Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
-------------Bufon---------
Liht---Bono---Kielini---Alex
------------Sturaro--------
-----Markisio----Pogba----
-----------Pereyra-----------
-----Mandza------Dybala---

Најбоље формација...

‘El Mercurio’ de Chile: “Vidal dejará el Bayern y le quiere el Atlético”

Calciomercato, dal Cile sicuri: «Vidal può tornare alla Juventus»

Calciomercato Juventus, clamoroso dal Cile: torna Vidal?

Hell no ! :uzi::uzi::uzi:

иако е сигурно срање ова...

-------------Bufon---------
Liht---Bono---Kielini---Alex
------------Sturaro--------
-----Markisio----Pogba----
-----------Pereyra-----------
-----Mandza------Dybala---

Најбоље формација...
Значи немој да јадеш сладолед во зима, не чини за грлото, а и те тера да пишуваш глупости :D
Не може Стураро во оваа формација последен везни да игра. Не заборавај дека кога ја имаме топката, тој треба да ја земе истата од одбраната и да ја спроведе напред, што ќе се сложиме сите дека он тоа не го може. Него највише му одговара (според мене) игра со двајца средњаци, еден плејмејкер до него на кого би му чувал грб. Ама тоа кај Алегри нема да се деси така да као што кажа некој претходно, сеа за сеа максимум му е да влага од клупа коа треба да се зацврсти средина. Проблем е што Кедира не е најстабилен со тоа повредите.

па не мора бе да има функција плејмејкер бе, ќе си има стриктно деструктивни задачи, што демек не може плејмејкерот да играм MC па мора да игра DMC....

А што, пак Бонучи и Киелини да го префрлаат средниот ред и да изиграваат Пирло? Не, фала.

Киелини ќе ги пропушти Наполи и Баерн. Ве молам демантирај те ме o_O

Не може првотимец од средина на теренот да не знае со топка да игра(освен во вонредни ситуации коа би бил опколен со врвни техничари ко Гатузо во Милан еден период). Поготово не во овој тим каде што само Дибала е вистински техничар... Вчера влезе Переира место Стураро и одма гол падна...
На лето мора еден средишен кој не е склон на повреди (двајца ако Погба си оди).[DOUBLEPOST=1454933861][/DOUBLEPOST]
Киелини ќе ги пропушти Наполи и Баерн. Ве молам демантирај те ме o_O
Уште не се знаело, али со Наполи најверојатно нема да игра..
Ја би го фрлил Ругани во огин...

Последно уредено од модератор:
Не се сомневам воопшто во Ругани, него дајте инфо ако имате за Кедира и Манџо.

@apidrone
Кедира и Аса најверојатно ќе се вратат неделава,и да пропуштат со Наполи,за со Баерн треба да се спремни.Манџо тешко да се опорави до тогаш.Мада нишо од ова не е официјално и за Киелини се чека изеатување од клубот.

Глеам сти пишувале за Бонибауер нешо ,и за неговите плејмејкерси способности.Ко прво греота е толку хејт да јаде баш заради тоа,дека тоа му се инструкциите,уше од пред 4-5 сезони,секогаш кога некој ќе го затвореше Пирло\сега Маркисио,он ја ширеше играта према бековите\према напаѓачите.И реално успешно го прави тоа.Е сега глупо е кога ќе изгуби топка на наша половина некаде,ама тие дијагонали кон бековите или топките преку одбраната за напаѓачите му се доблест у играта не слабост.

Е сега глупо е кога ќе изгуби топка на наша половина некаде

Последен човек во одбраната е... разбирам, на секого може да му се случи тоа, али ова што Бонинаторот го прави е претеранција.

Не зафркавајте, годинава не форсира многу и е постабилен, дури и го погоди Погба против Киево. Не гледам лошо да проба да го изненади противникот, дури и да промарши му ја дава топката во нивни 16 метри, ништо страшно.

@Leo Bonnie
Leo Bonnie
Il Capitano Vero

Леле еј , дури сега приметувам :vozbud:
[DOUBLEPOST=1454944129][/DOUBLEPOST]
Последен човек во одбраната е... разбирам, на секого може да му се случи тоа, али ова што Бонинаторот го прави е претеранција.
Пробување да изнесе топка да ја изгуби и да го фатат ван позиција, да ,претерување е понекогаш,останатто му е ок.Бар у тој контекст :D

Џиџи уште еднаш ја докажа својата големина... на вчерашниот дуел побарал од Маркизио да ја исфрли топката во аут, се со цел да влезе 18 годишниот Андреа Фавили во 90-та минута. Јас да бев на местото на Фавили ќе се испосерев од среќа :icon_mrgr:.

Кое капитениште го имаме во тимот...

Џиџи уште еднаш ја докажа својата големина... на вчерашниот дуел побарал од Маркизио да ја исфрли топката во аут, се со цел да влезе 18 годишниот Андреа Фавили во 90-та минута. Јас да бев на местото на Фавили ќе се испосерев од среќа :icon_mrgr:.

Кое капитениште го имаме во тимот...
9 Октомври ми е заокружен во календарот, Џиџи да се види Скопје. Уф што би дал за една слика со него или да се потпиши на еден дрес па да го урамам.

upload_2016-2-8_18-22-22.png ако магарето ја клецни зебрата(не дај Боже) шу прајме :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom