UEFA Champions League 2015/2016

H

HoT IcE

Гостин
Среќа што не врие од богови на правописот.[DOUBLEPOST=1443693250][/DOUBLEPOST]

Одговори бе што се деси лани, не мстелт мелт.
Сакаш ли да ти кажам што се деси? Ве избација ПСЖ веднаш после групите со преполовен состав и со црвен, почнавте да се давите у говненици кои продолжуваат сезонава, а и ќе продолжат наредната. Зачувај го постот.

Упс, не го зачувувај, нема да ти треба за тема ЛШ догодина.
Нели зборевме за Баерн, што го мешаш Челзи сега? Каде ја реков дека Челзи е најак или подобар од било кој од Баерн/Барса или Реал што се најхајпнати за ЛШ.
Иначе да, не избација, што дека? Заслужено си поминаа, одиграа подобро и тоа е. Бар ние не бевме понижени како вас од Барселона па собиравте мрсули на темава месеци после тоа.
Со тебе не се дискутира, Баерн се најаки, ти си најглуп, а дискусија со тебе е како да филозофирам со вол на пољанка.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
@MiaSanMia друже не може да си повеќе грешка за Џонс,дека е подобар од Смолинг. :) Поталентиран, подобар со топка, можеби. Ама на дечкото фудбалската интелигенција не му е најсјајна, често ќе заборави некој играч па после мора да стартува ризично и или ќе направи прекин на лошо место, или ќе направи херојска интервенција и на сите ви изгледа дека е пожртвуван и со тоа и подобар дефанзивец. Кога ќе се залета по некој напаѓач тргам поглед од тв и се молам да не направи црвен :) Тој е поталентиран од Смолинг да, но уште е зелен и склон на глупости. Бонус што фати свеод повреди, од истегнат мускул до вошки. Не може континуитет да има. Често затоа има Rash decisions. Прашајте било кој од наш фан клуб истото ќе ви го каже. :)

Член од
27 декември 2011
Мислења
591
Поени од реакции
508

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Дури и Пол Сколс гледа дека не оди работата, ама експертите на форумот и него ќе го прогласат за незнајко:
http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/paul-scholes-says-only-one-6552080
Се разбира дека нема да ви преведувам ;-)

Sent from my 6036Y using Tapatalk
преведи ради мене :semolam:[DOUBLEPOST=1443732184][/DOUBLEPOST]Сите играчи им паѓа формата, дали се напаѓачи или дефанзивци... Али, Буфон увек си држи исто ниво и уште леб треба другите (помлади) да јадат за да го стигнат него

Последно уредено:
E

Epsilon

Гостин
Дури и Пол Сколс гледа дека не оди работата, ама експертите на форумот и него ќе го прогласат за незнајко:
http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/paul-scholes-says-only-one-6552080
Се разбира дека нема да ви преведувам ;-)

Sent from my 6036Y using Tapatalk
Зборува глупости, а и очигледно е дека ти не си го следел летниот трансфер период. И да ти поставам прашање за кого се тепаше Реал Мадрид да го земе цело лето, пак нема да ти текне и да собериш 2 плус 2 колку се, па затоа .... Реал Мадрид цело лето се "тегнеше" да го земе де Геа токму од Манчестер Јунајтед. ^_^

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.820
Поени од реакции
17.766
Зборува глупости, а и очигледно е дека ти не си го следел летниот трансфер период. И да ти поставам прашање за кого се тепаше Реал Мадрид да го земе цело лето, пак нема да ти текне и да собериш 2 плус 2 колку се, па затоа .... Реал Мадрид цело лето се "тегнеше" да го земе де Геа токму од Манчестер Јунајтед. ^_^
Неќам да се мешам ни за лиги оти ми е глупо, ни за клубови а го почитувам Ман Јунт. ама реално Реал да запнеше салам да го земи ќе лупнеја некоја сума како стално и Ман. ќе му го однесеше до штабот, тоа што лупале некоај сума пристојна а Ман сакал поголема е друга работа. Барем јас така мислам.

