти нешто у новчаник да не ми стоиш?
Чуден човек, фактот дека за да возиш две тркала треба да имаш ум т.е. да покажеш дека си умен човек. Јас можеби на моите им докажав, собрав дел од парите за скутерот некои си 60-70% седнав со татко ми на маса и му реков дека ми фалат уште некои пари за да купам скутер. Он прифати и си купив, додаде пари. И шо е сега тука нејасно, нема нигде скутер без пари, а башка за без пари не се купува-тогаш само се зема.
И да работам и штедам пари за голем мотор, друго што те интересира? Дали сум пријавен? Плави картони дали земам?
Чудно човече

:pos2: види го сеа озбилно ти зборам за во Драчево и да стопираат и да пишуваат џабе им е барем овие 4 год а на друго место не ни идам со веспа

Како тоа и да пишуваат им е џабе...
сум бил во ситуација повеќе пати да бидам запрен од полицијата ( секогаш сум имал кацига и се што треба...) освен еднаш, и тогаш едвај некако ми пишаа опомена, иначе казната од 50 Е ( мислам дека е толку, ако сум грешка корегирајте ме ) не ми бегаше...
најозбилно неможам да го разберам тоа, запираат и никого не казнуваат :uvo:

Јас на дете мое скутер?Нема шанси,кога ќе наполни 18 можда ќе добие кола тоа можда зависи од тоа дали ќе имам можности..А скутер нема шанси понестабилно нешто од тоа амин...

Како тоа и да пишуваат им е џабе...
сум бил во ситуација повеќе пати да бидам запрен од полицијата ( секогаш сум имал кацига и се што треба...) освен еднаш, и тогаш едвај некако ми пишаа опомена, иначе казната од 50 Е ( мислам дека е толку, ако сум грешка корегирајте ме ) не ми бегаше...
најозбилно неможам да го разберам тоа, запираат и никого не казнуваат :uvo:
првиот пат нерегистрирана без кацига немав положено ме застана и ми рече носи кацига само,вториот пат еден шпон ме застана тога беше рег без кацига бев и без возачка се проврте разгледа какви налепници имам лавчиња ова она и ме пушти и сеа ретко носам кацига регистрирана е а неам положено а и не планирам :kesa:

првиот пат нерегистрирана без кацига немав положено ме застана и ми рече носи кацига само,вториот пат еден шпон ме застана тога беше рег без кацига бев и без возачка се проврте разгледа какви налепници имам лавчиња ова она и ме пушти и сеа ретко носам кацига регистрирана е а неам положено а и не планирам :kesa:

Браво за тебе, јас без кацига од дома не мрдам, најозбилно, не сум расположен за плаќање казни, сепак таа е за моја безбедност

А ти нешто у новчаник да не ми стоиш?
Чуден човек, фактот дека за да возиш две тркала треба да имаш ум т.е. да покажеш дека си умен човек. Јас можеби на моите им докажав, собрав дел од парите за скутерот некои си 60-70% седнав со татко ми на маса и му реков дека ми фалат уште некои пари за да купам скутер. Он прифати и си купив, додаде пари. И шо е сега тука нејасно, нема нигде скутер без пари, а башка за без пари не се купува-тогаш само се зема.
И да работам и штедам пари за голем мотор, друго што те интересира? Дали сум пријавен? Плави картони дали земам?
Чудно човече
де бре што се воспали па ти одма,не ти го зедов моторот:baeh:
полека,кажав само мислење немора да го прифатиш дај боже имај ум и авион куписи.:smir:

де бре што се воспали па ти одма,не ти го зедов моторот:baeh:
полека,кажав само мислење немора да го прифатиш дај боже имај ум и авион куписи.:smir:
Е сеа за авион треба многу ум, нејќам да сум многу мудар....зашо треба многу знаеш што да се јадат:)
Иначе кога здравје јас бидам родител би им дал на децата да возат и скутер и брзинец, само ќе им кажам со ум со кацига, бек протектор и појас за бубрезите, исто како што возам јас. И при добра опрема и малце од тоа IQ шо го викаат:) минимални се шансите да се повредиш

Браво за тебе, јас без кацига од дома не мрдам, најозбилно, не сум расположен за плаќање казни, сепак таа е за моја безбедност
не можам кацига да носам глава ме боли :pos2:мн оф топици у пм:nesvest:

Кога дете сака скутер ке му купите точак!
А кога тинејџер бара скутер е тогаш го убедувате дека за 1 година ке полага за кола и дека не му треба!:smir:

не можам кацига да носам глава ме боли :pos2:мн оф топици у пм:nesvest:
Колку е драчевски одговоров, лично да сум ти родител има со кацига да те тепам:) да видиш како боли цело тело од кацигата. И башка се кладам дека имаш некоја 200грамска кинезка кацига од автопазар...а замисли како е да носиш кацига од 1.7kg...

