- Член од
- 23 декември 2015
- Мислења
- 51
- Поени од реакции
- 2
Што се случува доколку после оброк имаме дијареја? Јаглехидратите, протеините, мастите остануваат во организмот / се исфрлаат надвор или дел од нив остануваат дел се исфрлаат?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Далеку сум од чичкокако чичко Мафо
Дијареја-Измет, нутритивни својства 0 ако претходно храната добро се искористи во стомакот... Значи колку ти се искористило толку другото исфрлено еШто се случува доколку после оброк имаме дијареја? Јаглехидратите, протеините, мастите остануваат во организмот / се исфрлаат надвор или дел од нив остануваат дел се исфрлаат?
Ги погледнав тие Jumping jacks на јутуб, тука види кардио вежба тие убаво дефинирана на гугл какоДечки ај некое искрено мислење за вежбата такозвана “Jumping Jacks". Доста време читав и гледав видеа и сметам дека е многу добра алтернатива на кардио. Има и предности, секако тоа што можеш да ја изведуваш и дома. А нормално, сите сакаме домашна атмосфера и се ќе биди подобро одколку досадното трчање, пешачење или возење велосипед во паркот.
Според гугл, 20 минути интензивно вежбање со Jumping Jacks, гори околу 100 калории, дали е ова точно, ми треба ваше мислење.. А за тоа дека е ефективна вежбата, ефективна е. Кој сака нека речи.
Иначе прашањето ми е дали со добра диета комбинирано, еднаш денот јадење, помалку леб повеќе овошје, чоколадо и сокови не иди во предвид, сега лебот малце потешко ама веќе почнав само по 2 корки леб да јадам во разлика од вообичаеното пола сомун.
Дали мислите дека ќе има ефекти, 7 пати во неделата со добра диета? 1 час тренинг..
Исто така што мислите за оваа слика, дали е ова точно.. 1000 калории мене ми е малце нереално, ама ајде сликата колку за мотивација.
Прегледај го приврзокот 157089
Нека гори.
Ги погледнав тие Jumping jacks на јутуб, тука види кардио вежба тие убаво дефинирана на гугл како
Cardio exercise is any exercise that raises your heart rate.
И не сите сакаме башка домашна атмосфера мене обратно поубаво ми е да вежбам /трчам надвор ( а има мислење дека поради повисоки оксидативни процеси во организмот на свеж воздух, баш поефикасно за топење сало да се вежба надвор)
Инаку скокај си ако ти прави мерак, ама не верувам дека има некој значајни бенефиции според класично кардио трчање-точак-орбитрек.
Еднаш на ден немој диета ке паднеш, башка обратно ако сакаш да ослабнеш треба почесто да јадеш(нормално не покачувајки израчунета доза на дневни ккал) ама кој слуша...
Значи стопати имам кажано и со најлоша програма, ама РЕДОВЕН тренинг ке имаш резултат битно исто и да веруваш дека ке постигнеш, затоа ако веруваш дека со Jumping jacks ке се добие резултат само напред, лошо сигурно нема да направиш (ако не си над 100 кила и имаш слаба кичма не би препорачак скокови никакви дека иде оптеретување на грб)
А и да леб ти е лоша опција за јагленохидрати, замени на ориз интегрален 50 ден во Тинекс има
1. Не постои чоек што ќе издржи 7 дена во неделата таков напор на нозете.Дечки ај некое искрено мислење за вежбата такозвана “Jumping Jacks". Доста време читав и гледав видеа и сметам дека е многу добра алтернатива на кардио. Има и предности, секако тоа што можеш да ја изведуваш и дома. А нормално, сите сакаме домашна атмосфера и се ќе биди подобро одколку досадното трчање, пешачење или возење велосипед во паркот.
Според гугл, 20 минути интензивно вежбање со Jumping Jacks, гори околу 100 калории, дали е ова точно, ми треба ваше мислење.. А за тоа дека е ефективна вежбата, ефективна е. Кој сака нека речи.
Иначе прашањето ми е дали со добра диета комбинирано, еднаш денот јадење, помалку леб повеќе овошје, чоколадо и сокови не иди во предвид, сега лебот малце потешко ама веќе почнав само по 2 корки леб да јадам во разлика од вообичаеното пола сомун.
Дали мислите дека ќе има ефекти, 7 пати во неделата со добра диета? 1 час тренинг..
Исто така што мислите за оваа слика, дали е ова точно.. 1000 калории мене ми е малце нереално, ама ајде сликата колку за мотивација.
Прегледај го приврзокот 157089
Јас си купувам од Спортикс или Херкулес-Веро ЏамбоПред некој месец купив iso whey zero од Biotech и имав добри резултати ама земав само 900г, сега сакам да земам пак ист само незнам дали да земам пак 900г или повеќе....како се цените и од каде купувате?
Зависи каков е протеинот, неможе да се одреди точното време. Јас користам еден мал трик кога немам време за да приготвам оброк после тренингот, 30 грама whey и 10 грама декстроза. 30 грама whey + 10 грама декстроза би требало да имаш простор од 1 час до 2 за следниот оброк. Затоа што не се битни само протеините, битни се и јаглено хидратите и калориите, единствено комплексни јаглено хидрати можеш да внесиш преку редовен оброк или во превод компир, ориз, црн леб, сите јаткасти плодови...Ako imame proteinski sejk posle trening(40grama proteini) , kolku vreme treba da pomine do sledniot obrok?