Дали религијата ги лаже луѓето?

• Креатор на темата Креатор на темата Ag0rA
  • Време на започнување Време на започнување

Дали религијата ги лаже луѓето? ( причитајго првиот пост пред да гласаш )

• Вкупно гласачи
    88
Самото тоа што ќерките на Лот го опиле укажува дека тие сфатиле дека трезен не би се согласил да има сексуални односи со нив. Но, бидејќи биле туѓинци во земјата, неговите ќерки сметале дека тоа е единствениот начин да не исчезне семејството на Лот
Со сета почит кон вас и вашата Библија, но потомството да се зачува со забременување од татка си? Од тоа зачнување со инцест се знае какви деца може да се родат. Плус, Божји пратеник да прави вакви работи? И тоа Господ да го каже со своите зборови во Библијата? Господ на таков начин да се изрази?

Ова е само еден случај на инцест. Во Библија имаш инцест на мајка со син, имаш инцест на свекор и снаа, од сите видови на инцест имаш. Што ќе се случи ако утре јас моите мали деца ги едуцирам во ова светло и им кажам ова се свети зборови кажани од Господ?

Со сета почит кон вас и вашата Библија, но потомството да се зачува со забременување од татка си? Од тоа зачнување со инцест се знае какви деца може да се родат. Плус, Божји пратеник да прави вакви работи? И тоа Господ да го каже со своите зборови во Библијата? Господ на таков начин да се изрази?

Ова е само еден случај на инцест. Во Библија имаш инцест на мајка со син, имаш инцест на свекор и снаа, од сите видови на инцест имаш. Што ќе се случи ако утре јас моите мали деца ги едуцирам во ова светло и им кажам ова се свети зборови кажани од Господ?

Ти бе најде за инцест да зборуваш?

:facepalm:

Ти бе најде за инцест да зборуваш?

:facepalm:
Ел-Фуркан 25:63 "А робови на Милостивиот се оние коишто по Земјата мирно одат, а кога бесрамниците ќе им се обратат (грубо, со лоши зборови), тие одговараат: “Мир вам„"

Ел-Фуркан 25:63 "А робови на Милостивиот се оние коишто по Земјата мирно одат, а кога бесрамниците ќе им се обратат (грубо, со лоши зборови), тие одговараат: “Мир вам„"

У КСА пoгубијa 40 и кусур непoдoбни бесрaмници.

Џелaтите им велеле "мир вaм"?

У КСА пoгубијa 40 и кусур непoдoбни бесрaмници.

Џелaтите им велеле "мир вaм"?
За да го спознаеш Исламот, спознај го од неговите извори, а не преку муслиманите и нивните дела. Исламот како религија е совршена, а муслиманите се луѓе, а луѓето се несовршени, а несовршениот извор дава искривена слика за верата.
Ако според ова што го напиша Исламот како религија учи така, тогаш можеш да осудуваш. Ако Куранот вели на бесрамниците да им се каже "мир вам" и да ги погубиш, тогаш можеш да осудуваш. Но такви работи нема да најдеш во Куранот. Но сепак, прочитај ја и ако најдеш нешто одма постирај.

Мир вам.

За да го спознаеш Исламот, спознај го од неговите извори, а не преку муслиманите и нивните дела. Исламот како религија е совршена, а муслиманите се луѓе, а луѓето се несовршени, а несовршениот извор дава искривена слика за верата.
Ако според ова што го напиша Исламот како религија учи така, тогаш можеш да осудуваш. Ако Куранот вели на бесрамниците да им се каже "мир вам" и да ги погубиш, тогаш можеш да осудуваш. Но такви работи нема да најдеш во Куранот. Но сепак, прочитај ја и ако најдеш нешто одма постирај.

Мир вам.
12279164_557934811026296_4475627495933872900_n.jpg

Остај ти тие финти.....на друг продавај му ги....

The Quran contains at least 109 verses that call Muslims to war with nonbelievers for the sake of Islamic rule. Some are quite graphic, with commands to chop off heads and fingers and kill infidels wherever they may be hiding. Muslims who do not join the fight are called 'hypocrites' and warned that Allah will send them to Hell if they do not join the slaughter.
Пример
Tabari 9:69 "Killing Unbelievers is a small matter to us" The words of Muhammad, prophet of Islam.
Quran (47:3-4) - "Those who disbelieve follow falsehood, while those who believe follow the truth from their Lord... So, when you meet (in fight Jihad in Allah's Cause), those who disbelieve smite at their necks till when you have killed and wounded many of them, then bind a bond firmly (on them, i.e. take them as captives)... If it had been Allah's Will, He Himself could certainly have punished them (without you). But (He lets you fight), in order to test you, some with others. But those who are killed in the Way of Allah, He will never let their deeds be lost." и т.н.
До кога ќе лажете дека исламот бил религија која пропагира мир, и до кога ќе ве трпи оваа земјина кугла?

Mir vam... So seta pocit ama i vaseta sveta kniga ima slicni hadisi.Prasanjeto e kako ke im go objasnis ovoa na tvoite deca?

Hadith Number 16245, Volume Title: “The Sayings of the Syrians,” Chapter Title: “Hadith of Mu’awiya Ibn Abu Sufyan”:

“I saw the prophet – pbuh – sucking on the tongue or the lips of Al-Hassan son of Ali, may the
prayers of Allah be upon him. For no tongue or lips that the prophet sucked on will be tormented (by hell fire)

He (the Prophet) lift up his (al Hassan’s) shirt and kissed his (little) penis..”
روى أنه صلى الله عليه و سلم قبل زبيبة الحسن أو الحسين
He (the prophet) kissed the (little) penis of al Hassan or al Husein
رأيت النبي صلى الله عليه و سلم فرج ما بين فخذي الحسين و قبل زبيبته
He (the prophet) put Husein’s legs apart and kissed his (little) penis

Another Hadith. Majma al-Zawa’id, Ali ibn Abu Bakr al-Haythami, 299/9 مجمع الزوائد لعلي بن أبى بكر الهيثمي

رأيت رسول الله صلى الله عليه و سلم فرج ما بين فخذي الحسين و قبل زبيبته
رواه الطبراني و إسناده حسن
translated into English: “I saw the Messenger of Allah pbuh putting Husein’s legs apart and kissing his (little) penis.

Што ако овој Универзум е толку бесконечен та дури и бог ја наоѓа самата бесконечност бизарна и што ако ова постоење не е илузија туку вистински простор каде што е овозможено тотално изразување на секој човек и секој дух како во физичкиот така и во астралниот свет во микрокосмосот кој е рефлекција на макрокосмосот каде што исто така би било толку идиотски да се прифати постоење на целовкупно суштество со безконечен капацитет, а сепак конечна можност да биде дефинирано?!

SpaceTraveler,

ајде, наведи една религиозна лага, а како нејзин опозит, наведни една атеистичка вистина.

Живо ме занимаТ ш‘о ќе пишиш...

SpaceTraveler,

ајде, наведи една религиозна лага, а како нејзин опозит, наведни една атеистичка вистина.

Живо ме занимаТ ш‘о ќе пишиш...

Де бе Мики, цело време атеист/атеистичко, не ми ставај етикети. За мене тие се само за курчење по народ глумење висок IQ, ,,атеисти, вегетерјанци, вегани, целибати" чисто да си ги пофалат своите особини правејќи нешто што не знаат зошто всушност тоа го прават!

Религиозна лага се абсолутните вредности на доброто и злото, а во самата реалност двете практично ги нема како такви, еве на пример да го земеме задоволството од пет минути кое го плаќаме со пет часовна болка. Или чувството на ослободување од пет часовна болка потоа кое се манифестира преку благопријатно чувство во нас или олеснување. Ова се само банални примери... Човекот е свесен за ЗАДОВОЛСТВОТО и БОЛКАТА како појави, ама ако погледне малку подлабоко ќе сфати колку се они релативни. Додека некој го искористил овој страв од болката кај луѓето и копнежот кон вечно задоволство и си измислил приказна за РАЈ и за ПЕКОЛ после смртта, а истиот никогаш не бил во состојба да знае за самата смрт. И ете ти проблем.

