Евреите во Македонија згрозени од колумната на Миленко Неделковски, бараат јавна осуда

• Креатор на темата Креатор на темата Amon_Balkan
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 ноември 2014
Мислења
155
Поени од реакции
46
Евреите во Македонија згрозени од колумната на Миленко Неделковски, бараат јавна осуда

Еврејската едница во Република Македонија и Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија, изразуваат згрозеност, крајна загриженост и навреденост од скорешните антисемитски испади на кои, велат, се сведоци во изминатиов период наназад.

„Овој пат нашата реакција се однесува на колумната „Еврејското племе“ објавена на порталот „Дудинка“ на 13 март 2016 година во која се изнесени огромен број ноторни невистини, провизорни констатации, злонамерни измислици и говор на омраза со кои јавно се шири антисемитизмот. Како кулминација, врвен монструозен заклучок и срамен чин е негирањето на Холокаустот. Негирањето на вистината за Холокаустот претставува акција на измама и заблуда, а уште пострашен е фактот што наметнувањето на искривена вистина е достапно до јавноста“, се наведува во соопштението.

Еврејска заедница во Република Македонија и Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија апелираат за јавна осуда и бараа тискоренување на ваквите девијантни појави од сите чинители на општественото живеење.

http://plusinfo.mk/vest/61900/evrei...ata-na-milenko-nedelkovski-baraat-javna-osuda

Скандали нитребаат. Вакви. Знае Миленко шо праи.
А не народот да се занимава со срамните одлуки на судиите или идиотизмите на сендвич буљументата.

Тоа не може да биде, на форумот прочитав дека сите Македонци страдаат за протераните од бугарските фашисти македонски Евреи. Не сум очекувал тоа токму од Миленко. Тоа е антисемитизам:sneaky:

Последно уредено:
Ајде доста со плачки, мамата расплакавте на цел свет и пак глумите жртви. Се додека димот над Аушвиц за вас е вечен дим, а димот над Газа пичкин дим за мене ќе останете лицемери кои не заслужуваат подршка.

Впрочем, најголем генератор на антисемитизам не се типовите како Миленко,
туку оние што тврдат дека се борат против антисемитизмот.

Зошто?
Затоа што се однесуваат како Мали Гестаповци, и ја гушат слободата на говорот.
Можеш да дебатираш за се, само не за Холокаустот.
Холокаустот во САД е еден вид на религија, ако ја доведуваш во прашање, ќе ти го уништат животот.

Тие "заштитници" им прават многу лоша услуга на обичните Евреи.
Ова Евреин ми го има кажано.

Одамна заврши ВСВ. Холивуд скоро секоја година има филм за нив, документарци милион....Уште ќе плачат? :facepalm:
Ти и твојот народ тродупло ќе плачевте од евреите доколку имавте страдано до тој степен како евреите .[DOUBLEPOST=1458152184][/DOUBLEPOST]
Впрочем, најголем генератор на антисемитизам не се типовите како Миленко,
туку оние што тврдат дека се борат против антисемитизмот.

Зошто?
Затоа што се однесуваат како Мали Гестаповци, и ја гушат слободата на говорот.
Можеш да дебатираш за се, само не за Холокаустот.
Холокаустот во САД е еден вид на религија, ако ја доведуваш во прашање, ќе ти го уништат животот.

Тие "заштитници" им прават многу лоша услуга на обичните Евреи.
Ова Евреин ми го има кажано.
И ова што го имаш напишано мене како македонски евреин ми мириса на антисемитизам.

Последно уредено:
Ајде доста со плачки, мамата расплакавте на цел свет и пак глумите жртви. Се додека димот над Аушвиц за вас е вечен дим, а димот над Газа пичкин дим за мене ќе останете лицемери кои не заслужуваат подршка.
Размисли малку пред да пишуваш нешто. Не е работата само да лупаш глупости.

Размисли малку пред да пишуваш нешто. Не е работата само да лупаш глупости.
Зошто би лупал глупости? Евреите биле згрозени од некој си Миленко. Голем стап. И јас како човечко суштество сум згрозен од ѕверства што ги вршеле Евреите како детскиот масакар во Газа 2006 г., или организирањето на трансатлантската трговија со африкански робови. Па никој не ме есапи, ниту некој од еврејската заедница се извинил за злосторствата што евреите ги извршиле низ историјата.
Ти и твојот народ тродупло ќе плачевте од евреите доколку имавте страдано до тој степен како евреите .
:pos: Не ме засмејувај те молам, или префрли ја темава во ЧДА.

Ти и твојот народ тродупло ќе плачевте од евреите доколку имавте страдано до тој степен како евреите .[DOUBLEPOST=1458152184][/DOUBLEPOST]
И ова што го имаш напишано мене како македонски евреин ми мириса на антисемитизам.

Mnogu interesno ova, aj drugite neka se podrazmislat dali postoi Germanski Italijanec, Francuski Makedonec, Kineski Japonec mislam jasno vi e .

Amon_Balkan vo edna prilika te prasav dali si od sivite ili belite ne mi odgovori :(

Абе тебе може и на Паја Патак да ти мириса, ама не значи дека тоа соодвествува со реалноста.
Не знам што ти е поентава на темава што си ја отворил? Да те оплакуваме и жалиме што си бил увреден?? Искрено стап ме боли и за тебе и за Миленко.

Не знам кој сеуште го есапи тој миленко за сериозен. Као фб муабетите со дунавка, игнор...а евреите имаат право да реагираат како и секоја заедница.

Еврејската едница во Република Македонија и Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија, изразуваат згрозеност, крајна загриженост и навреденост од скорешните антисемитски испади на кои, велат, се сведоци во изминатиов период наназад.

„Овој пат нашата реакција се однесува на колумната „Еврејското племе“ објавена на порталот „Дудинка“ на 13 март 2016 година во која се изнесени огромен број ноторни невистини, провизорни констатации, злонамерни измислици и говор на омраза со кои јавно се шири антисемитизмот. Како кулминација, врвен монструозен заклучок и срамен чин е негирањето на Холокаустот. Негирањето на вистината за Холокаустот претставува акција на измама и заблуда, а уште пострашен е фактот што наметнувањето на искривена вистина е достапно до јавноста“, се наведува во соопштението.

Еврејска заедница во Република Македонија и Фондот на холокаустот на Евреите од Македонија апелираат за јавна осуда и бараа тискоренување на ваквите девијантни појави од сите чинители на општественото живеење.

http://plusinfo.mk/vest/61900/evrei...ata-na-milenko-nedelkovski-baraat-javna-osuda

Ма каква јавна осуда. За таквите само Sayeret Matkal.

Holocaust Denial Timeline

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom