Македонски филмови

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Другари го гледаа викаат ужасен бил.
мене ми беше океј, има добри моменти, добра глума (посебно од Диме Илиев), али се околу едно се врти и збори - нема развиено сценарио и дејствието може комотно да му се стесне во краток филм од 25 минути, крајот ми беше глуп - филмот завршува и едно 5 минути Сенко чита пословици од типот на десетте божји заповеди. Сакај го ближниот, не лажи, не кради, ако ти удрат шамар на левиот образ, сврти го и десниот, такви ми ти работи. :D Мислам дека му дадов 7ца, најмногу поради Диме Илиев, добрата слика, имаше некоја сцена од Матка или некоја брана ако не се лажам што онака ептен ми се свиѓаше и што е поразличен од другите наши филмови. Инаку и 6ка му е многу. :icon_mrgr:
ping @Вокерка

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
мене ми беше океј, има добри моменти, добра глума (посебно од Диме Илиев), али се околу едно се врти и збори - нема развиено сценарио и дејствието може комотно да му се стесне во краток филм од 25 минути, крајот ми беше глуп - филмот завршува и едно 5 минути Сенко чита пословици од типот на десетте божји заповеди. Сакај го ближниот, не лажи, не кради, ако ти удрат шамар на левиот образ, сврти го и десниот, такви ми ти работи. :D Мислам дека му дадов 7ца, најмногу поради Диме Илиев, добрата слика, имаше некоја сцена од Матка или некоја брана ако не се лажам што онака ептен ми се свиѓаше и што е поразличен од другите наши филмови. Инаку и 6ка му е многу. :icon_mrgr:
ping @Вокерка
Задоцнив 10 минути, бев, видов, ме снема. Приказната генерално океј, дури и повеќе можности нудела да ја развијат подлабоко. Слично ни е мислењето, само што јас сум построга за нијанса, едвај 5-ка му давам. Ај што беше глупо рецитирањето „мудрости“ на крај туку некои беа опасно контрадикторни една на друга. :)

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Задоцнив 10 минути, бев, видов, ме снема. Приказната генерално океј, дури и повеќе можности нудела да ја развијат подлабоко. Слично ни е мислењето, само што јас сум построга за нијанса, едвај 5-ка му давам. Ај што беше глупо рецитирањето „мудрости“ на крај туку некои беа опасно контрадикторни една на друга. :)
Фати нешто од сцените во барот? Кај што играа Ванчо и Гоце? :icon_mrgr:

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
ping @wot :D
Филмот ,,Три дена во септември,, на 15 јануари ќе се прикажува во Центарот за култура во Струмица.[DOUBLEPOST=1452619563][/DOUBLEPOST]да питам вреди да се погледне Последниот Македонец? Некако документаристичко-револуционерен филм не ми се гледа, али дали има нешто вредно у него.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Излезе Соба со пијано, ако некој не го гледал, а сака. :D

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Јас го чекам Медена ноќ, некој да знае кога ќе излезе?

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
На Бексјтеџ пред некој ден фатив прилог за нов македонски филм шо излегол, само видов режија Дејан Пројковски и ништо друго не фатив, @Shawn Spencer да не имаш информација?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.835
Поени од реакции
36.874
На Бексјтеџ пред некој ден фатив прилог за нов македонски филм шо излегол, само видов режија Дејан Пројковски и ништо друго не фатив, @Shawn Spencer да не имаш информација?
Имаше еден веќе премиера, дипломска на двајца студенти на некој од приватните факултети, а на друг треба премиерата да му е скоро. Како се викаа и од кого се точно, појма немам.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
на македонскиот тракер, тракермк. :)
Јас го чекам Медена ноќ, некој да знае кога ќе излезе?
Со оглед на тоа што Иво Трајков и жената му, не се многу трудеа околу промоции и за останатите филмови и повеќе се по Чешка отколку тука мислам дека ќе се почека баагимити за овој. Освен ако @џимеј не фати врски кај професорот да му го даде на двд да го погледа, па да го сподели со нас. Јас го гледав, ама сакам пак. Одличен беше. :D
Да не знаеш точно кој ден бил прилогот да ја побарам епизодата? Колку што знам од ова тендериве од Агенцијата, Дејан нема земено пари за филм, а наскоро ако добро начув зашто не пратев баш во Опуштено беше Русјаков и требало да почне со снимање на негов филм. Дејан единствено некоја претстава ако режирал.
Имаше еден веќе премиера, дипломска на двајца студенти на некој од приватните факултети, а на друг треба премиерата да му е скоро. Како се викаа и од кого се точно, појма немам.
Обожение е филмот од Каракеш и уште еден тип од ЕСРА, а за кој друг збориш?
Инаку и краткиот Долу од рајот игра во Милениум. Со купена карта за Повратникот од Ињариту можете да го погледнете и Долу од рајот од 19.30. Мене искрено не ме нешто бендиса, ама ај може до мене е.[DOUBLEPOST=1453816606][/DOUBLEPOST]@џимеј Обожение бил филмот на двајцава студенти што ги спомнавме погоре Каракаш и Подлешанов. Ги извртов сите емисии до 18.1 и во таа емисија ги имаше дечкиве и инсерти од филмот, а долу на хајронот/кајронот whatever и да е изговорот, врти информација за операта Змејовата невеста во режија на Дејан Пројковски :)

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.835
Поени од реакции
36.874
Обожение е филмот од Каракеш и уште еден тип од ЕСРА, а за кој друг збориш?
Инаку и краткиот Долу од рајот игра во Милениум. Со купена карта за Повратникот од Ињариту можете да го погледнете и Долу од рајот од 19.30. Мене искрено не ме нешто бендиса, ама ај може до мене е.[DOUBLEPOST=1453816606][/DOUBLEPOST]@џимеј Обожение бил филмот на двајцава студенти што ги спомнавме погоре Каракаш и Подлешанов. Ги извртов сите емисии до 18.1 и во таа емисија ги имаше дечкиве и инсерти од филмот, а долу на хајронот/кајронот whatever и да е изговорот, врти информација за операта Змејовата невеста во режија на Дејан Пројковски :)
Да, „Обожение“ е првиот, а вториот не знам. Веројатно за тој „Долу од рајот“ сум прочитал, ама сум испуштил дека е краток. :S
А овој „Последниот Македонсец - Патот до истребувањето“ се смета за игран, или не?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Да, „Обожение“ е првиот, а вториот не знам. Веројатно за тој „Долу од рајот“ сум прочитал, ама сум испуштил дека е краток. :S
А овој „Последниот Македонсец - Патот до истребувањето“ се смета за игран, или не?
Не верувам да има голотиња, така што не го ни сметам за наш филм. :icon_mrgr: Сегде го пишува ко играно-документарен, али ја го сметам за документарец. Баш поради тоа и не ми се идеше до Синеплекс да го гледам. Да беше само игран, може ќе го ѕирнев. Туку Самоуништување каков филм еее :D

Kajgana Shop

На врв Bottom