Premier League - Season 2016/2017

Кој ќе биде шампион во оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    218
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Нема посмешен тренер од Конте моментално, уште од Јуве ми беше жива смешка овој. Со презимењакот Канте се едни од најпреценетите ликови во фудбалскиот свет моментално. Знам дека сто пати сум го пишал ова веќе, али еве пак се докажува.

Сериозно, што направи толку јако Конте па да биде сметан за толку јак? Демек со „револуционерната“ трипедва го врати Јуве на победничките патеки? Жими таквото, Јуве се врати ради играчите што ги имаше, кој и да е моментално тренер на Јуве има огромни шанси да освои Серија А ради мизеријата на другите екипи.

Во ЛШ го кочеше Јуве, кој со тој тим можеше комотно да игра бар повеќе полуфиналиња, требаше да дојде факинг Алегри па да пркнат у ЛШ.
Јас не велам дека Конте е некое тренериште, но во Италија за онаков потег на централен одбранбен тепаат.

Мене целата комбинација Конте-Челзи ми е некако неприродна, и очекувам катастрофална сезона за Челзи. Милсам дека ќе се борат со Евертон за шесттото место. Двата Манчестери се подобри од нив, Арсенал и Тотенхем се подобри од нив, и Ливерпул е подобар од нив.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Не е до тренерот, овие ни Гвардиола не ги оправува.
Бековите им се бетер од на Интер. Стопери им се Луиз и Кејхил, смешка од играчи, нека му кажат фала на Тери за тоа што станаа фудбалери.
Средината Матич-Канте-Фабрегас, полоша амин. Ниеден од овие неможе да ја диригира играта. Нападот е отсечен поради тоа што овие незнаат топка да пуштат.
Едино нападот со Коста, Азар и Вилиан е делумно добар.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.115
Се чека драгонски да напише некоја смешна приказна. xD

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Јас не велам дека Конте е некое тренериште, но во Италија за онаков потег на централен одбранбен тепаат.

Мене целата комбинација Конте-Челзи ми е некако неприродна, и очекувам катастрофална сезона за Челзи. Милсам дека ќе се борат со Евертон за шесттото место. Двата Манчестери се подобри од нив, Арсенал и Тотенхем се подобри од нив, и Ливерпул е подобар од нив.
Комбинацијата Челзи-Конте е ваљда обид за евоцирање спомени од комбинацијата Ди Матео - Челзи.

Челзи нема толку лош склоп на играчи ама последниве две години мислам дека имаат катастрфални трансфер периоди. Лани Мурињо прво ја заеба ептен со тоа што не го освежи тимот асално. Годинава пак не купија некој што веднаш би ја променил играта.

Не ги сметам овде Батајуши и Маркос Алонсо, они ќе си изиграат довлно за тоа што се донесени, да бидат бекап опции.

Слично Мурињо се заеба и во Јунајтед сеа што очекуваше дека Погба ќе му биде плејмејкер. Среќа го имаат Мата да игра десетка па Погба може да р’ва у среден ред. Ко што беше денеска впрочем.

Луиз и Кејхил ги јадат сите критики, а сите го запоставаат Аспикулиета. Редно е да заигра таму оригинален лев бек а не имитација. Не дека е лош играч ама експериментот кој веќе трае со години почесто им штети него што им прија.

Џ

Џонтра Волта

Гостин

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ама како може да очекуваш од лик како Луиз одбрана да ти засили, убаво велам, единствен штопер во цел спорт што не знае да брани. Кејхил ај, сите знаеме толку му е аклот, беше купен уште на времето да пополни дупки, да го одмара Тери. Челзи ја запостави одбранава како што Јунајтед го запостави средниот ред по 2007.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.964
Поени од реакции
41.278
Како истата утакмица лани против Јунајтед да ја гледам. Ни тогаш Јунајтед ни сега Челси неможат да се спојат со топка. Арсенал и тогаш вака одлично играше.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom