@moni_moja се чувствувам задоволно да ти кажам дека си ужасна со изјавата дека си го сакаш Исус повеќе од децата.
Се надевам дека се сеќаваш на времињата кога бркаше демони од мене кога одбивав да се обратам кон христијанската вера. Мене искрено ми се иде да почнам да учам католички егзорцистички техники само да го извадам фантомот од твојата болна глава, што мисли дека некој си замислен ентитет е далеку поважен од сопствените деца. После ова слободно можеме да кажеме...
ДА, РЕЛИГИЈАТА ИМ ШТЕТИ НА ЛУЃЕТО!
Туку сега да преминеме на најважното што сакам да ти го кажам. За хероинот и неговата зависност... знаеш, ние „атеистите“ не заборавивме како во СПЦ во просториите за лечење на наркомани, попови и надлежни лица за лекување на наркоманите ги употребуваа своите методи врз лицата зависни од хероин.
УШТЕ ЕДЕН ДОКАЗ КОЛКУ РЕЛИГИЈАТА ИМ ШТЕТИ НА ЛУЃЕТО
[DOUBLEPOST=1473728441][/DOUBLEPOST]
Тоа е нешто далеку поубаво од тоа да си жив и да читаш како некој луѓе си го сакаат Исус повеќе од сопствените деца. Кога ти кажав дека си лоша мајка пред 2-3 месеци, не згрешив
Еј здраво
Те имав заборавено
Кога ќе имаш деца ќе јадеш, ќе спиеш ќе гледаш да не се разболиш повеќе од сега.
Да бидиш здрав за да можеш да ги гледаш. Од празен јогурт не можеш да претуриш во чашата, болен не можеш да се грижиш за други. Затоа гледаш и за себе. Исто е и со Бог, Он не чува нас сите, ние нашето потомство, секако дека го сакам, заправо Бог не бара крвни жртви бара љубов кон Бога, кон ближните и кон сите.
Хахаха видеово за добро утро ... да не пукнат има многу ненормален свет
А и во русија гледа еден поп дебел јаваше на еден верник како на магаре, кога не умрев тогаш од смеа и од чудење ќе остарам јас ...
Верувам во Бог и се надевам на небесните сили, ЈА КОРИСТАМ ЦРКВАТА за одредени обреди на чествување на некоја слава, светец, или поврзани деној со Христа.
Обредот што го прави попот е свет, самиот поп е човек и често е многу полош човек од мене. Мора да се знае таа граница за секој верник, ако на човек му дајш власт над тебе било кој човек дај му моќ да управува со твојот живот и да скратам, ова е најмалку што ќе доживееш.
Има граница меѓу Бог и црква, ние сме тука за Бог а црквата е тука за нас, таа да ни служи не ние неа.[DOUBLEPOST=1473753225][/DOUBLEPOST]Настрана се
Како да сакате да го смените светов луѓето да мислат секој со своја глава и да не следат слепо никого и ништо. Утопија. Ако се постигнуваше тоа со бришење на религиите комунизмот ќе успееше.
На луѓето им е полесно да не мислат да следат и одма ќе најдат нешто или некој да следат слепо.
Се изначитавте мистични литератури не го погледнувате своето. Прашајте го дедо Марко Цепенков пролистајте што собирал, ќе најдете негде пишува - дури има овци има и волна - толку е едноставно.
Имам нешто едноставно
да ви кажам за значењето на тоа со сакањето ама раб две работи ќе почекате.