Прандели е класа тренер, само како ќе се снајде во Шпанија ќе видиме.Прандели оној бившиот на Фиорентина со косичката
Кај го ископаа него поарно Манчини него ли тој лоол![]()
Се сеќаваш хаха, одамна беше тоа
http://www.football-italia.net/92248/prandelli-‘world-cup-not-my-fault’Се сеќаваш хаха, одамна беше тоа
Ја загуби од мене почитта кога се изглупира со Италија, најмногу на СП 2014 кога тимот буквално против Костарика и Уругвај воопшто не ни нападна. Сепак секоја му чест што веднаш си поднесе оставка после тоа, свесен беше дека е главен виновник. Никаква идеја немаше во инаку доста солидниот ростер што тогаш го имаа Аѕурите.
Јас имам навика да ги гледам постапките, а не да судам според зборовите кажани, а најчесто и извртени
па горе-доле истиот ростер го имаше сега и КОнте на Еуро.Се сеќаваш хаха, одамна беше тоа
Ја загуби од мене почитта кога се изглупира со Италија, најмногу на СП 2014 кога тимот буквално против Костарика и Уругвај воопшто не ни нападна. Сепак секоја му чест што веднаш си поднесе оставка после тоа, свесен беше дека е главен виновник. Никаква идеја немаше во инаку доста солидниот ростер што тогаш го имаа Аѕурите.
Вaлверде, Пици..Па добар е овој тренер бе. Не е воопшо лош за Валенсија (демек Валенсија па јаката екипа, Гвардиола или Клоп ќе ги донесат пффф).
Јас прво го помешав Прандели со ДонадониАма сега кога ми текна кој беше уствари Прандели, он им е можеби најдобар тренер во последните 4-5 сезони.
Види вака Прандели е сосем солиден тренер за средни екипи, едноставно во репрезентацијата се загуби. Фиорентина под негово водство играше одличен фудбал и успеа да склопи добар колектив таму.па горе-доле истиот ростер го имаше сега и КОнте на Еуро.
Најголем успех во кариерата му е финале со Италија на Еуро и избацувањето на Германија, а на СП разочара. Незнам многу за Прандели, ама во Фиорентина мислам дека вршеше добра работа само изгледа предолго се задржа таму иако можеше да си оди па така стана медиокритет и не избега на време, а возот му отиде. Во Италија викале дека тактиката му е “шпанска“, а многу сакал да ротира и играчи и формација, пред СП рекол сон му било да освои СП и во сите 9 утакмици да користи 9 различни формации
Останувам неутрален за Прандели, ми изгледа дека е господин и работник, не го знам многу па да пишувам елаборат.
Ја сакав некој “куп тренер“ да дојде, а Прандели изгледа не е таков чим со Фиорентина во толку сезони барем еднаш не залутал во финале копа италиа. Марко Силва можеби би бил подобар избор, ама он е “Мендесовец“ и уште одма ќе имаше негодување од страна на навивачите.
се надевам од јануари ќе му се приклучи и дечково
![]()
Кaкo тoa се изгубил кoгa нa првoтo еурo oсвoи сребрo?Види вака Прандели е сосем солиден тренер за средни екипи, едноставно во репрезентацијата се загуби. Фиорентина под негово водство играше одличен фудбал и успеа да склопи добар колектив таму.