E

Epsilon

Гостин
Неќам да се мешам ни за лиги оти ми е глупо, ни за клубови а го почитувам Ман Јунт. ама реално Реал да запнеше салам да го земи ќе лупнеја некоја сума како стално и Ман. ќе му го однесеше до штабот, тоа што лупале некоај сума пристојна а Ман сакал поголема е друга работа. Барем јас така мислам.
Јас мислам дека на Јунајтед не им беше дојдено до пари и едно време де Геа беше "закотвен" на клупа. :)

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.820
Поени од реакции
17.766
Јас мислам дека на Јунајтед не им беше дојдено до пари и едно време де Геа беше "закотвен" на клупа. :)
Поќе мислам дека беше водење инает на педерскито начин на кој Де Геа сакаше да го напушти клубот (ако сум добро упатен). Тоа дека не им е дојдено моментално до пари тек тук јасно е иако можеби не целосно е точно ама за луда сума било кој играч е на продажба бар така јас мислам :)

E

Epsilon

Гостин
Поќе мислам дека беше водење инает на педерскито начин на кој Де Геа сакаше да го напушти клубот (ако сум добро упатен). Тоа дека не им е дојдено моментално до пари тек тук јасно е иако можеби не целосно е точно ама за луда сума било кој играч е на продажба бар така јас мислам :)
Брат, не сфаќаш или понеупатен си, имаше уште половина или година дена договор, им нудат 15-20 милиони плус супер надежниот Навас, што треба повеќе од ова?-Јас би ја прифатил понудата, пошто е исплатлива, ама ете не сакаа да го продадат де Геа и бидна што бидна.

Е сега да скратиме, значи упорни беа за да го добијат де Геа, а тоа значи дека Сколс не е во право. И сакам членот да прочита и малце да се информира повеќе, не ми терај во друг правец тема.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.820
Поени од реакции
17.766
Брат, не сфаќаш или понеупатен си, имаше уште половина или година дена договор, им нудат 15-20 милиони плус супер надежниот Навас, што треба повеќе од ова?-Јас би ја прифатил понудата, пошто е исплатлива, ама ете не сакаа да го продадат де Геа и бидна што бидна.

Е сега да скратиме, значи упорни беа за да го добијат де Геа, а тоа значи дека Сколс не е во право. И сакам членот да прочита и малце да се информира повеќе, не ми терај во друг правец тема.
Зато реков можи сум недоволно упатен и го сметам потегот на Јунајтед како покажување авторитет. Не ти терам јас тема во друг правец туку искажвав мое мислење.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
знам, се позезав малце :) Исто како што линискиот виде во саботата дека Вокер е 5 метра во офсајд на Тотенхем - Сити ама не крена знаме. Од секогаш ми биле чудни тие ситуации, испаѓа судијава се замислил дома шпоретот уклучен да не го оставил *муабетов треба да го продолжи @Џони Вајсмилер * :D
Судењето на еден фудбалски натпревар не е како што си замислувате сите,тука се работи за човек кој исто така е од крв и месо и затоа треба да се биди физички спремен,наспан и одморен за судијата да не направи грешка,исто како и фудбалерите....тоа со Тотенхем -Сити каде Тотенхем го постигна првиот гол беше грешна од невидени размери ама ете во Англија судиите се професионалци и му прогледуваат низ прсти..

Во хипотетичка ситуација тоа да се случи во Македонија ќе те снема од фудбалската мапа,едноставно нема да постоиш шо и рекол Стефан..кај нас секоја грешка се смета за намерна,односно не смееш да згрешиш ако случајно судиш бидејќи ќе те пиши низ весници 2 недели..а ако си покрепен од партијата на власт или ако си Албанец тогаш греши колку сакаш пак наредното коло ќе си судиш и то е то...затоа живееме во најмизерната држава шо постои бидејќи кај нас се е политика и нема фудбал.

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.185
Поени од реакции
2.816
Судењето на еден фудбалски натпревар не е како што си замислувате сите,тука се работи за човек кој исто така е од крв и месо и затоа треба да се биди физички спремен,наспан и одморен за судијата да не направи грешка,исто како и фудбалерите....тоа со Тотенхем -Сити каде Тотенхем го постигна првиот гол беше грешна од невидени размери ама ете во Англија судиите се професионалци и му прогледуваат низ прсти..

Во хипотетичка ситуација тоа да се случи во Македонија ќе те снема од фудбалската мапа,едноставно нема да постоиш шо и рекол Стефан..кај нас секоја грешка се смета за намерна,односно не смееш да згрешиш ако случајно судиш бидејќи ќе те пиши низ весници 2 недели..а ако си покрепен од партијата на власт или ако си Албанец тогаш греши колку сакаш пак наредното коло ќе си судиш и то е то...затоа живееме во најмизерната држава шо постои бидејќи кај нас се е политика и нема фудбал.
Ние не правевме муабет за некои сомнителни ситуации... Нормално е дека се луѓе и можат да згрешат. Правевме муабет за ситуација во која судиите ОДЛИЧНО гледаат дека топката е во гол или играчот е 2 метра во офсајд, а сепак не реагираат.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ние не правевме муабет за некои сомнителни ситуации... Нормално е дека се луѓе и можат да згрешат. Правевме муабет за ситуација во која судиите ОДЛИЧНО гледаат дека топката е во гол или играчот е 2 метра во офсајд, а сепак не реагираат.
Бидејќи се работи за дел од секундата,и јас сум бил во вакви ситуации па никогаш не сум покажал кон центарот(гол) иако во глата знаев дека тоа е гол,ситуацијата и моментот е претежок за одеднаш да се одлучиш за гол бидејќи одлуката е тешка и ако случајно се покажи како погрешна едната екипа испаднува оштетена..

А вака од дома едноставно е сите да кажуваме откако ќе огледниме на забавените снимки по три пати ама во пракса не е баш така[DOUBLEPOST=1443738666][/DOUBLEPOST]
Со тебе не се дискутира, Баерн се најаки, ти си најглуп, а дискусија со тебе е како да филозофирам со вол на пољанка.
Другар како прво Баерн стигна до 1/2 финале каде беше со преполовен состав(без Рибери и Робен) и испадна од најдобрата екипа во Европа во тој момент Барселона (плус не беше понижен бидејќи сепак на домашен терен победи), а Челзи испадна уште во 1/8 финале од екипа со играч помалку на домашен терен ..значи тука неспоредилво е кој е понижен

Последно уредено:
Член од
12 мај 2014
Мислења
1.185
Поени од реакции
2.816
Факт е дека ПЛ не е слаба, меѓутоа е ослабната. И тоа во тактичка смисла. Не верувам дека губи на квалитет, пошто доаѓаат добри фудбалери, меѓутоа исто така е факт дека доаѓаат претежно ради тоа што ПЛ клубовите се богати и нудат добра пара. Иако, можете да приметите дека повеќето добри фудбалери што доаѓаат во ПЛ, тоа го прават затоа што не можат да фатат место во клубовите од другите лиги (Санчез, Озил, Педро, Ди Марија иако си отиде веќе, Шаќири ете исто го спомнавте). Не зборам дека сите се такви, но голем број да. Во поглед на коефициентите, нормално дека Наполи, Лацио, Фиорентина повеќе ќе се борат во Европа Лига затоа што знаат дека имаат шанси да завршат 3то или 4то место и да влезат во ЛШ (зборам кога Италија би имала 4то место за ЛШ), отколку Вестхем, Евертон и Тотенхем, кои знаат дека е речиси невозможно да дојдат до 4то место и да влезат во ЛШ. Затоа нив ги боли ку*от за коеф на лигата. Муабетот е дека екипите кои сметаат дека можат да дојдат до место за ЛШ, ќе се борат во Европа лига за да го подобрат коефициентот на лигата. Другите не.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Факт е дека ПЛ не е слаба, меѓутоа е ослабната. И тоа во тактичка смисла. Не верувам дека губи на квалитет, пошто доаѓаат добри фудбалери, меѓутоа исто така е факт дека доаѓаат претежно ради тоа што ПЛ клубовите се богати и нудат добра пара. Иако, можете да приметите дека повеќето добри фудбалери што доаѓаат во ПЛ, тоа го прават затоа што не можат да фатат место во клубовите од другите лиги (Санчез, Озил, Педро, Ди Марија иако си отиде веќе, Шаќири ете исто го спомнавте). Не зборам дека сите се такви, но голем број да. Во поглед на коефициентите, нормално дека Наполи, Лацио, Фиорентина повеќе ќе се борат во Европа Лига затоа што знаат дека имаат шанси да завршат 3то или 4то место и да влезат во ЛШ (зборам кога Италија би имала 4то место за ЛШ), отколку Вестхем, Евертон и Тотенхем, кои знаат дека е речиси невозможно да дојдат до 4то место и да влезат во ЛШ. Затоа нив ги боли ку*от за коеф на лигата. Муабетот е дека екипите кои сметаат дека можат да дојдат до место за ЛШ, ќе се борат во Европа лига за да го подобрат коефициентот на лигата. Другите не.
Ти дечко знаеш дека победникот во ЛЕ обезбедува директно учество во ЛШ наредната сезона?..ете му мотивација па нека се потрудат бидејќи ионака за Тотенхем и Ливерпул е научна фантастика да играат во ЛШ

Kajgana Shop

На врв Bottom