Ако сака скутер, ќе му купиме скутер.
Ако не знае да го вози ко шо треба и се прави џек по скопските улици ко излезен од Fast and Furious, ќе му го шитнеме скутерот.
Ако недајбоже се случи некоја несреќа... Ќе си ја маваме главата.

Во секој случај, пред 16 години никако... Пожелно е да си положи претходно и обавезно да носи кацига и заштитен појас. И да вози со памет. :wink:

И мајка ми се бунеше на почеток, ама преовладеа желбата... Лично пазам кога возам, ама никогаш не се знае, се може да се случи.

Факт е дека по улициве возат луди дечишта што мислат дека се фраери на трки и што го загрозуваат и својот и животот на останатите учесници во сообраќајот. И после сообраќајки еден куп... :toe:

Што се однесува до колата, ме потсети муабетов од на еден мој другар "проблемот", од неодамна. Сака батката кола. Кола па кола. Океј, не паничи као да си женско па ти касни. Не се понашај ни како 10 да имаш, не вриштиш по под во супермаркет за нова играчка. -Тоа сакам, тоа, тоа и тоа, вака сакам, онака сакам, ова ќе возам, она ќе возам... Чекај бе, ало. Кај тоа пишува дека све што ти душа сака треба да добиеш сега, веднаш и одма? Бр. 1., колата сам можеш да ја купиш? Не. Ријалити чек, деветнаесгодишњак во ниту еден случај не поседува толкава сума на пари сам. Што води до број 2, треба мама и тато, тато особено да го напнеш. Три, татко ти не е покемон. Во превод, нема на детиште кола по избор да купи. Музичка желба? 3.1. Студент, нема апсолутно никаква потреба од толку простор, освен ако не планира на 20 три деца да има. 3.2. Студент, такоџе нема потреба од кола на која повеќе ќе троши месечно на одржување, отколку што (му) ја платил(е). 3.3 Онаква лепота греота е на таков неотесан тип да дадеш. :icon_lol:

Викам ја се` живо и диво аздисано. Ја језда сум била и мазена и пазена, па и сум се лигавела, али за вакви работи у живот не сум се курчела.

Он топик, шо, скутер? ...Абе шеснаесе. :icon_lol: Скутери. :icon_lol:
Јас сакав (и уште сакам) мотор. Подолго време веќе. Не осумдес кила пластика (со чесни исклучоци што ги манијачам секогаш кога можам :icon_lol: ), мотор. И ако се осуди некој да пропее дека на женско не личи, маам. :icon_lol: Хир беше, реално. Демек на шала на смеа, иако не ме есапеа господата, ете, потраја така некое време... Па кога установив дека нема никаков фидбек освен “ха ха ха. Ха ха. Ха.”, преминав на сериозен пристап, кој ни од далеку не беше сфатен како таков, нормално. Почнав да турирам значително поинтензивно, така што ги изнесував на среде ручек фикс идеите како прво ќе полагам за мотор, како мене кола не ми треба, парадирав низ куќата со кацига на глава за да ги уверам дека ќе се пазам, бев компарирана со атомска мравка, што еј, чак и претрпев. Следна фаза беа заканите, меѓу другото и дека ќе легнам болна, покасно и ќе се иселам од дома, и да не тупам, не упали ништо од тоа и се помирив со судбината. :icon_lol:

Мене утре син ми/ќерка ми кога ќе ми побара скутер... Најверојатно и ќе добие. Ако успеам некако и некогаш да го проголтам факторот (не)безбездност, зашто е единствената причина заради која не би му/и` дозволила. Сепак, мислам дека не би кревала паника под услов да е тоа легално, примарно. А ако проба малиот/та шериф да ми изиграва, ќе го преупутам кај татко му/и`. :icon_lol:

Oстај то ако сака скутер...туку што ако сака скутер на нуклеарен погон...

( се шегувам, продолжете со дискусијата )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom