Дежурна Ординација! #2

Член од
9 август 2014
Мислења
546
Поени од реакции
1.821
Последните 2, 3 месеци при физичка активност(тренинг, работа) чуствувам на левата страна од стомакот благо пулсирање, како срцебиење. Особено кога претходно сум пиел кафе, па јас од страв се откажав од пиење кафе. Но, ете се врати пред 1 недела.
Нз дали прави разлика но последните неколку месеци имам доста запек, ќе немам воопшто столица 2,3 дена и потоа се во еден ден наеднаш ќе излезе. Никогаш сум немал редовна столица, но никогаш вака. А и уште нешто ? Последните неколку недели на моменти имам чуство дека циркулацијата во подколениците и особено стапалата ми е многу слаба, како здрвеност чуствувам.
Дали е се ова поврзано и што би можело да биде? Иначе имам 19 години, не пушам, здраво се хранам.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.274
Поени од реакции
9.055
Дали е се ова поврзано и што би можело да биде? Иначе имам 19 години, не пушам, здраво се хранам.
Досадно ти и е пошо немаш друга работа.

Член од
28 април 2011
Мислења
276
Поени од реакции
114
Dg.Myelitis transversalis(18)

Кој може да ми лаже нешто повеќе за ова диагноза или да ми препорача некој добар невролог. Се работи за мој роднина ќе ви бидам благодарен ако ми помогнете.

Член од
9 август 2014
Мислења
546
Поени од реакции
1.821
Досадно ти и е пошо немаш друга работа.
Имам, на медицина сум :P. Иначе за ова сериозно прашувам. Ова за нередовна столица треснав безвезе, ама за пулсирањето во абдомен и циркулацијата страшно ме плаши. Баш овај момент имам здрвеност во стапалата и ми се необично ладни. А и повремено ќе ми затрепери крвен сад во ногата.o_O

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Вистина ли е дека Пилфудот после одреден период на користење предизвикува опаѓање и на таа коса што останала?

Член од
13 септември 2015
Мислења
1.068
Поени од реакции
2.578
Луѓе веќе 6-7 дена откако ќе запалам цигара имам вртоглавица и еднаш ми се деси да не можам да одам и имав страшна главоболка,цигарите одново ги почнав пред 10 дена а пред тоа не пушев речиси 5месеци,читав по нетов дека тоа им се дешава на почетници али не сум од тие,има некое чаре,некој што имал сличен проблем?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.274
Поени од реакции
9.055
Луѓе веќе 6-7 дена откако ќе запалам цигара имам вртоглавица и еднаш ми се деси да не можам да одам и имав страшна главоболка,цигарите одново ги почнав пред 10 дена а пред тоа не пушев речиси 5месеци,читав по нетов дека тоа им се дешава на почетници али не сум од тие,има некое чаре,некој што имал сличен проблем?
Има чаре.

Откажи ги цигарите!

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Покрај градска болница и државна, дали има некоја ординација со итна помош во делот на Автокоманда?
Изгорев веќе 3 часа не паѓа под 38.9, па ако не успеам да ја симнам за брзо да тркнам да ме средат:sick:

Член од
6 април 2014
Мислења
5.137
Поени од реакции
6.585
Покрај градска болница и државна, дали има некоја ординација со итна помош во делот на Автокоманда?
Изгорев веќе 3 часа не паѓа под 38.9, па ако не успеам да ја симнам за брзо да тркнам да ме средат:sick:
probi so marama ladna na celo i pij iscaden sok od limon bitrebalo da pomogne

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
неќе парацетамолот да делува ?

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Па во амбулантите , во сите имаш ноќна служба...Туку дали проба со вит. Ц и парацетамол...? И многу течности...А дежурна ординација (приватна) имаш спроти кружниот тек во Топанско - Викторија се вика и има супер доктори таму, цела ноќ работат...За во Автокоманда, не знам...

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Па во амбулантите , во сите имаш ноќна служба...Туку дали проба со вит. Ц и парацетамол...? И многу течности...А дежурна ординација (приватна) имаш спроти кружниот тек во Топанско - Викторија се вика и има супер доктори таму, цела ноќ работат...За во Автокоманда, не знам...
probi so marama ladna na celo i pij iscaden sok od limon bitrebalo da pomogne
неќе парацетамолот да делува ?
веќе стави марама со разблажен оцет на чело и наводенети чорапи, а парацетамоли веќе 4 денес и 3 кафетин колд.
Веќе се потам прилично, изгледа опаѓа, ќе мерам за некоја минута, ви благодарам :)

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
@AlternativeF @maja-maja и сите останати на оваа тема...................., пијам Свансон капсули, т.е. Saw Palmetto против опаѓање на косата, но почнува да ме заплашува тоа што многу луѓе викаат дека истите овие апчиња можат да предизвикаат и некаква штета (како пример: негативно да влијаат врз хормоните). Дали е вистина ова?

Kajgana Shop

На врв Bottom