La Liga Santander 2016/2023

Статус
Затворена за нови мислења.
O

ob1

Гостин
lul
Не се суди веќе пасивен офсајд, не знам во кое време живееш.
Чист недосуден пенал :pos::pos::pos: Родриго сам си призна дека немаше пенал.
Бускетс можеше и требаше да добие втор жолт, исто како Марио Суарез чисти црвен.
Ај бољи ќути, се посра.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
se sudi ofsajd ako igracot vlijae vrz igrata, ako e za toa sekoj ke sedi zalepen do golman celo vreme i ke go markira bez da ja dopre, pasiven ofsajd e ako ne ja dopira topkata, ne znaci deka nema da go sviri sudijata ako mu smeta na golmanot, vo situacijava imase osnova da se sankcionira ofsajdot.
Недефинирано правило е...и да го поништеше голот никој немаше да се буни. Ни прв ни последен ваков признаен гол.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.014
Која е таа основа? Беше прилепен до голманот? Ја допре топката? Имаше движење во насока на топката или голманот? Суарез скокна вертикално, ниту допре топка ниту се помести на било која страна.
covek, deckoto pisa ne se svirel veke pasiven ofsajd, ok, ako ne se sviri ke zemes eden kacest stoper i pred golman ke go stavis, na metro, i celo vreme tamu ke sedi, ok ? Neka bide u pasiven ofsajd ... ima logika ova ? sekako deka nema.

Ako igracot mu smeta na golmanot i pritoa ne ja dopre topkata, a vlijae na akcijata za gol, togas toj pasiven ofsajd se aktivira, tuka IMASE osnova da se krene znamenceto, zasto golmanot bese markiran, vakvi ofsajdi se sudele i sudele, daleku od toa deka vakvite pasivni ofsajdi veke nikoj ne gi sviri.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Гол од офсајд, недосуден чист пенал за Валенсија, недосуден црвен за Бускетс...

Какво срамно судење на Маљенко. Одамна немам видено вакво претенциозно судење. Брука!!!

Sent from my B1-730HD using Tapatalk
Зошто не го спомнуваш црвениот за Марио Суарез? Или тој дека е на штета на Барселона па не го спомнуваш?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.014
Недефинирано правило е...и да го поништеше голот никој немаше да се буни. Ни прв ни последен ваков признаен гол.
zatoa rekov, imase osnova da se krene, rabotata e dali sudijata e sposoben da vidi dali igracot smetal i vlijael na akcijata ili ne, inaku toa da go znae ko nie sto go znaeme, sekoj sudija ke sankcionira ofsajd, zasto e, igracot aktivno vo edna akcija moze da ucestvuva i bez da ja dopre topkata, ako ima direktno vlijanie vrz istata, vo slucajov, vrz golmanot. Tuka prasanjeto e dali sudijata imase dobar agol da vidi kade e suarez, vo slucaj liniskiot da znael deka e vo ofsajd, kako i da e ova sekako e greska na glavniot tuka nema somnevanje.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Гол од офсајд, недосуден чист пенал за Валенсија, недосуден црвен за Бускетс...

Какво срамно судење на Маљенко. Одамна немам видено вакво претенциозно судење. Брука!!!

Sent from my B1-730HD using Tapatalk
Црвен за Марио Суарез, уште 1-2 жолт плус...и сериозно, Маљенко суди про-Барса, не ме јеби.
Ај ете ти 2-1. да не плачете до нареден викенд.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.877
Поени од реакции
10.403
Овие два гола од Валенсија од друга страна беа без офсајд, нели? :icon_lol:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.247
Поени од реакции
18.454
Овие два гола од Валенсија од друга страна беа без офсајд, нели? :icon_lol:
Арно ти вели никот, поарно стави си ги во спојлер мислењата не е добро за секој да го чита ова

Која е таа основа? Беше прилепен до голманот? Ја допре топката? Имаше движење во насока на топката или голманот? Суарез скокна вертикално, ниту допре топка ниту се помести на било која страна.
Скокнал вертикално и не влијаел на играта бре :pos:

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.640
Поени од реакции
7.774
Тооооооооооооооооооо гази ги :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.