Најдобар град за живеење во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата БибиЈан
  • Време на започнување Време на започнување
Прав патриот би рекол Солун :D

Јас велам Скопје.

Хммм ......
Доколку сакаш мир и спокоен живот Берово/Делчево, а доколку сакаш кариера и пари Скопје дефинитивно :)

Зависи за шо. Ако сакаш мир и спокој, дефинитивно Пехчево, ти гарантирам дека сите 4ца жители (сосе тебе) ќе живеете мирно и спокојно.

П.С.
Од патриотски извори дознав дека најдобри ГРАДОВИ за живеење се Василево, Босилово и Ново село.

Не дека е мој, ама Охрид. Да живне малце градот треба, иначе за живот е најубав. Преку лзаврши си на работа до кај 4-5 слободно оди на плажа, есен/зима/пролет се шеташ покрај кеј, ќе скокнеш до Галичица, природа, свеж воздух...Не е огромен ама не е ни мал, таман е, нема гужви.
Јас моето детство поминато таму не би го менувала за ништо друго, здравје боже кога ќе дојде време за моја фамилија никако не би сакала детето да ми порасне во Скопје, мислам за градење кариера и пари Скопје е дефинитивно на прво место, ама да ми е страв да го пуштам детето до продавница да не го акне кола, или да ми се гуши назима во смог, нема шанси.

Тоа кој град е најдобар за живеење е многу дискутабилно, од проста причина што сите имаат различна замисла и барање на најдобар град за живеење во однос на нивната состојба, било тоа финансиска, здравствена, возрасна или каква и да е.

Но како најдобри градови за живеење што ги имаат потребните работи за живот би ги спомнал Скопје, Битола, Прилеп, Велес, Гостивар, па донекаде и Струга:)

Босилово и Василево (по ново и тие се градови)

Шарлот, Норт Каролајна или било кое село у УСА, сто пати подобро од сите градови во МКД.

Vikaat i deka u Kolmar u Francija bilo ubavo...

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Мене не ми се јасни овие што го пишат Скопје за најдобар град за живење, според кој параметри ? Град еден од најзагадените градови во свет, град под секојдневна блокада дали од патриоти, или ако не се тие тогаш куртони го блокираат градот, ако ги нема овие две групи тогаш ш птарана го блокира градот, и т.н значи нон стоп некакви блокади. Град во кој нон стоп летаат палки ножеви по автобусите, не знаеш дали дома жив ќе се вратиш, град со потенцијал да стане Бејрут ако не е и сега, град на педери и не знам што, навистина не ми јасно со што овој град заслужува да се брои како место за надобро живење, да го спомниш Охрид, држи некое место ама Скопје, дај бе не лупајте.

Мене не ми се јасни овие што го пишат Скопје за најдобар град за живење, според кој параметри ? Град еден од најзагадените градови во свет, град под секојдневна блокада дали од патриоти, или ако не се тие тогаш куртони го блокираат градот, ако ги нема овие две групи тогаш ш птарана го блокира градот, и т.н значи нон стоп некакви блокади. Град во кој нон стоп летаат палки ножеви по автобусите, не знаеш дали дома жив ќе се вратиш, град со потенцијал да стане Бејрут ако не е и сега, град на педери и не знам што, навистина не ми јасно со што овој град заслужува да се брои како место за надобро живење, да го спомниш Охрид, држи некое место ама Скопје, дај бе не лупајте.
Скопје се спомнува како град со најголеми можности за работа, заработка. Потоа, за шопинг, провод, културни настани. Се друго е потврда на она што го кажуваш. Охрид, според мене е навистина убав, најубав. Ама, и тој ќе има слична судбина како Скопје. Ништо не успеавме да сочуваме

Скопје се спомнува како град со најголеми можности за работа, заработка. Потоа, за шопинг, провод, културни настани. Се друго е потврда на она што го кажуваш. Охрид, според мене е навистина убав, најубав. Ама, и тој ќе има слична судбина како Скопје. Ништо не успеавме да сочуваме
во ред, ама можности за работа и шопинг не се доволни за да се број како најдобар град покрај миљион аномалии, абе една канализација саглам нема ебати градот, ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom