Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Head of IT на 25 години, се осеќам како министрине наши, ми фали уште да пријавам пиштол во посед :angel: редно беше Сорос да наградат после сета активна работа од пролетоска навака.

New Age

Lean Back
Член од
22 ноември 2010
Мислења
264
Поени од реакции
235
Она чуство кога конечно си на пат во животот кој те исполнува и каде ќе те одведе зависи само од тебе и никој друг! Да чуство кое го барам цел живот после сменети 3 образованија и 2 работни места на 24 год. На крајот од денот не беше ни мој избор единствениот пат кој остана за мене но зошто немаше никој на него немав муда да тргнам по него порано.

Miss.Independent

Me,Myself & I
Член од
26 јуни 2013
Мислења
1.390
Поени од реакции
3.418
Мислам да вадев документи за азил до денес ке ги извадев а не за ебана слободна за у јсп бе.Ваков потпис иди у архива не сеа иди у деканат па иди у јсп земи барања па денес не работат дои утре ма све у три лепе бе све нешо се праи за побрзо да испадне ама само кај нас се нешо обратно е.

Ама ок и автобуси каснат по 40минути нема проблем челичи си нерви ќе ти требат едино шо по некој лепотан џандар на обука ќе видиш кај трча да се поисплакниш очи малце и то је то.

И ми се спие не се навикнав уште да спијам 6-7 саати but добро е шо на некој му текнало да стаат предавање во 1 да одмори чоек некој ден

Ае свиркај си и доглеј си уште 2 епизоди наркос

Адиос мучачос

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.182
Поени од реакции
13.460
Седнуваме во еден кафич, од оние таквите ко кафичи што наликуваат ама плус за јадење, далеку од ресторани и чуда. И добро порачуваме тост и ни вика “Не знам дали знаете но ако е нарачан во тањир 10 денари се доплаќа“ и добро аххаха, што да кажеш ајде нема врска. Дур се заебаваш во стилот “ее глеаш 10 денари тањир наплаќат, виљушка и нож гратис ти идат“, доаѓа тостот без нож и виљушка... Не дека со тоа јадеме, со раце јадеме не сме вонземјанци, ама ете кога веќе со тањир се влечеш, која е логиката. И му кажуваме ако може и прибор, ни носи прибор само нож, и тоа 3 ножа, а вкупно 4 тоста. И така бар не ти е досадно, секаде ќе биде приредено по некое сценарио.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.502
Поени од реакции
10.257
Едноставно кога ќе видиш дека некој човек на одредена тема е неписмен и треска глупости,остај го да ги дотресе и не му ги кажувај грешките.Остај го да помисли дека триумфирал во дебатата.
Добро,не со сите,ама со оние кој ги знаеш кои "експерти" се само така.
Да земам да ги бројам глупостите на една тема што се кажани ќе бројам до бескрај.

Иначе уште еднаш бев сведок во пракса како нашите закони се само една обична тоалетна хартија.А утре ќе идам на предавања да ме учат за правниот систем на РМ. Океј.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.643
Поени од реакции
9.922
Цел ден на работа, мртва уморна, ме фаќа да ме боли секое делче од телото, едвај до кревет се прибрав да легнам и ми ѕвони ѕвонче. Смрт.
-Комшија, некој болен случај зел и ги исекол жиците од лифтот. Знам јас зошто е тоа, тој до тебе со 4те деца ги искина за да не плаќа и за инает на сите, еве да се потпишеме сите дека човекот не чини, да пратиме по полиции по болници нека имаат обзир дека болен човек живее тука, да не бидеме ние после криви сме знаеле не сме кажале и нека си превземат мерки зошто ова веќе не се трпи.
И гледам јас од 25 станови, 20 се потпишале. Што ти се вика гнаса луѓе и душата ќе ја продадат само на некој лошо да му направат.

- А комшија вие го видовте дека е тој? И знам на кај оди тоа и зошто е тоа така. Тој што ни е наводно домар (самопрогласен) е многу тврдоглав човек и сака во истата секунда се што ќе каже, без прашања да се направи, моментално да се издејствува секоја негова идеја, во спротивно си му непријател и се ќе направи да ти го уништо животот. И на оние што ќе ги види дека прават муабет со тебе. Ако тој не прави муабет со него, нема што ти да правиш. А нешто пред некој да ги скине жиците, домарот и татково што е обвинет се скараа за паркинг место пред зграда.. И сега тој ги скинал жиците. Никој не го видел, ама гарант е тој. И успеал да убеди 20 фамилии дека е тој што е најтрагично во случајов.
И викам јас не се мешам во тие работи, не можам да знам со сигурност дека е тој, човекот има 4 деца, не сакам грев да носам. Ок чао чао. Очекувам јас утре влезната врата да ја имам украдено ама ок.

И легнувам да одмарам демек ама не можам, цело време памет ми е во тоа, сигурна сум дека човеков не е крив.. И станав да идам демек да истражувам да докажам кој вистина ги скинал жиците на лифтот. Идам прво кај бабиве пред зграда, викам што се деси со лифтот зошто не работи..
Ееее ене за инает да не плаќа ги скинал, бла бла бла, тоа што им го кажале ми го кажуваат. Мозокот им го испрале. А викам го виде некој човеков дека е тој. Не ама тој е. Ништо не направив со нив се качив нагоре, па ми текна да го викнам синот на домарот, демек ај на по едно цигарче надвор, да извлечам нешто и од него. Ништо, истото и тој го тврди. Не го видов ама тој е. И замина, ја искинал тренерката на ракавот, срам му било да седи така луѓе да го гледаат. Немав време да извлечам нешто друго. И идам сега кај жициве којзнае што ми текна, мн филмови изгледа гледам, па отпечатоци ќе барав. :icon_mrgr:

И одам во подруми, вратата ширум отворена, жиците соголени и искинати, језива глетка, пуштам блиц и што да видам. До жиците виси парче од тренерката на синот на домарот.
Брзам јас идам кај бабиве, разгласувам состанок ќе има, викнете ги сите Груевски ќе не посети. И за 2 мин се собираат сите, костумосани дотерани и им кажувам. Човекот не е крив, жиците ги искинаа од кај домарот, само да се одмаздат за паркинг местото... И ме креваат на раце, ги фрлаат шеширите, го извикуваат моето име.

Се зезам, затворена беше вратата кај жиците, може и не беа таму жиците, може и лифтот позади таа врата не се наоѓал. Ништо не направив, си заминав и си легнав и еве сега очигледно се досадувам.
Не сум јас за детектив, тешко на тој што мене ќе ме најми да му докажам невиност :(

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.026
Поени од реакции
12.700
Животот во Скопје гледан низ призмата на доселен млад човек исто така познат како провинцијалец:

9:00 часот: Мамо пушти ми вечер по автобус потопла облека, залади овде.
13:00 часот: Мамо не ми пуштај потопла облека, пушти ми го костимот за капење ќе одиме на базен, топло е.
19:00 часот: Абе мамо дај сабајле пушти нешто потопло.

Единствен град на планетава земја каде од влечки се преминува во чизми. Не ни е лесно ни нас.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
Сите станаа експерти за земјотреси.
Гарант паѓале на земја пијани.
Си идам во 10 ноќта од работа, пуштам компјутер и во 22 и 40 го исклучив.
Никогаш не сум бил на компјутер само 20 минути.
Старост. Сум заспал одма.
Ти и' честиташ роденден преку смс порака, таа ти враќа три прашалници.

И за крај, нешто за мојот живот.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom