Кој се кара тај се сака!!!!
Ретки се рчките у филм али овие у темава до сеа се нај breezy од сите шо се десиле. Со Иосоно очите си копавме коа се начекувавме со различни ставови па пак владееше хармонија низ цел форум. У суперхерои се расправаме ама после низ другите теми пак се љубиме. Итн. Мене поинтересни ми се дискусиите кога има конфликт а најчесто оставам малку и да ескалира коа има жар, ете ако сум придонел со тоа јас се извинувам, можеби требало да едитирам некој пост, да избришам или опоменам... и у право си и моеш да се лутиш Хоуп.
А не модераторски гледано, и површно секако, не бидувајќи запознаен целосно со драмата, и знаејќи го Анон постојано дека си се закача, ама е мој тип на јузер, реагира коа нешо му штрчи и некад дури нападно, не е нешо посебна причина за отказ. Не сакам да отиде во историјата заради кој се распаднал клубот.
И двајцата сте многу активни и доста продонесувате, и сеуште мислам дека сеа за време на ладното пак ќе се врати духот на темата па и во цел подфорум што впрочем бејсикли се дешава секоја година.
Темата Хоуп мoже да ти биде штo сакаш да ти биде, лаички да си дискутираш и пишаш мислење bez da mislis na gramatika i golemi bukvi kako mene, iskreni nepotkrepeni recenzii kako mene, da ne se zamaras kako mene... easy. Jas taka si go tretiram cel podforum, nekade sam si vodam diskusii, negde se karam.. kako sakas si se postavi i spored mene kako i zlate ne e pricina za otkazuvanje.
Imase mnogu aktina i interesna druzba, povtorno pocnavne da pisuvame recenzii, pocnavne da gledame predlozi, temata spoi nekolku bitni temi od cel podforum plus bese interesen koncept. Ne gledam zaso da ne prodolzi. I jas imav obvrski i ne gledav mnogu filmovi ama ete se vrativ. Ne sme nekoj elitist klub, primavme sekoj, moze da si otide sekoj. Normalno neli, ama ako vi zdosadi, iznervira, stagod... stajte mu pauza, vratete se ako ve zainteresira, nema potreba site "oficijalno" sto se otkazuvate, od drami, od karanja nadvor od ramkite na filmot.
Ama ajde kako sakate.
Koa kje se vratite so citati: I felt like destroying something beautiful. I wanted to breathe smoke. Ke e kasno.
Get it get it? Fight club referenca. Poso film club.
Nejse, jas nekako prefasciniran izlezev, go gledav uste ednas so devojka mi, mislev ke svrsava i ona. Pun intended poso sum seljak. Ne bev raznesen kako prviot pat ama ocenata mi ostanuva ista poso brzo go reprizirav a pak mnogu mi se dopadna. Moram samo da se nesoglasam (lol wot?) so nezadovolstvoto vase od krajot. Ne. Ne mislam deka se prenese celosno porakata i ne mislam deka bese nepotrebno (samo)ubistvoto. Naprotiv klucno bese. Go prikaza extremizmot u ideologijata. Deka perenjeto mozok na masite ne e sekogas samo nekoj hajp na tinejdzeri koi se zaletani po takvo nesto deka e trendy. Zaradi takvi likovi imalo vojni, genocidi...
A za muabetot na dzontra, za edna nedela kaj nas u strumica 70% od devojcinjata imaat temno zeleni paltinja so rozavo krzno i site koi nemaat ne se cool. Zamisli so lider u pozadina so moes na deca da i naprais... takvi naini, nedefinirani, so kul profesor si najdoa zaednicka kauza. Zatoa moze da uspee za edna nedela. Zatoa ne samo sto moze da uspee fasizam. Tuku i uste uspeva.
I uste nesto, razvivme golema diskusija posle gledanjeto i za uniformite i totalno se osekame zlatikvhsgrjosnuski, isto bev podelen i ne znam dali sum za ili protiv. U moe vreme prvpat gi vovedoa uniformite i ja ne gi nosev. Ispustiv edna nedela obrazovanie oti ne me pustaa na vrata i uste edna poso me padea od cas. Pomina hajpot, si ostanav dosleden, buntovnicki ali mainly poso bea grdi as fuck. Posle 4-5 godini obidi gi opravija i go gledav brat mi kako gi nosat i izgledaa super i sosema okej. Tocno namaluaaat zamaranje, namaluvaaat socijalni razliki i mislam deka zaglaviv poise za Za bidejki ne go ubivaat totalno individualizmot, sekako moes da se oddelis so neso tvoe ipak. Ne deka pred toa si se delil kako sto imase u filmot muabet, duri i koznata jakna e indikator na koja socijalna ili bilokakva grupa pripagas. Duri i pank rok da si, duri i so sukanici u celo more so uniformi.
Uste ednas pozdrav do devilko. Mnogu mi se dopadna i super so se nakaniv da go gledam.
Koja srekja... 80% od predlozite godinava ne mi bea gledani.