Дежурна Ординација! #2

Член од
27 август 2015
Мислења
12
Поени од реакции
1
Sekoe utro tushiraj se i na dolniot vesh ne mu stavaj omeksivac. Pi shto mozesh povekje caj od kamilica i uvin. Kolku i da ne sakash kje morash. Samo ne stavaj shekjer. I isto taka i mij ja vaginata so caj od kamilica ili mozesh da se parish nad kamilicata. I pij shto povekje jogurt, bidejki najverojatno se raboti za nekoja infekcija.
fala ti mnogu:)

• Ми се допаѓа
Reactions: JLO
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
LUGE mi treba pomos posebno od zenite na forumov :) imam problem so belo pranje vo vaginata i mnogu mi se vlazni vaginata i celo vreme se cuvstvuvam kako pomocana ve molam za sovet kako vie se spravuvate so ovoj problem odnapred blagodarna i bez glupi komentari i zaboraviv da pisam deka i mnogu me cesa i ve molam i bez bilni caevi
Затоа и се измислени тие секојдневните влошки. А влажна може да е и поради друга работа. Ако не се лажам секое женско има период во месецот, кога така се чувствува. :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Во врска со муабетот од пред некоја недела - две години откако кардиологот ми забрани јогурт за нискиот притисок, јадев корнфлекс со јогурт зошто немаше млеко и си реков ќе испитам како иде притисокот.
Пред да јадам - 100 со 65
Половина час откако јадев - 70 со 30

Не можам главата да ја кренам, ќе морам кафе да варам.
Значи си држи вода теоријата а јогурт со сол препорачуваат затоа што солта најлесно се раствора во такво соединение како јогуртот и организмот така најефикасно ја впива.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.030
Поени од реакции
954
Во врска со муабетот од пред некоја недела - две години откако кардиологот ми забрани јогурт за нискиот притисок, јадев корнфлекс со јогурт зошто немаше млеко и си реков ќе испитам како иде притисокот.
Пред да јадам - 100 со 65
Половина час откако јадев - 70 со 30

Не можам главата да ја кренам, ќе морам кафе да варам.
Значи си држи вода теоријата а јогурт со сол препорачуваат затоа што солта најлесно се раствора во такво соединение како јогуртот и организмот така најефикасно ја впива.
i jas sum so nizok pritisok osobeno letno vreme, solen soncogled so koka kola naizmenicno:) najveke mi pomaga

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.807
Поени од реакции
6.249
Дајте, ве молам, од искуство препорака за витамински препарати за подобрување на имунитет

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Имал ли некој проблем со компресија на нерви на кичма ? јас постојано одам на масажа и се чувствувам 95% опоравен и незнам што уште да правам,да напоменам и дека правам вежби за истегнување совет некој ?

Т

Триптико

Гостин
Дајте, ве молам, од искуство препорака за витамински препарати за подобрување на имунитет
Земи Спирулина од Тримекс. Дали е плацебо или не, на домашните им помогна да дигнат организам.
НЕ Сан Себастиан. Другата.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
Дали некој знае како да се намали нивото на билирубин во крвта и најважно дали е опасно доколку имам покачено ниво на билирубин? Конкретно прашањето ми е дали високата концентрација на билирубин во крв прави некаква штета на организмот?

Т

Триптико

Гостин
Дали некој знае како да се намали нивото на билирубин во крвта и најважно дали е опасно доколку имам покачено ниво на билирубин? Конкретно прашањето ми е дали високата концентрација на билирубин во крв прави некаква штета на организмот?
Не прави, туку веќе имаш некој проблем. Не знам колку е кај тебе висок, ама обично одма го врзуваат за анемија или хепатит. Кога си правел тест и дали пиеш некои лекарства, дали си јадел порано од 4 часа пред земањето крв?

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
И мене ме интересира ова. Јас постојано од кога правам крвна слика имам покачени билирубини, после некои тестови ми констатираа демек ми биле вродени.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
Не прави, туку веќе имаш некој проблем. Не знам колку е кај тебе висок, ама обично одма го врзуваат за анемија или хепатит. Кога си правел тест и дали пиеш некои лекарства, дали си јадел порано од 4 часа пред земањето крв?
Со причина го нагласив прашањето дали билирубинот сам по себе со самото тоа што е присутен во крвта прави некаква штета.
Ги направив сите тестови за хепатити и слично, беа негативни, правев ехо на абдомен исто така беше целосно во ред, крвната слика скроз нормална во сите други вредности освен во билирубинот, лекарства не пијам никакви.

Па после тие тестови и мене исто како и на @Bobi FCB докторот ми констатираше дека природно ми бил покачен и тоа е тоа, ме испрати. Ама после уз муабети некој ми кажа демек тоа било отров во крвта и не требало да се чува, па да не сум јадел солено, ова-она. Затоа ме интересираше дали стварно прави штета ако е покачен и дали има нешто што може да се превземе за негово намалување.

Т

Триптико

Гостин
@nE0n1nja само наш доктор може да ти каже дека ти е вродено. Сѐ додека не се најде од што е, намали сол, шеќер, храна со маснотии и алкохол. Рачунај како да имаш проблем со црн дроб и така храни се. Црниот дроб е тој што го зголемува билирубинот (и скоро секогаш има проблем со него при покачени вредности). Хепатит немаш, ама може да имаш проблем со црн дроб, па дури и панкреас. Зошто не ти направиле тестови за специфични болести, инфекции и сл. Колку ти е вредноста?

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
@nE0n1nja
@Триптико

Ништо чудно да имаме Gilbert's syndrome. Тоа било вродена хипербилирубинемиа ама демек не било ништо страшно.

Прочитав на иди види форумот, некој имаше пишано дека зголемените билирубини ги средил со некои "природни" апчиња LIv 52.
Прочепкав нешто за нив, ги пиеле луѓе кои имаат оштетување на црниот дроб од разноразни причини.

Т

Триптико

Гостин
@Bobi FCB апчиња, макар и природни, само со дозвола на лекар. На своја рака поголема е веројатноста да зезнеш повеќе.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
@Bobi FCB апчиња, макар и природни, само со дозвола на лекар. На своја рака поголема е веројатноста да зезнеш повеќе.
Тоа демек природни, кој знае колку се "природни".
Иначе, не би земал на своја рака.

Kajgana Shop

На врв Bottom