Дежурна Ординација! #2

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.030
Поени од реакции
954
Луѓе пак јас. Пак за проблемот со татко ми што правеше операција на срце. Денеска дигна температура. Се беше добро до вчера пиеше антибиотици препишани од лекарите и вчера ги заврши, бевме на контрола и рекоја дека се е добро. Но, денеска дигна температура. Дајте некој совет што да се прави. Фала многу!
Зошто само антибиотици, кажи некој антипиретик дали даваше
парацетамол??? ако не си му дал дај му, треба да го држи најмалку 6 часа, потоа пак да му дадеш? види ако имате спирт стопли го малку, и измасирајго убаво, додека да му се вцервену
кожата, а потоа во топла соба, да одмара убаво покриен за да се препоти
само внимателно, имајте во обзир дека е рравен операција...и без многу навалувасе, сепак ти му ја знаеш општата состојба и внимавај да не е алергичен на парацетамол, штом, не ви дал матичниот.

JLO

Член од
10 јануари 2016
Мислења
11
Поени од реакции
3
Зошто само антибиотици, кажи некој антипиретик дали даваше
парацетамол??? ако не си му дал дај му, треба да го држи најмалку 6 часа, потоа пак да му дадеш? види ако имате спирт стопли го малку, и измасирајго убаво, додека да му се вцервену
кожата, а потоа во топла соба, да одмара убаво покриен за да се препоти
само внимателно, имајте во обзир дека е рравен операција...и без многу навалувасе, сепак ти му ја знаеш општата состојба и внимавај да не е алергичен на парацетамол, штом, не ви дал матичниот.
Da pie i paracetamol redovno posle operacijata. No mu dadoja antibiotik poradi pokacenite leukocite i toa mu se stabilizira, no ete sega kaci temperatura. Fala ti mnogu na sovetot :)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.402
Поени од реакции
18.558
Дали е нормално да можеш да си ги осеќаш лимфните жлезди на допир:unsure: Сите доктори до сеа ми рекле како вообичаено е,али ете ме фаќа језа зашто кај мене се толкави за да се осетливи.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Ме касна куче на ногата и гледам нема отпечатоци од заби, а на тоа место ми отече и е модро. Некоја маст за ова или така да оставам?

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Ме касна куче на ногата и гледам нема отпечатоци од заби, а на тоа место ми отече и е модро. Некоја маст за ова или така да оставам?
Веднаш треба да појдеш на лекар.

Член од
16 септември 2015
Мислења
4
Поени од реакции
1
Здраво. http://forum.kajgana.com/threads/Полипи-во-нос.37059/
Има нешто за полипи во нос, и е старо..
Дали има некој нов да има проблеми со оваа беља ?
Да не вртам по страни 419 , мн се , ако знае нешто за ова , искуство лечење, нека пише ....
Го имам проблемов , и во скоро време го открив.
Долги години имав проблем со дишење и осетот за мирис не работеше , главоболка и т.н. и крајно време беше да одам ... предпоставувам дека постоел одкако го изгубив осетот за мирис и постојано затнат нос... тоа е можеби некои 8г. не знам и јас точно..
Благодарм за споделеното мислење , совет , искуство и сл.

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Дали и некој друг добива огромни неподносливи болки низ целиот абдомен (1 сат да не мојш од кревет да станиш нити да мрдниш) после пиење на јогурт со додадена култура (како Баланс на пример)?

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Дали и некој друг добива огромни неподносливи болки низ целиот абдомен (1 сат да не мојш од кревет да станиш нити да мрдниш) после пиење на јогурт со додадена култура (како Баланс на пример)?
На времето кога пиев понекогаш од тој јогурт ме болеше стомак, додуша не толку силно како ти што опишуваш, но дефинитивно имав мака, а знам и за уште еден колега од работа дека има ист проблем после пиење таков јогурт.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Три месеци не можам да ја откачам настинката. Пробав секакви сирупи, таблети, секој ден чаеви, млеко со путер и мед и пак ништо не помага.
А последниве две недели не ме боли грло, а кашлам како да сум пушач. Страшно ме нервира, не можам да спијам и некогаш не можам да земам воздух.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.030
Поени од реакции
954
moze da e alergija
Три месеци не можам да ја откачам настинката. Пробав секакви сирупи, таблети, секој ден чаеви, млеко со путер и мед и пак ништо не помага.
А последниве две недели не ме боли грло, а кашлам како да сум пушач. Страшно ме нервира, не можам да спијам и некогаш не можам да земам воздух.

Член од
27 август 2015
Мислења
12
Поени од реакции
1
LUGE mi treba pomos posebno od zenite na forumov :) imam problem so belo pranje vo vaginata i mnogu mi se vlazni vaginata i celo vreme se cuvstvuvam kako pomocana ve molam za sovet kako vie se spravuvate so ovoj problem odnapred blagodarna i bez glupi komentari i zaboraviv da pisam deka i mnogu me cesa i ve molam i bez bilni caevi

Последно уредено:
Т

Триптико

Гостин
LUGE mi treba pomos posebno od zenite na forumov :) imam problem so belo pranje vo vaginata i mnogu mi se vlazni vaginata i celo vreme se cuvstvuvam kako pomocana ve molam za sovet kako vie se spravuvate so ovoj problem odnapred blagodarna i bez glupi komentari i zaboraviv da pisam deka i mnogu me cesa i ve molam i bez bilni caevi
Гинеколог сестро ;)

Член од
6 април 2014
Мислења
5.137
Поени од реакции
6.585
soda bikarbona i caj od kamilica za promivka.

JLO

Член од
10 јануари 2016
Мислења
11
Поени од реакции
3
Sekoe utro tushiraj se i na dolniot vesh ne mu stavaj omeksivac. Pi shto mozesh povekje caj od kamilica i uvin. Kolku i da ne sakash kje morash. Samo ne stavaj shekjer. I isto taka i mij ja vaginata so caj od kamilica ili mozesh da se parish nad kamilicata. I pij shto povekje jogurt, bidejki najverojatno se raboti za nekoja infekcija.

Kajgana Shop

На врв Bottom