Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
The Martial deal enters interesting territory, according to the documents first published on the website “Football Leaks,” with three key bonus clauses being worth €10 million (£7.7m) each to the French club should their former player reach them.

The first is activated when, and if, Martial scores 25 competitive goals for the United first team, something he is well on the way to achieving with eight so far this season, although half of that tally came in his first four games.

Monaco will also receive the €10 million bonus if the player makes 25 appearances for the French national team, each of at least 45 minutes, although he only has six caps to date.

Finally, and possibly slightly more fancifully, United will owe the selling club a further €10 million if Martial is shortlisted for the Ballon d’Or award during his time at Old Trafford.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.383
Поени од реакции
12.813
Многу пари се тоа за тинејџер кој ништо посебно нема постигнато, не знам шо толку се трудите да ја оправдате сумата и споредби да правите со Џака и Мане.
Па Дембеле од Рен што потпиша за Дортмунд лани покажа многу повеќе од Марсијал додека беше во Монако, а сумата му е 15м евра.

H

HoT IcE

Гостин
Баш вчера или завчера прочитав дека овој Мичи ќе иде во Кристал Палас и баш се зачудив зошто знам дека за Марсеј одигра солидно еве сега и за Белгија кога добива шанса максимално ја користи ама си викам ајде многу пари е, сигурно е лаком за пари. Сега кога заврши кај нас не знам што да кажам, прескап е да ама дефинитивно многу интересен играч од тоа што имам гледано, главна карактеристика му е што многу добро функционира во формација со два напаѓачи и дошол во Челзи ради Конте, сакал да работи со него.

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Џака игра стандардно прва постава за репрезентација, 2-3 години по ред ЛШ и солидна позиција во Бундес, за денешен пазар цената е реална.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.633
Поени од реакции
6.441
Многу пари се тоа за тинејџер кој ништо посебно нема постигнато, не знам шо толку се трудите да ја оправдате сумата и споредби да правите со Џака и Мане.
Па Дембеле од Рен што потпиша за Дортмунд лани покажа многу повеќе од Марсијал додека беше во Монако, а сумата му е 15м евра.
Дека ти ги пратеше во француската лига па знаеш дека покажа многу повеќе нели? :D
Има цел ланец на луѓе, скаути маути... кој го анализират талентот и квалитетите на фудбалерите, ако беше така лесно сите ќе отвараа гугл да проверат статистика друго трето и ќе беа скаути.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.779
Поени од реакции
9.583
Никој не негира дека се многу пари. Дури и ние лани коментиравме кога пристигна кај нас дека се многу. Но сега ако се прашувам јас по една година повторно би бил за да се доведе за истата сума. Исто треба да се надоврзи дека постоел сериозен интерес и од Челзи, ПСЖ и Баерн во тој период и нормално и тоа да ја подуло цената, а и непосредно пред трансферот потпиша добар договор со Монако. Марсијал има подобар скор од Роналдо и Руни во дебитанска сезона.

И не можиш да го споредуваш со Дембеле за пример. Марсијал имаше и сезона во ЛШ зад себе со Монако кога го поминаа Арсенал на пример, а и како што пишав претходно далеку поголем интерес од други клубови што во случајов со Дембеле не е така.

Друга работа околу објавениот договор не мора да значи дека е точен. И за Нејмар беше исто објавен па сеуште постојат сомнежи колку е реалната сума на трансферот. Блиските новинари до Јунајтед објавуваа дека клаузулите се за најдобар стрелец, ПФА и номинациите за Златна Топка. Ете нека е и точен објавениот договор, пак не менува ништо...и во двата случаи сите сме согласни дека е висока сумата, но пак кога би се прашал јас повторно би го направил истиот трансфер на Марсијал.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.411
Поени од реакции
26.410
Исто треба да се надоврзи дека постоел сериозен интерес и од Челзи, ПСЖ и Баерн во тој период и нормално и тоа да ја подуло цената, а и непосредно пред трансферот потпиша добар договор со Монако. Марсијал има подобар скор од Роналдо и Руни во дебитанска сезона.

И не можиш да го споредуваш со Дембеле за пример. Марсијал имаше и сезона во ЛШ зад себе со Монако кога го поминаа Арсенал на пример, а и како што пишав претходно далеку поголем интерес од други клубови што во случајов со Дембеле не е така.
Дембеле минатата сезона 2015/16 во 26 натпревари постигнал 12 гола и 5 асистенции додека Марсијал во последната негова сезона за Монако во 35 натпревари постигнал 9 гола и 4 асистенции.
Чисто онака ти ги кажувам перформансите бидејќи велиш дека не може да ги споредиш. Не ми е целта да кажувам кој ќе биде поголем играч, а кој полош. Тоа ќе видиме во иднина.
Дембеле беше избран и за најдобар млад играч во француското првенство, за Марсијал не знам. И тој сериозен интерес од тие три клуба што ги спомна чисто онака си ги треснуваш на памет. За Марсијал во јуни сериозен интерес имаше само од Волфзбург и Тотенхем кога нудеа по 15-20 мил. евра за него. 15 мил. евра колку Дортмунд што платија за Дембеле на Рен. А тие клубови што ги спомна ти можеби само го следеле (скаутите) како што следат постојано секој талент во светот што не е чудно воопшто. Исто и Дембеле го следеле скаути од Барса и Баерн, но не значи дека имале сериозен интерес бидејќи си поседуваат и двата клуба добри офанзивци, а таков млад играч треба првин да иде во клуб каде што ќе игра постојано.
И има разлика дали купуваш од Монако или Рен. Од Монако се повеќе искусни и посебно ако тропне клуб како Јунајтед со многу финансии кои очајно бара добри офанзивни играчи нормално дека до максимум ќе го искористат тоа. За разлика од Монако еве Рен му излегнале во пресрет на Дембеле и дозволиле за само 15 мил. евра да оди во Дортмунд иако мислам и тука ќе има бонуси доколку постигне неколку гола, биде стартер за Дортмунд во Бундес и ЛШ, да биде top scorer (топ 10 листата на играчи со голови и асистенции во Бундес) итн. Не може да нема бонуси за таков талент како Дембеле иако успешно го сокриле тоа од Дормтунд. Исто така од Дортмунд многу брзо го договорија бидејќи и Дембеле е свесен дека правилно и добро може да се развива во тим како Дортмунд кои негуваат офанзивен фудбал. Значи имало интерес и од двете страни па брзо се договориле и средиле работа. Дембеле уште да се немаше до сега одлучено каде да продолжи сигурно дека Рен минимум 30. мил евра ќе земале за него во месец јули посебно па за некој англиски тим да станувало збор. Разликата е што некои клубови (како Рен) им излегуваат во пресрет на играчите (нивните желби) за нивниот иден клуб, а некои клубови како Монако важи каде одлучат тие односно кој тим е спремен да плати највисока сума.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.658
Поени од реакции
59.589
Дембеле минатата сезона 2015/16 во 26 натпревари постигнал 12 гола и 5 асистенции додека Марсијал во последната негова сезона за Монако во 35 натпревари постигнал 9 гола и 4 асистенции.
Чисто онака ти ги кажувам перформансите бидејќи велиш дека не може да ги споредиш. Не ми е целта да кажувам кој ќе биде поголем играч, а кој полош. Тоа ќе видиме во иднина.
Дембеле одигра 43 натпревари. На 37 беше стартер и постигна 15 гола

Марсијал од тие 35, само на 19 беше стартер.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.411
Поени од реакции
26.410
Дембеле одигра 43 натпревари. На 37 беше стартер и постигна 15 гола

Марсијал од тие 35, само на 19 беше стартер.
http://www.transfermarkt.com/ousmane-dembele/leistungsdaten/spieler/288230

И Дембеле не бил стартер на сите. Тие 26 натпревари за Дембеле што ги кажав како и 35-те на Марсијал се само од француското првенство. Без Куп и ЛШ.

Инаку севкупно Дембеле има 29, 26 во лигата како и 3 во Купот. Не знам од каде 37 натпревари извади.
Грешка си Дани, го мешаш со друг. Дембеле дури од 13-то коло заиграл за Рен.

Последно уредено:

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.658
Поени од реакции
59.589
http://www.transfermarkt.com/ousmane-dembele/leistungsdaten/spieler/288230

И Дембеле не бил стартер на сите. Тие 26 натпревари за Дембеле што ги кажав како и 35-те на Марсијал се само од француското првенство. Без Куп и ЛШ.

Инаку севкупно Дембеле има 29, 26 во лигата како и 3 во Купот. Не знам од каде 37 натпревари извади.
Грешка си Дани, го мешаш со друг. Дембеле дури од 9-то коло заиграл за Рен.
Резил.
Ај не кaжувaм штo нaпрaвив. Ќе oдaм дa си легнaм.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.863
Поени од реакции
10.231
Марсијал е класа, не е скапо платен и е втор најдобар напаѓач после Агуеро :eek:
Оооооооооооооооооооооооооооооокеееејјј

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.109
А што е битно? :D

Кога едни К. Палас со 20,000 стадион стигнаа да нудат преку 30м за играч, нема што да правиме муабет за цените што ги плаќаат големите екипи. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom