Столче за компјутер

• Креатор на темата Креатор на темата RedStarFan
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Локација
Скопје
Здраво другари,

Дали може некој да ми препорача столица за работа/компјутер којашто нема да биде прескапа а ќе биде добра, удобна, 'рбет-friendly итн.
Проблемот е што работам од дома и поминувам по речиси 8 часа пред компјутер и ми отиде кичмава или е на добар пат да отиде, благодарение на куинскава столица што ја користам.
Гледајќи по Скопјево не ми се верува какви ненормални цени има за столици, 9-10 илјади во Офис Плус на пример не ми се даваат а испаѓа дека поевтина добра столица нема.

Некој да знае нешто повеќе на оваа тема?

Здраво другари,

Дали може некој да ми препорача столица за работа/компјутер којашто нема да биде прескапа а ќе биде добра, удобна, 'рбет-friendly итн.
Проблемот е што работам од дома и поминувам по речиси 8 часа пред компјутер и ми отиде кичмава или е на добар пат да отиде, благодарение на куинскава столица што ја користам.
Гледајќи по Скопјево не ми се верува какви ненормални цени има за столици, 9-10 илјади во Офис Плус на пример не ми се даваат а испаѓа дека поевтина добра столица нема.

Според мене најисплатливи а блиску до одличен квалитет ќе најдеш во продавницата (не ми текнува како се вика) карши главната централа на НЛБ, одма до Рамстор што е. Јас таму купив обични канцелариски столчиња за 1.200 денари мислам, исти такви во Офис Плус беа околу 2000.

Според мене најисплатливи а блиску до одличен квалитет ќе најдеш во продавницата (не ми текнува како се вика) карши главната централа на НЛБ, одма до Рамстор што е. Јас таму купив обични канцелариски столчиња за 1.200 денари мислам, исти такви во Офис Плус беа околу 2000.
Мислам дека знам за која збориш, ќе поминам да разгледам. Фала

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Здраво другари,

Ако сакаш ваква или некоја во ваков стил
artikli%5C3103260000030%5C3103260000030.jpg

имаш на пластична улица од 3000 па до 5000 со алуминиумски нограки, алу трклаца, додатоци за кичма итн. Тие 9-10 што си ги гледал се пренапумпани цени а кога ќе ги праша што е со цениве ти викаат тоа е ,,ексклузивна италијанска столица".

Ако сакаш ваква или некоја во ваков стил
artikli%5C3103260000030%5C3103260000030.jpg

имаш на пластична улица од 3000 па до 5000 со алуминиумски нограки, алу трклаца, додатоци за кичма итн. Тие 9-10 што си ги гледал се пренапумпани цени а кога ќе ги праша што е со цениве ти викаат тоа е ,,ексклузивна италијанска столица".
Така де, даваш 10к за столица што ти квичи крцка и се крши за два месеци. Иначе да, вакво нешто сакав, ќе поминам и до пластичарска.

nemoj da mi recete ne praite razlika od 10k I od 2k? :D

skupo e 10k za kicma be druze? :D

nemoj da mi recete ne praite razlika od 10k I od 2k? :D

skupo e 10k za kicma be druze? :D
Не е скупо. Ако е за кичма. Но најчесто по продавниците низ градов има скупи столици што не и помагаат воопшто на кичмата (барем по сведочења на луѓе). Кого и да прашам платиле скапо а не се задоволни, поради тоа и правам истражување пред да купам :D

Не ти е поевтино да си правиш вежби за кичма одвреме на време во текот на денот. Ем здраво е беспари. Никаква столица нема да ти помогни ако немаш физичка активност посебно за рбетот. 5 мин на сабајле и 5 навечер и немаш гајле. Ова од лично искуство. Имав повреда на рбет пред многу години, си имав мака години после тоа. Не по лекари, не по местачи, не појаси, дури и операција ми препорачаја. Некогаш знаев и по недела дена како спајдермен да се влечкам по зидови дури да се исправам. И на магнетна бев за да ми го кажат она што веќе беше очигледно. Арно ама изгледа на еден местач му се смачив да одам на секои две недели па ми препорача тоа што ти го препорачав јас сега и ете не сум како нов ама се трпи.

Јас имам активност од саат секој ден во теретана или по дома, физички сум активен не е тоа работата. И со и без активност на столче седам 8 саати во денот.

Столиците со тркалца многу ја напрегаат кичмата ! Иако мислиш дека удобно седиш , сепак поради нефиксираноста кичмата ти е цело време додатно напрегната . Затоа подобра варијанта се столиците со ногари и оние од виткан профил за посетители што се !

@RedStarFan Не можам да го најдам сега линкот со калкулатор, ама нејсе - еве ги основите на ергомијата на седење пред компјутер:
Ergonomics.jpg
Ergonomics2.jpg

http://www.victoriamassagetherapy.ca/ergonomics.html

Понатаму, ѕирни ги фотографииве:
https://www.google.com/search?q=erg...ved=0ahUKEwjN59fKja_KAhUHWBQKHRCdAYMQ_AUIBygC

За материјалите... Кожа никако, освен можеби за потпирачот за глава. Потпирачот за грб најдобро е да е од растегнато платно, заради избегнување на потење. Долу платно обавезно. Кој седел во кожна столица (исто е и на кауч со кожна обвивка), знае колку потат. Посебно затоа што најчесто се работи за евтини вештачки кожи.

Пиши каде ќе најдеш, и шо цени има каде...

Во канцеларија имаме многу добри столчиња, некаде газдата од струмица ги набави и ако убо памтам околу 9000 ги плати. Шо не е мала цена, али кога би ми се давале пари, уште одма би порачал NeedForSeat :D
Него да, ако знаете каде има добра пристојна понуда, кажете и ја сум заинтересиран за нешто вакво.

У офис плус се изгор 200 евра добра столица, каде има поефтини до кај 8-9 илјади низ скопјево? повисоки да може глава да потпреш

Фала ви на сите за одговорите. По луѓе што се распрашував ме пратија во Мебел Ви и не ми текнува уште едно кајшто наводно имало добри ортопедски и не биле скапи. Од понеделник сум у акција ќе пишам/постирам што сум напраил :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom