Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Не знаев каде и кого да пашам, па случајно ми текна да пишам тука! Го обожавам форумов, барем луѓето се искрени кога се на нет и кога не ги гледаш, а тие искрено и директно ти кажуваат.
Еве вака: Девојка ми и јас одиме веќе 3 мес. јас сум во друга држава на студирање и не можам да си одам дома често, на 2-3 месеца. Многу често се караме во неделата еднаш е сигурно расправија, таа секој пат ми се заканува дека ќе ми раскине, онака од одоколу...како нешто не оди помегу нас, чувствувам дека е несигурна и ми потенцира дека далечината си го прави своето. Кога се караме често знае да каже и дека не си одговараме во карактерите но ме сака. И јас ја сакам и затоа ја толерирам, да беше некоја друга уште првиот пат ќе и ги удрев клоците, но премногу ја љубам. Не можам без неа, никогаш не ми се случувало ова иако сум имал многу врски, дури сум давал и совети на овие теми....Знам дека сум многу вљубен во неа, но не можам да издржам да се караме секоја недела и таа да ми се заканува со раскинување. Па јас сум машко, главен, многу ги почитувам жените, немој да ме разберете погрешно. Ама кога некој секој пат некогаш директно, а некогаш не, ти се заканува во врската со раскинување??? Видете ние и да раскинеме, што јас сум и верен и немам некоја посебна глупост направено од тие размери...ќе ми биде тажно 2-3 месеца и ќе продолжам понатаму, но не сакам да ја загубам? Се тера јас да сум се сменел...бла бла бла...иако јас веќе многу се сменив, и токму поради неа. Јас ја сакам а и таа мене, но имаме многу караници. Да продолжам со неа или не? Совет???
Вака, целта на расправијата е да се стигне до закључок, до компромис.
Ти како маж, после секоја расправија, на крајот ќе и кажеш, "Ајде сеа ти кажи се што ти смета, па ја ќе кажам се што ми смета, и ќе си ветиме дека тие ствари нема да ги праиме".
Ја ова го практикував, и многу ми завршуваше работа, ако цурата ти е коректна и ако стварно си се љубите, ќе бидете и 2цата малце попустливи, и нема да правите работи што ви сметаат...
Ако пак таа ти се заканува дека ќе ти раскине само ради далечината, ондак кажи и дека е слободна.
Знам дека премногу ја сакаш и дека не е лесно, ама какво фајде имаш од тоа да идеш со цура на која не и е пријатно со тебе (а тоа се одразува и на тебе директно) и сака да ти раскине поради рандом причини...

Биди секогаш коректен и фин, али немој да бидеш премногу попустлив.
Се расправате, стигате до закључок, си ветувате, ескејп, и почињате нов разговор ко ништо да не било но си се држите до ветувањата.

Коа реков немој да бидеш премногу попустлив мислев на тоа, ако глеаш дека она настојува со тебе да се кара, ако настојува да ти се заканува дека ќе раскине, а при тоа истото не го прави за работите да ги среди, туку да ги влоши, раскини уште сега.
Раскини одма. Немој да размислуваш. Ни а ни б, ако таа несака да вложи труд, крај, нека брка петли.

И, факт е дека е тешко да се одржи врска на дистанца, али, олесни и ја работата со тоа што ќе направиш да се чуствува сакана.
Доколку се чуствува сакана, нема да има грижи, и ќе прејде преку тоа што сте на далечина...
Ако пак ти не се чуствуваш сакан, објасни и, и прашај ја шо е работата, и дали би можела во односнот да внесе малце топлина...

Поздрав..
Среќно :)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Не знаев каде и кого да пашам, па случајно ми текна да пишам тука! Го обожавам форумов, барем луѓето се искрени кога се на нет и кога не ги гледаш, а тие искрено и директно ти кажуваат.
Еве вака: Девојка ми и јас одиме веќе 3 мес. јас сум во друга држава на студирање и не можам да си одам дома често, на 2-3 месеца. Многу често се караме во неделата еднаш е сигурно расправија, таа секој пат ми се заканува дека ќе ми раскине, онака од одоколу...како нешто не оди помегу нас, чувствувам дека е несигурна и ми потенцира дека далечината си го прави своето. Кога се караме често знае да каже и дека не си одговараме во карактерите но ме сака. И јас ја сакам и затоа ја толерирам, да беше некоја друга уште првиот пат ќе и ги удрев клоците, но премногу ја љубам. Не можам без неа, никогаш не ми се случувало ова иако сум имал многу врски, дури сум давал и совети на овие теми....Знам дека сум многу вљубен во неа, но не можам да издржам да се караме секоја недела и таа да ми се заканува со раскинување. Па јас сум машко, главен, многу ги почитувам жените, немој да ме разберете погрешно. Ама кога некој секој пат некогаш директно, а некогаш не, ти се заканува во врската со раскинување??? Видете ние и да раскинеме, што јас сум и верен и немам некоја посебна глупост направено од тие размери...ќе ми биде тажно 2-3 месеца и ќе продолжам понатаму, но не сакам да ја загубам? Се тера јас да сум се сменел...бла бла бла...иако јас веќе многу се сменив, и токму поради неа. Јас ја сакам а и таа мене, но имаме многу караници. Да продолжам со неа или не? Совет???
Какво извини, наби га стрини.
Мој совет ти е да ја баталиш.
Во животот има премногу девојки за кои ќе го кажеш истото што го кажа и за оваа.

Ќе звучи шовинистички ако ти кажам „Тури и пепел, не вреди да се замараш“
Затоа од лично искуство, со оние девојки кој “од околу“ ми кажувале како ќе ми раскинат и слично
веќе сум знаел каков е крајот.

Но сепак, ако си до толку затрескан, одвојоте се некое време, дајте си слобода.
Колку да видиш како ќе се одвиваат работите.
Ако не иде... ваљда си знаеш што треба да правиш.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Не.
Ќе те матка вака дур не си најди друг, ако веќе го нема најдено и ќе ти ги бапни клоците

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Koга ќе си дојдеш во Македонија, види се со неа и решете заедно што понатаму. Можеби девојката сите работи што ти ги кажува и поради кои се расправате е затоа што и недостигаш :uvo: Проблемите треба заедно да ги решавате во 4 очи, не преку телефон, мсн, фејсбук...
И ако сте родени еден за друг далечината не треба да претставува пречка за да се сакате искрено.

Член од
5 февруари 2010
Мислења
290
Поени од реакции
58
Се согласувам со претходниот коментар. Секој на различен начин ја искажува болката (некој со плачење, некој со затворање во себе). Најдобро би било без разлика дали очи во очи или на телефон прашај ја директно дали таа воопшто те сака и сака да продолжи со тебе или ако не сака, да биде искрена и да ти го каже тоа сега кога се уште е рано а не кога ќе биде покасно и потешко и за двајцата. Само искреност, директност и колку што е можно порано :wink:, бидејќи како минува времето така и работите стануваат посложени и поболни. Се најдобро!

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
такво сега со една момичка си пишам така, а и се знааме и ми се допајѓа а исто така и јас и се допајгам вика сакала да биде во врска со мене ама некак как ке се видам со неа ама не на само некак не ми изгледа така ама искрена момичка е по одамна га знам е сега кога сакам да се видаме на само некак како да нема време нз ке учила (одличен просек има ) па сега се питам дали би сакала да е во врска или така изиграва нешто

А домашни животни да не чува што е презафатена?:pos2: негоо што напраи бе излеговте ли да не не остааш вака во неизвеснос:se_ molam

H

HITCH

Гостин
Не.
Ќе те матка вака дур не си најди друг, ако веќе го нема најдено и ќе ти ги бапни клоците
Ако таа му кажува дека го сака, значи дека го сака!!! Те сакам или те љубам се зборови со силно значење кои не се кажуваат на некого освен ако не го мислиш тоа. Постојат други зборови кои имаат послабо значење, на пр. ми се допаѓаш, мил си ми, значи има куп начини да ги одбегнеш силните зборови. Ние ја занеме едната страна од приказната, другата страна не сме ја прочитале, затоа треба полека со советите. Не верувам дека додека си со дечкото на кој му кажуваш дека го сакаш, после тоа одма си бараш некој друг, јас во такво нешто не верувам.
Значи типчево кое има проблем, треба да си се стрпи малку додека да се видат и да си направат муабет. Нејзе и е премногу тешко, оти мачно е да сакаш некого, а да не можеш да бидеш со него.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Ако таа му кажува дека го сака, значи дека го сака!!! Те сакам или те љубам се зборови со силно значење кои не се кажуваат на некого освен ако не го мислиш тоа. Постојат други зборови кои имаат послабо значење, на пр. ми се допаѓаш, мил си ми, значи има куп начини да ги одбегнеш силните зборови. Ние ја занеме едната страна од приказната, другата страна не сме ја прочитале, затоа треба полека со советите. Не верувам дека додека си со дечкото на кој му кажуваш дека го сакаш, после тоа одма си бараш некој друг, јас во такво нешто не верувам.
Значи типчево кое има проблем, треба да си се стрпи малку додека да се видат и да си направат муабет. Нејзе и е премногу тешко, оти мачно е да сакаш некого, а да не можеш да бидеш со него.
Демек, ако кажам - “те сакам“ морам и да го мислам тоа. :)

H

HITCH

Гостин
Демек, ако кажам - “те сакам“ морам и да го мислам тоа. :)
Без демек, затоа реков дека има зборови со силно значење. „Те сакам“ и „те љубам“ се зборови со силно значење! Има и зборови со послабо значење со кои можеш да искажеш емоција, „ми се допаѓаш“ и некои слични. Убаво прочитај го мојот одговор :smir: Не кажуваш „те сакам“ или „те љубам“ ако не го чувствуваш тоа! Тоа го кажуваш само кога навистина го чувствуваш, оти луѓето не се играчки ниту пак броеви. Не си играш со чувствата, ако го сакаш некого сакај го и не го повредувај, ако не го сакаш остави го. Ќе се мачи, ама барем ќе знае на што е!

Имаш само 17 години, ќе дојде време кога ќе ја сфатиш разликата :pipi:

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Без демек, затоа реков дека има зборови со силно значење. „Те сакам“ и „те љубам“ се зборови со силно значење! Има и зборови со послабо значење со кои можеш да искажеш емоција, „ми се допаѓаш“ и некои слични. Убаво прочитај го мојот одговор :smir: Не кажуваш „те сакам“ или „те љубам“ ако не го чувствуваш тоа! Тоа го кажуваш само кога навистина го чувствуваш, оти луѓето не се играчки ниту пак броеви. Не си играш со чувствата, ако го сакаш некого сакај го и не го повредувај, ако не го сакаш остави го. Ќе се мачи, ама барем ќе знае на што е!

Имаш само 17 години, ќе дојде време кога ќе ја сфатиш разликата :pipi:
Ова кога ти го тупи некој со годините, е исто како да маваш со главата во цемент.

Дечкото НИГДЕ не спомна дека таа му рекла дека го сака, он само кажа - “Ме сака“ а дали таа го рекла, нигде не е спомнато.

А тоа дека неможеш да кажеш те сакам и да лажеш е исто како да ебеш а да не и влезе.

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Неколку совети од тука ми помогнаа многу, не е важно чии совети, но тие се гледаат тука, така да.... знаат сами...фала ви
И јас стојам на вашето располагање кога и да ви треба совет:salut:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146

Kajgana Shop

На врв Bottom