Терористички напади во светот

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Пак ќе кажам, ако продолжат ваквите настани почесто да се случуваат, неизбежно е и треба да дојде до некаква сегрегација, повеќе од јасно е дека голем дел од нив не сакаат да се вклопат во општествата и државите во кои се населиле, можеби бројот на радикалните исламисти е мал во однос на вкупниот процент на муслимани, но голем дел од нив прикриено ги подржуваат радикалите и терористите, да не се лажеме дека не е така.
Акo излезеш сo инфoрмaцијa декa меѓу жртвиве имa сaмo христијaни тoгaш ќе ти држи вoдa стaвoв.
Немa здрaвoрaзумен чoвек штo ќе пoддржувa вaквo нештo,незaвиснo дaли е муслимaн,христијaнин,будист,whatever...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Акo излезеш сo инфoрмaцијa декa меѓу жртвиве имa сaмo христијaни тoгaш ќе ти држи вoдa стaвoв.
Немa здрaвoрaзумен чoвек штo ќе пoддржувa вaквo нештo,незaвиснo дaли е муслимaн,христијaнин,будист,whatever...

На француски празник мислиш дека има нешто друго народ надвор излесено освен христијани?
Тоа арапите се забарикадирани во секое маало што го држат под нивна власт,џандари не смеат да влезат таму,камоли да идат да прославуваат француски празници.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
На француски празник мислиш дека има нешто друго народ надвор излесено освен христијани?
Тоа арапите се забарикадирани во секое маало што го држат под нивна власт,џандари не смеат да влезат таму,камоли да идат да прославуваат француски празници.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Ницa не ми е грaд кaј штo имa тaкви гетa. Пaриз дa,aмa дури и вo Пaриз не знaчи декa муслимaните живеaт сaмo вo гетaтa.
Дaјте бидете мaлце пoреaлни...

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.451
Поени од реакции
39.081
Од толку реалност , човекови права , либерали курци палци светот е на такво ниво. Добро рекол Черчил , фашистите на иднината ќе се антифашистите.

Гази го тоа племе бе срамни го со земјата. Кое човеково право треба да има мајмун со 50 IQ дојден од некоја шитхол пустина , со никаква намера да се вкпопи во општеството , туку само да прави вакви крвави пирови низ цивилизираните земји? Абе депортирај ги таму во пустините од кај што дојдоа и нека се убиваат силуваат меѓу себе.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864

Подржуваат, посебно во Франција подржуваат. Затоа и се толку на удар, во сите терористички напади кај нив учествуваат локални жители, државјани на Франција.

http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/10/16/islamic-state-arab-nations-britain-support_n_5995548.html

https://www.rt.com/news/181076-isis-islam-militans-france/

Очигледно е дека добар дел од младите француски муслимани не се гледаат себеси како лојални жители на Франција кои би ги прифатиле нејзините вредности и начин на живот. Образовниот систем и државата потфрлиле во интегрирањето, што останува следно, колку и да звучи радикално тоа што го пишав погоре не е невозможна опција.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Дури и да го земеш камионот како средство за извршување на вакво дело, како ќе превенираш ?
Шо ќе му забраниш на секој арап влез во земја од ЕУ ?
Тоа е огромно кршење на човековите права.
И на крај до шо ќе дојдеме ?
До „ај да ги стаиме сите муслимани у гасни комори“ ?
Не иде тоа така, бар според мене...
Суспензија на човекови права за суштествата кои не се однесуваат како луѓе. Според мене тоа е единствено решение. Ќе летаат и атомски бомби ќе има и депортации во иднина. Да убиеш е лоша работа, се додека самиот не треба да се заштитиш. Во самоодбрана, се е дозволено. При секоја акција се случува реакција и тоа е сосема нормално.
Какви муслимани се овие. Кога статистички имаат убивано многу повеќе муслимани отколку други. Инаку интересно како е можно досега само евреите да не бидат чепнати од овие смрдените терористи на исис.
Ај те молам... Тие еден за друг не знаат кој е муслиман ти ќе ме прашуваш мене какви муслимани. За мене муслимани се тие што се однесуваат како основачот на нивната идеологија "идеалниот човек" - Мухамед. Во моментов најблиску до тоа се вахабитите.
И не, нема оправдување за премолчената поддршка која мнозинството од номиналните муслимани ја покажуваат кон ѕверовите. Си видел еден помасовен протест на муслимани против ИСИС???

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Уште неколку овакви напади, после тоа терористите доволно ќе биде да викнат "бомба" и да настане стампедо да изгинат луѓе. До тој степен на психоза се оди.

Башка овој пат удрија многу блиску до монденските места. Монако е на 5км воздушна линија од Ница.

Z

zmej gorjanin

Гостин

Ама напаѓачите се секогаш муслимани. Жал ми е за Французите, скоро 80 мртви.

Не ми е јасно како е можно на празник, на одредена локација, во случајов улица, кај што имаш илјадници или стотици посетители, улицата да не е блокирана? Значи факинг ГНОМ кога протестира со 50 души, двата краја на улицата се блокирани со џипови/дефендери и има зголемено присуство на полиција . Тука камион пун со оружје си улетува во толпа, џандарите реагираат дури откако камионот опасно блиску се приближува до луѓето т.е не реагираат, неколку пати пукаат и се повлекуваат. Возачот е убиен откако вози неколку стотици метри низ луѓе. Катастрофа се Французиве кога безбедноста им е во прашање. Се виде од европсково каде 100 - 200 руски хулигани не можеа и не ни пробуваа да ги контролираат по улиците дури овие беа на killing spree.

Тероризам секаде може да се случи, ниту Америка не е имуна. Последно беше 5 џандари убиени, иако врска немаше со ислам. Али пред тоа беа Орландо и Бостон. Така да правење паметен на оваа тема и не е баш најпожелно, али да пуштиш цел камион у централно подрачје у време на прослава е искрено брука.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.690
Поени од реакции
88.671
Што кладба дека денес или најдоцна до утре на улиците низ Франција ќе излезат либералните души и ќе се гушкаат на плоштадите со се живо и диво како знак на протест против насилството и тероризмот...?
Јебало вам мултикултурализам и слични срања... еј кога само ќе ми текнеше како некои дегени тука на форумов не убедуваа дека големите европски држави успешно ќе ги интегрираат бегалциве дојдени од богзнае каде... кај ќе ги интегрираат бе? Што им е прва лекција кога ќе влезат во Европа? Не ги пипкајте жените по интимните делови и не ги малтретирајте ако носат лесна облека... ох да тоа е добар почеток како да ги натераш луѓето како да ја засакаат твојата земја и како да ги почитуваат твоите закони.

Во Франција докажано има околу 4000 радикали, подржувачи на ИС и другите терористички групи, а да не зборам за оние кои потајно ги подржуваат козоебачине од блискиот исток, само што не ги искажуваат своите ставови јавно... е сега кажете ми ако еден будала може да земе 100 животи за само 2 минути, колку жртви би земале тие 4000 радикали ако им текне утре да се саморазнесат?
Мултикултурализам? Дај ви се молам, секаков џган се напика во поголемиве европски земји, а некои уште тука ќе ми пропагираат соживот. Мрш да ви ебам гнидите, вие сте полоши и од ИСИС пичка ви матер ваша либерална.
Што не направат овие од ИС терористички напад во Чешка, Полска, Унгарија, Украина? Али да секако, јас со вакви радикални ставови ќе бидам фашист, расист, исламофоб и што уште не...

Се разбира овие лица што гракаа тука на форумов, сега ќе ги нема да пишат на вакви настани, јер тоа е против нивните верувања.... курветини едни пичка ви матер.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
JE SUIS _______________ ( пополни и сподели ) ...

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Видете овој напад во Франција не ниту прв ниту последен. Факт е дека исламистичките напади во Европа никогаш немаше да се случуваат ако не беше мултикултурализмот и миграцијата. Тоа е причината и коренот на злото.Толку!

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.089
Поени од реакции
1.257
Ај те молам... Тие еден за друг не знаат кој е муслиман ти ќе ме прашуваш мене какви муслимани. За мене муслимани се тие што се однесуваат како основачот на нивната идеологија "идеалниот човек" - Мухамед. Во моментов најблиску до тоа се вахабитите.
И не, нема оправдување за премолчената поддршка која мнозинството од номиналните муслимани ја покажуваат кон ѕверовите. Си видел еден помасовен протест на муслимани против ИСИС???
Имаше масовни протести против Исис во Турција и Египет.

V

viktora

Гостин
Каде е тоа копилето Кушнер да се смее пред камери?Или сега не му е смешно зошто дома истото му се случува.Жал ми е за обичниот народ,ама да осетат како ни е нас.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Јас повторно ќе се посомневам во белите христијански европски влади. Имале претходно информација за можен напад со возило. Верувам досега, со оглед на шпионите и техниките, добиле многу повеќе информации. Како што имале информации и за други нивни акции. Прашање е зашто не реагираат со време ами реагираат само кога некој ќе пишува "расистички" блогови исклучиво против црнци и муслимани или кога ќе сигнализира на опасност од муслиманизирање на европските држави. И зошто дозволуваат, знаејќи ги нивните ќелии, распоред итн, слободно да се движат, наоружаваат и да убиваат, наместо да ги депортираат. Смрди како Тојтој кога го чистат.

Последно уредено:
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ми се чини дека има премалку волја кај француската и другите западни влади за борба против овие неандетралците.

Се додека ги толерираат нивните no-go зони во градовите ќе има проблеми, таму е изворот на злото.

Kajgana Shop

На врв Bottom