Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

S

StereoLove

Гостин
Фала братче... се обидувам... Не за почнување нова врска... Не ни помислувам засега... Но, тоа е... Ќе терам вака... додека не папснам... :(
Не биди толку негативен,животот продолжува понатаму со или без неа(јас баш најдов да зборам ко сум во слична ситуација)колку полоши работи се случуваат.Не знам колку времето лечи се,ама обиди се како што ти кажаа претходно со излегувања а не да се затвараш и да тажеш по некоја особа.
Верувај,знам дека не е лесно тоа.Мене тоа ми се случувало неколку пати а и на многу други и знам дека не е лесно воопшто но со силна волја ке постигнеш.Сепак не ги знаеме деталите во вашата врска за да ти помогнеме повеке.
Излегувај,дружи се,избегнувај места кај што оди таа и со текот на времето ке преболиш.

Со срека:smir:

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Не биди толку негативен,животот продолжува понатаму со или без неа(јас баш најдов да зборам ко сум во слична ситуација)колку полоши работи се случуваат.Не знам колку времето лечи се,ама обиди се како што ти кажаа претходно со излегувања а не да се затвараш и да тажеш по некоја особа.
Верувај,знам дека не е лесно тоа.Мене тоа ми се случувало неколку пати а и на многу други и знам дека не е лесно воопшто но со силна волја ке постигнеш.Сепак не ги знаеме деталите во вашата врска за да ти помогнеме повеке.
Излегувај,дружи се,избегнувај места кај што оди таа и со текот на времето ке преболиш.

Со срека:smir:
Благодарам другарке и на тебе... инаку како еден убав детал, би го издвоил тоа што ми беше љубов на прв поглед, мислам во живо, иако претходно комунициравме на интернет... Се се смени кога ја видов таа особа.... Како ми се приближуваше така ме опиваше некоја силна енергија, пеперутки во стомакот (на што за жал таа особа и ден денеска не верува)... И така сета врска секој пат кога не беше сомене продуцираше некои сравови и некои размислувања дека можно е дај аоставам за некоја подбра, па што барам да комуницирам со бившата (со која патем идевме само месец, не се роди љубов, ми е најдобра другарка, има дечко и секогаш си кажуваме што и како се чуствуваме кога ни е тешко и ако сум сакал со неа да направам нешто, немаше да се замарам со мојата љубов на прв поглед), па потоа ако сум излезел со другари и другарки кои ги познавава веќе три а некои и повеќе години сум излегувал потенцијално да запознаам некоја подобар личност.... Сите тие филозофии и измислици, кои прераснаа во обвинувања... од ден на ден ни ја туркаа врската накај финишот, па дури ни тогаш не отидов да запознавам некоја друга за да се сексам со неа или не знам што друго... запознав една членка на форумов, за која после ми изнарече се и сешто... дека сум одел само да се сексам, дека секскот ми е мерило за љубовта... Сето произведено од нејзината глава... :( Инаку идевме скоро 3 и пол месеци...

S

StereoLove

Гостин
Благодарам другарке и на тебе... инаку како еден убав детал, би го издвоил тоа што ми беше љубов на прв поглед, мислам во живо, иако претходно комунициравме на интернет... Се се смени кога ја видов таа особа.... Како ми се приближуваше така ме опиваше некоја силна енергија, пеперутки во стомакот (на што за жал таа особа и ден денеска не верува)... И така сета врска секој пат кога не беше сомене продуцираше некои сравови и некои размислувања дека можно е дај аоставам за некоја подбра, па што барам да комуницирам со бившата (со која патем идевме само месец, не се роди љубов, ми е најдобра другарка, има дечко и секогаш си кажуваме што и како се чуствуваме кога ни е тешко и ако сум сакал со неа да направам нешто, немаше да се замарам со мојата љубов на прв поглед), па потоа ако сум излезел со другари и другарки кои ги познавава веќе три а некои и повеќе години сум излегувал потенцијално да запознаам некоја подобар личност.... Сите тие филозофии и измислици, кои прераснаа во обвинувања... од ден на ден ни ја туркаа врската накај финишот, па дури ни тогаш не отидов да запознавам некоја друга за да се сексам со неа или не знам што друго... запознав една членка на форумов, за која после ми изнарече се и сешто... дека сум одел само да се сексам, дека секскот ми е мерило за љубовта... Сето произведено од нејзината глава... :( Инаку идевме скоро 3 и пол месеци...
Нема на што.Затоа сме овде:)да си помагаме.

Овде спомнуваш дека таа...твојата прва љубов не верувала во тоа дека си чуствувал нешто за неа,а зашто?има ли за тоа причина?мора да има бидејки не верувала.Секогаш во секоја врска мора да има барем мало жарче кое ке прерасне во голем проблем.Верувај,секогаш е лесно да се префрла вината еден на друг.
Најдобро е,ако си во контакт со твојата прва љубов за која збореш овде во проблемот е да седнете и да разговарате во четири очи и така ке знаеш на што си зашто вака не правиш ништо.
А за девојката од форумот незнам што да ти кажам.Едноставно типката во момент на нервоза ти го кажала тоа.Ние девојките сме такви зборуваме што мислиме и што не мислиме во тек на нервоза.Можеби имала причина а што го кажала тоа.
Сепак обиди се да разговараш со нејзе.Како што реков вака ништо не правиш.Ако несака ок,потруди се да ја заборавиш онака како што ти рековме,знам дека не е лесно,верувај,сите сме биле во таква ситуација и чуството е гадно.

Со срека,со тебе сме:smir:

пеперутка16

најубава
Член од
9 декември 2009
Мислења
55
Поени од реакции
20
лелелеле, да ли ќе си најдем одговори на моите проблеми тука :wub: :nesum:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Со кого си одел 3 и пол месеци? Со онаа што те оставила, што ја велиш „прва љубов“?

Сериозно - добро е што прекинала врската сега, зашто можела да се развие во нешто неубаво. Биди среќен што се прекинало на време и не ти одземала таа врска уште од твојот живот. Сега имаш врфеме да се смириш и пак да се вратиш на свои нозе.

Ќе биде подобро, ќе видиш. Само среќавај се со други луѓе и ќе најдеш друга љубов.

лелелеле, да ли ќе си најдем одговори на моите проблеми тука :wub: :nesum:
Да, ако ги изложиш.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас имам еден сериозен проблем.

Се видов краен пат со госпоџата пред два дена. Си излеговме во град се фино лепо оно ово убаво си поминавме и на разделбата ми ги побара слушалките за телефонот и јас како џентлмен и ги позајмив.

Од тогаш натаму ми се нема јавено, ни смс, ни титнато а тоа и беше пракса по 3 пати на ден.

До мене ли е или ме искористи за слушалките?

Zodiak DJ

♥ I feel you... Anyway ♥
Член од
8 август 2009
Мислења
286
Поени од реакции
21
Со кого си одел 3 и пол месеци? Со онаа што те оставила, што ја велиш „прва љубов“?

Сериозно - добро е што прекинала врската сега, зашто можела да се развие во нешто неубаво. Биди среќен што се прекинало на време и не ти одземала таа врска уште од твојот живот. Сега имаш врфеме да се смириш и пак да се вратиш на свои нозе.

Ќе биде подобро, ќе видиш. Само среќавај се со други луѓе и ќе најдеш друга љубов.
Искрено многу ми значи вашата поддршка, благодарам... и малку барем ми помогнавте да разграничам со некои работи... Инакуво текстот мислев на „љубов на прв поглед“, не на прва љубов... Искрено и претходно сум бил заљубен, ама никогаш како досега... Мислам дека се што правев безрезерно давајќи се и промижувајќи на сите обвинувања, за кои верувајте сум невин, никогаш додека бевме заедно не сум барал друга личност ниту сум сакал да се сексам со друга... Едноставно мојот проблем беше што се палев на нејзиното присуство (немав желба за секс со други, а доволно ми беа проблеми од работа и од по дома за да мислам пак и на тоа)... Особата која ја запознав од форумот беше чисто пријател, да раменам мислења, да направам муабет, а ниту еднаш да не се натресиме на секс или нешто слично...ја запознав и само затоа што сакав нешто и јас да дознаам за мојата сакана... нешто за што таа моја „љубов на прв поглед“ ме обвинуваше... нешто што таа ми го всади во главата, нешто кое што додега го немав... а тоа е сомнежот... Тоа беше резултатот на таа нејзина игра... Потсвено или несвесно ме разурнуваше со прашања(тивко подмукло, знаеше што ме нервира и знаеше на што ќе се дрзнам за да се расправам, па дуи и сега тоа ми го прави... ми пишува со пораки од типот дека јас сум виновен дека јас сум уништил се, дека таа се давала целосно дрн дрн дрн и плус со закани ќе видиш ти, ова она вака така...) Тоа не е одлика на чиста совест, туку тоа е одликата на немање внатрешен мир и нешто што за цело време се вртело и се криело... што го разбрав подоцна, но ми рече дека иако знаела кои се што се од форумов никогаш не излегла со нив на кафе или немала желба да ги запознае...??? Симптоматично... Од каде јас да знам... за разлика од нејзе, јас веднаш штом се запознав со типката од форум, која ни од далеку не ја барав за секс или нова љубов, мојата сакан беше веднаш известена, иако бевме веќе раскинати... значи јас ја запознав лично типката откако раскинавме, да појаснам... други личности немам запознато....:salut:

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28

Се видов краен пат со госпоџата пред два дена. Си излеговме во град се фино лепо оно ово убаво си поминавме и на разделбата ми ги побара слушалките за телефонот и јас како џентлмен и ги позајмив.

Од тогаш натаму ми се нема јавено, ни смс, ни титнато а тоа и беше пракса по 3 пати на ден.

Слушалки ти се 100 денари на пазар, така да ти процени самиот :)

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93

:pos2::pos2::pos2:
Извини морав:smir:
Ако се биле поскапи и вредни,сигурно за тоа е било.
Зошто да те избегнува,ако сака да ти ги врати.
Очигледно е.
Почекај уште некој ден,побарај ја и прашај за слушалките.
Ако ти рече дека ги скршила,се расипале,ова-она,знај дека си тотално искористен:kesa:
Шо женски има на светов еј:vozbud:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
:pos2::pos2::pos2:
Извини морав:smir:
Ако се биле поскапи и вредни,сигурно за тоа е било.
Зошто да те избегнува,ако сака да ти ги врати.
Очигледно е.
Почекај уште некој ден,побарај ја и прашај за слушалките.
Ако ти рече дека ги скршила,се расипале,ова-она,знај дека си тотално искористен:kesa:
Шо женски има на светов еј:vozbud:
Ми го побара и мп3 пеерот ама не и го дадов...
Замисли си што ќе беше ако и го дадов...

Kajgana Shop

На врв Bottom