Сидарта вели дека секој треба да ја најде својата вистина, да не прифаќаме догми, да го најдеме својот пат и слично, ама гледаш, Будизмот постои како религија и е полн со традиционални нечистотии, верувања дека во нарединот живот ќе реинкарнираш во црвец или во антилопа, монасите земаат завет за целибатство, се одрекуваат од своите желби верувајќи дека животот е илузија, во некој религии пак имаш чистилишта и рај со 10-20 жени. Самата религија те учи дека животот е страдање, а ти тоа го прифаќаш толку наивно, ама што можам јас, мислев и јас порано со главата на другите, ама не можам да се спуштам на такво ниво повеќе кога сум свесен за својата глава... :)

Последно уредено од модератор:
Де бе Мики, цело време атеист/атеистичко, не ми ставај етикети. За мене тие се само за курчење по народ глумење висок IQ, ,,атеисти, вегетерјанци, вегани, целибати" чисто да си ги пофалат своите особини правејќи нешто што не знаат зошто всушност тоа го прават!

Религиозна лага се абсолутните вредности на доброто и злото, а во самата реалност двете практично ги нема како такви, еве на пример да го земеме задоволството од пет минути кое го плаќаме со пет часовна болка. Или чувството на ослободување од пет часовна болка потоа кое се манифестира преку благопријатно чувство во нас или олеснување. Ова се само банални примери... Човекот е свесен за ЗАДОВОЛСТВОТО и БОЛКАТА како појави, ама ако погледне малку подлабоко ќе сфати колку се они релативни. Додека некој го искористил овој страв од болката кај луѓето и копнежот кон вечно задоволство и си измислил приказна за РАЈ и за ПЕКОЛ после смртта, а истиот никогаш не бил во состојба да знае за самата смрт. И ете ти проблем.

Сидарта вели дека секој треба да ја најде својата вистина, да не прифаќаме догми, да го најдеме својот пат и слично, ама гледаш, Будизмот постои како религија и е полн со традиционални нечистотии, верувања дека во нарединот живот ќе реинкарнираш во црвец или во антилопа, монасите земаат завет за целибатство, се одрекуваат од своите желби верувајќи дека животот е илузија, во некој религии пак имаш чистилишта и рај со 10-20 жени. Самата религија те учи дека животот е страдање, а ти тоа го прифаќаш толку наивно, ама што можам јас, мислев и јас порано со главата на другите, ама не можам да се спуштам на такво ниво повеќе кога сум свесен за својата глава... :)

Еве го пак моето барање, за последно, оти нема појќе да те питувам.

Цитирам:

„...SpaceTraveler,
ајде, наведи една религиозна лага, а како нејзин опозит, наведни една атеистичка вистина...„.

Еве го пак моето барање, за последно, оти нема појќе да те питувам.

Цитирам:

„...SpaceTraveler,
ајде, наведи една религиозна лага, а како нејзин опозит, наведни една атеистичка вистина...„.

Душата на човекот оди во рајот или пеколот! - (Беден религиски обид да ги држи луѓето во страв и контрола)

Човекот умира, единствено што останува од него е меморијата на другите за него и неговото потомство со цел да се одржи човечкиот вид (по некоја Дарвинова/атеистичка теорија која ми се чини малку по реална од тоа дека човекот иде во вечен рај или во вечно страдање)

ооооо нее помооош сатаната иде со гребула во казан да не готви..[DOUBLEPOST=1453244661][/DOUBLEPOST]А и вистината сама по себе е релативна како доброто и злото така да... не постои таква атеистичка виситна бе Мики, вицови кажуваш несакајки... :D:facepalm:

Што е вистина за тебе може да е комедија за мене и обратно, што е добро за тебе може да е слепа улица за мене бе Мики... има капацитет во тебе ама требало на време ова да ти го збореме сега друго ќе беше!![DOUBLEPOST=1453245198][/DOUBLEPOST]П.С НЕ ЗНАЧИ ДЕКА АКО НЕ ЗНАМ НИТУ ЕДНА АТЕИСТИЧКА ВИСТИНА ДЕКА ТРЕБА ДА ПРИФАТАМ РЕЛИГИОЗНА ЛАГА!!! :)

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom