Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
да не претеруваме сега... напад од Велбек, Перси, Фалкао и Чичарито не може гол да му даде на Елиот од Њукасл не па на останатите.

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
Манчестер Јунајтед.
А што сакаш да ми кажеш? Дека не смее човекот да искритикува? Треба да се прави слеп на она што го игра Манчестер изминативе 18 месеци? Да се праи демек се е сјајно во клубот кај што сум легенда, види иаме цар менаџер итн итн... Критиките му се на место и ако продолжи Јунајтед вака да игра јас сум за уште поголеми критики да удираат заедно со Рио.
Лвг, сакал ти да го сфатиш тоа или не ја губи поддршката од навивачите, сите легенди на клубот се веќе против него и типот е под огромен притисок. Колку и да критикуваат Рио и Сколс за жал во право се.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Читај ме убаво што пишувам. Јас не кажав да не не критикува, ама оваа е претеризам од негова страна. И што ако Сколс кажал на БТ Спортс и пред цела јавност дека Манчестер е просечен тим? Рогови нема да му пораснат сигурно, ама јас знам што сака тој. Пред 10-тина дена ја водевме таа конверзација во фан клубов.

Оваа демек го изјавува легенда на Сити или Ливерпул, а не на Јунајтед. Ама не е битно тоа, битно е дека фановите го слушаат она што сакат да го слушнат(зборувам за поголемиот дел) од страна на Сколс, а на него тоа лично му одговара.[DOUBLEPOST=1449685137][/DOUBLEPOST]
Suppose you see a bird walking around in a farm yard. This bird has no label that says 'duck'. But the bird certainly looks like a duck. Also, he goes to the pond and you notice that he swims like a duck. Then he opens his beak and quacks like a duck. Well, by this time you have probably reached the conclusion that the bird is a duck, whether he's wearing a label or not.
:blablab:

Член од
14 април 2012
Мислења
32.976
Поени од реакции
67.775
Не знаеш што да мислиш. Дали Ван Гал е донесен примарно да направи транзиција, да постави костур на тимот за наредните години, а титулите да му се секундарна цел? Пошто ако е донесен да даде нов идентитет на клубот, не ми се свиѓа каде оди работата. Немаме игра. Не може да очекуваш напаѓачите да имаат 50+% ефикасност, па да бркаш работа со 2-3 шанси по меч. Она кон што треба да се стреми Јунајтед е играта од средина, директна кон напаѓачите. Она што Мата го направи синоќа. Последен таков пас даде Швајни против Бриж.

Гледам во неколкуте меча, ние бркаме резултат, тој ладно дава деби на 18-годишен фудбалер. Синоќа, најбитниот меч за Јунајтед во последите 2 години, тој пак вади деца и Пауел, кој не шутнал ПЛ фудбал 3-4 години.
Лингард, Марсијал, Депај, Варела, Бротвик, Мек Нер. Деца. А на клупа му седи Јанг.
Не знам само зошто на Перира не му дава повеќе шанса да игра.

Го гледав мечот со Англиски коментарот синоќа, Харгривс коментираше, и се гледаше колку пристрасно навива, и ке се расплачеше кога го примивме третиот гол, од што му беше криво.

А и не сфаќајки дека е во живо, си кажа што имаше да каже.

Последно уредено:
Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.775
Читај ме убаво што пишувам. Јас не кажав да не не критикува, ама оваа е претеризам од негова страна. И што ако Сколс кажал на БТ Спортс и пред цела јавност дека Манчестер е просечен тим? Рогови нема да му пораснат сигурно, ама јас знам што сака тој. Пред 10-тина дена ја водевме таа конверзација во фан клубов.

Оваа демек го изјавува легенда на Сити или Ливерпул, а не на Јунајтед. Ама не е битно тоа, битно е дека фановите го слушаат она што сакат да го слушнат(зборувам за поголемиот дел) од страна на Сколс, а на него тоа лично му одговара.
Го прашале за мислење и си кажал што си има на ум, искрен си е човекот и си кажува без влакна на јазик. Патем, затоа е и платен од БТ да дава мислење. И јас како него сметам дека само критиката ќе те натера да бидеш подобар, ама критика која држи вода ко овие неговиве од вчера.
Фановите и Сколс веќе го делат мислењето, не го кажува Сколс она што они сакаат да го чујат само. Тури му пепел на таков менаџер каде што веќе навивачите се против него, само прашање на време е кога ќе лета од клупа. Чим навивачите се повеќе против ЛВГ него ли колку што беа против Мојс, јасно е колку е саатот.

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
Е за Јанг и Переира пишав и претходно има мала критика и од мене спрема ЛВГ. Во последните два натпревари, ако не стартер Јанг, мораше од клупа да влегува.
А за Переира незнам што е работата?Нели се докажува на тренинг, нели се замара, кој ти знае што е проблемот и таму.
Па досега требаше Переира да биде пред Пауел, а не обратно. Овој Пауел до пред 3-4 недели беше долго повреден и се гледаше вчера тоа во неговата игра.

Незнам, важно не сум задоволен од замените кои беа направени во последните два натпревари.[DOUBLEPOST=1449686154][/DOUBLEPOST]
Го прашале за мислење и си кажал што си има на ум, искрен си е човекот и си кажува без влакна на јазик. Патем, затоа е и платен од БТ да дава мислење. И јас како него сметам дека само критиката ќе те натера да бидеш подобар, ама критика која држи вода ко овие неговиве од вчера.
Фановите и Сколс веќе го делат мислењето, не го кажува Сколс она што они сакаат да го чујат само. Тури му пепел на таков менаџер каде што веќе навивачите се против него, само прашање на време е кога ќе лета од клупа. Чим навивачите се повеќе против ЛВГ него ли колку што беа против Мојс, јасно е колку е саатот.

Тоа се е точно, ама дали има и БТ умешано прсти во тие изјави на Сколс за повеќе гледаност? Има многу прашања во врска со оваа тема. Ама стварно оваа сезона ги утепа буквално со тоа дрндорење, мене лично ми се повраќа од тие негови изјави.

А и гледам во последно време почнуваат навивачите да го свират ЛВГ, а дали е тоа коинциденција со тоа од кога Сколс почна нагло да збори против Јунајтед? Мене не ми е случајно оваа. Само според мене Сколс донесува поголем немир во куќата, и со тоа му нанесува негативна репутација на клубот, а позитивна за него.

Последно уредено:
E

Epsilon

Гостин
Незнам како одредени личности сеуште имаат доверба во Ван Гал,поантипатичен човек клубов никогаш не имал за менаџер.
Све океј, поштовам дека е антипатичен, ама ти сигурно освен Фергусон, не ги знаеш другите тренери. :D

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
Незнам како одредени личности сеуште имаат доверба во Ван Гал,поантипатичен човек клубов никогаш не имал за менаџер.
Другарче работите треба со поширок поглед да ги гледаме. Се ближи времето кога ќе славеме титули благодарејки на ЛВГ.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Член од
15 јули 2009
Мислења
3.543
Поени од реакции
3.589
Играта нема да се смени и Роналдо,Меси и Ибрахимовиќ да дојдат,којзнае Роналдо ке му е лев бек,Меси десен а Ибра централен дефанзивец,ние имаме добри играчи освен на некои позиции каде стгварно фали квалитет,доста се пак 200 милиони за трошење,ни треба добар тренер и ништо друго.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.775
Тоа се е точно, ама дали има и БТ умешано прсти во тие изјави на Сколс за повеќе гледаност? Има многу прашања во врска со оваа тема. Ама стварно оваа сезона ги утепа буквално со тоа дрндорење, мене лично ми се повраќа од тие негови изјави.

А и гледам во последно време почнуваат навивачите да го свират ЛВГ, а дали е тоа коинциденција со тоа од кога Сколс почна нагло да збори против Јунајтед? Мене не ми е случајно оваа. Само според мене Сколс донесува поголем немир во куќата, и со тоа му нанесува негативна репутација на клубот, а позитивна за него.[/quote]

Затоа и ти реков, оние изјави кои што му држат вода. Годинава имаше неколку каде што стварно тресна глупости некои, ама тие кои што му се точни и е во право тука нема лутиш. Ко што тебе ти се повраќа од изјавиве на Сколс мене од тие на ЛВГ. Неговите изјави се шарена лажа. Конкретно еве со Вест Хем. Вели немавме среќа. Како бе немавме среќа 2 стативи не спасија и Зарате утна сам пред гол. Како може да немаш среќа? Изјавава му е само за малоумни.

Сколс збори против ЛВГ целава измината година, како предходно фановите не му се замараа толку? Немир во куќата има само заради психото на клупа и никој друг. ЛВГ е п*че од тренер, не знам за кои муда збореа дека му ги покажал на Лука Тони у Баерн ама ако ова се муда народски кажано....

Гледајте го Клоп.Работи со тоа што го има и се прилагодува он на играчите, не измислува топла вода со филозофии. Дојде во Ливерпул тимот заживеа, почна да игра фудбал, а кога ќе изгубат не плаче како нашиов мочко дека му требале 3 месеци за филзофијата дека му требало баланс во тимот, дека немал крила како Ди Марија, Нејмар. Нашиов само изговори бара.Поминаа 18 месеци не 3, уште не ја скоцкал таа негова филозофија. Доби играчи какви што сакаше, уште нема асална игра. Извини бате али ти не си човек за овој клуб.

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
Затоа и ти реков, оние изјави кои што му држат вода. Годинава имаше неколку каде што стварно тресна глупости некои, ама тие кои што му се точни и е во право тука нема лутиш. Ко што тебе ти се повраќа од изјавиве на Сколс мене од тие на ЛВГ. Неговите изјави се шарена лажа. Конкретно еве со Вест Хем. Вели немавме среќа. Како бе немавме среќа 2 стативи не спасија и Зарате утна сам пред гол. Како може да немаш среќа? Изјавава му е само за малоумни.

Сколс збори против ЛВГ целава измината година, како предходно фановите не му се замараа толку? Немир во куќата има само заради психото на клупа и никој друг. ЛВГ е п*че од тренер, не знам за кои муда збореа дека му ги покажал на Лука Тони у Баерн ама ако ова се муда народски кажано....

Гледајте го Клоп.Работи со тоа што го има и се прилагодува он на играчите, не измислува топла вода со филозофии. Дојде во Ливерпул тимот заживеа, почна да игра фудбал, а кога ќе изгубат не плаче како нашиов мочко дека му требале 3 месеци за филзофијата дека му требало баланс во тимот, дека немал крила како Ди Марија, Нејмар. Нашиов само изговори бара.Поминаа 18 месеци не 3, уште не ја скоцкал таа негова филозофија. Доби играчи какви што сакаше, уште нема асална игра. Извини бате али ти не си човек за овој клуб.
Оваа тема може со денови да ја правиме и пак да не ја најдеме заедничка точка. Да оставеме времето да пројде до истекот на неговиот 3- годишен договор. Потоа ќе правиме муабет. Ако остане ситуацијата ваква и во наредните 18 месеци, јас ќе бидам првиот овде што ќе плукам по него верувај ми.

На мене мислењето ми е статус кво и после вчерашниот резултат, ама да се разбереме треба да се подржува човек во кој сеуште имаш поверение. Јас моментално имам поверение во него, а исто и управата што е најважно.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.775
Оваа тема може со денови да ја правиме и пак да не ја најдеме заедничка точка. Да оставеме времето да пројде до истекот на неговиот 3- годишен договор. Потоа ќе правиме муабет. Ако остане ситуацијата ваква и во наредните 18 месеци, јас ќе бидам првиот овде што ќе плукам по него верувај ми.

На мене мислењето ми е статус кво и после вчерашниот резултат, ама да се разбереме треба да се подржува човек во кој сеуште имаш поверение. Јас моментално имам поверение во него, а исто и управата што е најважно.
Ако оставиме уште 18 месеци да седи на клупа тоа ќе биде самоубиство.
Има поддршка од управата, ама онаа најбитната веќе на големо ја губи. Од навивачите.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.976
Поени од реакции
67.775
Aко продолжи со ваква игра, му давам рок до крај на сезона да биде на клупа. Особено што потоа најверојатно ке бидат достапни Анчелоти, а можеби и Пеп.

Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Ова испаѓањево може да биде и позитивно за нас,ако ни падне Партизан идемо да ги гледаме у живо.
Да не изгубиме и од Партизан, па да се вратиш под анестезии од Белград... (скраја да е) :pos:

да не претеруваме сега... напад од Велбек, Перси, Фалкао и Чичарито не може гол да му даде на Елиот од Њукасл не па на останатите.
Оние од „Еден Е Манчестер Јунајтед“ ме потекоа со тој Чичарито и фактот што наводно ЛВГ „Направил грешка што го продал“, затоа што Чичарито е сега врвен голгетер во Германија. :popce:
Сите голови што ги дал до сега, а јас што сум ги видел се отпадоци (невиден фушерај).
Што се однесува до Перси, Фалкао и Велбек, еве гледам први стрелци се во лигите каде што настапуваат, се „убија“ од давање голови :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom