Макета,EU ше го гледате през крив макарон,а тајно ште идвате да просите б'лгарски паспорти.
Това ви чака-ако не е истина не е и л'жа.
А што добивте вие од ЕУ? Еве гледаме пример од вас, затоа не ни треба да влеземе во такво криминално друштво. Вие пред да влезете во ЕУ се молевте да дојдете во Македонија и да заработите некој денар, некои ваши дури и денеска тоа го прават. Вие сте најсиромашна членка на ЕУ заедно со Романија. Самите европјани викаат дека било грешка што ве примиле. Најголема придобивка ви е тоа со пасошите што имате право да работите и живеете во другите западни држави, ама проблемот е што вашите државјани се до толку сиромашни што неможат ниту да избегаат од Бугарија за да отидат да работат во останатите држави од ЕУ.
Што има врска тоа што ние бараме Бугарски пасоши? Тоа сите го прават од економски и егзестенцијални причини. Биди сигурен дека многу мал дел од тие што земаат бугарски пасоши стварно се осеќаат како бугари. Згора на тоа она што самиот се чувствуваш дека си никој неможе да ти го промени. Јас ако сакам можам да имам и 10 пасоши, ама во моето срце секогаш си знам дека сум Македонец без разлика што пишува во било кој документ.[DOUBLEPOST=1474906709][/DOUBLEPOST]
Макета,EU ше го гледате през крив макарон,а тајно ште идвате да просите б'лгарски паспорти.
Това ви чака-ако не е истина не е и л'жа.
А што добивте вие од ЕУ? Еве гледаме пример од вас, затоа не ни треба да влеземе во такво криминално друштво. Вие пред да влезете во ЕУ се молевте да дојдете во Македонија и да заработите некој денар, некои ваши дури и денеска тоа го прават. Вие сте најсиромашна членка на ЕУ заедно со Романија. Самите европјани викаат дека било грешка што ве примиле. Најголема придобивка ви е тоа со пасошите што имате право да работите и живеете во другите западни држави, ама проблемот е што вашите државјани се до толку сиромашни што неможат ниту да избегаат од Бугарија за да отидат да работат во останатите држави од ЕУ.
Што има врска тоа што ние бараме Бугарски пасоши? Тоа сите го прават од економски и егзестенцијални причини. Биди сигурен дека многу мал дел од тие што земаат бугарски пасоши стварно се осеќаат како бугари. Згора на тоа она што самиот се чувствуваш дека си никој неможе да ти го промени. Јас ако сакам можам да имам и 10 пасоши, ама во моето срце секогаш си знам дека сум Македонец без разлика што пишува во било кој документ.
Прво чисто се сомневам дека споменикот бил изграден без дозвола затоа што досеега ниту една релевантна институција не излезе и не го потврди тоа, друго против дебелава свиња треба да се поднесе кривична пријава за оштетување туѓи предмети, трето како што кажа некој погоре ако толку има муда дај те му чук и нека оди нека крши УЧК споменици кои се само на неколку километри од неговиот дом во Скопје, ова тие е само продавање магла од свињава неваспитана
МНР излезе со официјално соопштение дека споменикот е дивоградба и никој од Бугарија не побарал согласност и дозвола за поставување на тој споменик.
Еве
линк од соопштението на веб страната на МНР