UEFA Champions League 2015/2016

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.113
:pos: Лелеее брат,малцее реалноста,МАЛЦЕ....

Ти мислиш дека пошто Шаќири се одлучи да иде у Стоук дека тоа го крева квалитетот на лигата и на малите екипи?? Дека Шаќири се реши да иде у Стоук пошто од дете му било тоа сон да игра за Стоук у премиер лига..

Па Шаќири играше у Баерн освои ЛШ,играше у Интер и сакаш да ми кажеш дека следен корак у кариерата му бил Стоук?? Исто и за Афелај и за Криќ итн..

Не бе другарче,пуните џебови го однесоа у Стоук а не дека он горел од желба по квалитетната премиер лига...Знаеш дека и Шалке и Дортмунд се нудеа и беа заинтересирани да го земат??

Немој само да ми кажеш дека Стоук е поквалитетна екипа па затоа не отишол у Дортмунд или Шалке...Пуните џебови братче го донеса до Стоук и тоа и малите деца го знаат.Меѓу екипа од средината на табела у Шпанија и у Англија нормално ќе ја избере таа кај што ќе го напунат со пари...

Играчиве што си ги набројал ти се апла лош пример пошто сите се одпеана песна и без успех во многу поголеми екипи па имаат направено финансиски добри чекори за своите кариери во премиер лига.[DOUBLEPOST=1443709351][/DOUBLEPOST]

Добро бе поштено....Ме интересираше само кои ти се критериумите за класа дефанзивец денес,пошто према тоа што го пиша за Боатенг нема ни еден класа дефанзивец денеска.
Не е можно колку не си ме разбрал. Не правам муабет кој каде и зошто отишол. Не кажав дека Шаќири отишол во Стоук за да освои ЛШ со нив, само кажав дека Стоук која е екипа од втората половина во ПЛ има играч како Шаќири во своите редови. Има ли таков играч во Мајнц на пример? Има ли таков играч во Хетафе или Ваљекано? Јас за тоа правам муабет веќе 2 дена. Дека ЦЕЛОКУПНО во Премиер Лигата играат поквалитетни играчи. Значи земени 20те тимови од првенствата.

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Па нека клат по уште два по линија кој ги еба :D[DOUBLEPOST=1443722287][/DOUBLEPOST]
Камени е ѕверотиња
кога сме кај Камени, од денес:
Carlos Kameni took a big pay cut for a new contract at Malaga. In an interview he today admitted that Malaga owe him money. His reaction?
Kameni: "The club owe me money, but at this stage of the season, that's not so important."

P

pepito*

Гостин
Не е можно колку не си ме разбрал. Не правам муабет кој каде и зошто отишол. Не кажав дека Шаќири отишол во Стоук за да освои ЛШ со нив, само кажав дека Стоук која е екипа од втората половина во ПЛ има играч како Шаќири во своите редови. Има ли таков играч во Мајнц на пример? Има ли таков играч во Хетафе или Ваљекано? Јас за тоа правам муабет веќе 2 дена. Дека ЦЕЛОКУПНО во Премиер Лигата играат поквалитетни играчи. Значи земени 20те тимови од првенствата.
Значи пак, кој каде отишол. Имаат повеќе пари, тоа е се'. И кога веќе ги спомнуваш пак Ваљекано, во 20та минута Шакири нема да подаде топка како што треба и Пако го вади по итна постапка и седи на клупа неколку утакмици, фудбалот не значи дека е добар ако имаш имиња.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.247
Поени од реакции
18.453
Споредба. За победа во ЛШ земаш 1.5м евра додека во ЛЕ земаш 360.000 евра. Финалистите во ЛЕ добиваат по 3.5 м евра а победникот добива плус 3М. И да италијанците ќе земат место плус ако се заебаваат англичаниве во ЛЕ според тој коефициент. Но тоа не ја прави италијанската лига на исто квалитативно ниво како англиската. Едноставно, незалагањето на англиските екипи во ЛЕ го прави сето тоа. Тоа цело време сакав да го кажам дека тоа плус место не го одсликува вистинскиот квалитет на лигата како што повеќето од членовиве сакаат да го прикажат. Тоа се само математички пресметки.
Никој не го рече ова. Баш напротив ти зазеде погрешен став доведувајќи го во прашање заслуженото, кога всушност заслуженото се добива според бројки.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.113
Значи пак, кој каде отишол. Имаат повеќе пари, тоа е се'. И кога веќе ги спомнуваш пак Ваљекано, во 20та минута Шакири нема да подаде топка како што треба и Пако го вади по итна постапка и седи на клупа неколку утакмици, фудбалот не значи дека е добар ако имаш имиња.
Ама таму е, сфаќаш? :) Значи во Англија е, што е битно зошто, битно додава на квалитет. Јас не кажам никаде дека Рајо не игра арен фудбал и Арсенал играше (во главно) најубав фудбал во ПЛ последните 10 години, па не зема ни една титула. И во Холандија се игра атрактивен фудбал па никој не ја рачуна како првенство.

И Шпанската лига ми е интересна, имаат супер термини (кои не се поклопуваат со ПЛ :D) и гледам во главно поинтересни утакмици. Нормално, не пратам колку ПЛ, со прегледи од сите утакмици и слично...па може и да не знам кој е главен играч на Рајо, ама пак се слуша бре ако блесне некој. За Мичу кога го земаа Свонси за 2 милиони се фатив за глава, оти имав слушнато за него, знаев дека постигна 15 голови во Примера таа сезона. Амрабат нема кој не го знае од тие што гледаат редовно фудбал, за овие од Селта такоџе. Ама Малага и Селта колку што се сеќавам лани (и полани) се бореа за излез во Европа.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.687
Поени од реакции
11.784
Па нека клат по уште два по линија кој ги еба :D[DOUBLEPOST=1443722287][/DOUBLEPOST]
Камени е ѕверотиња
абе ѕверотина е ама со фалинка е
ке фати нешо невозможно за на крај со некој глупав потег да прими гол

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Ма какви 3, наредна година 5 екипи ќе имаме у Лига на шампиони. Еве Тотенхем почна со прв тим да игра Лига Европа, сеа ќе навиваме за комшиите. :D

P

pepito*

Гостин
Ама таму е, сфаќаш? :) Значи во Англија е, што е битно зошто, битно додава на квалитет. Јас не кажам никаде дека Рајо не игра арен фудбал и Арсенал играше (во главно) најубав фудбал во ПЛ последните 10 години, па не зема ни една титула. И во Холандија се игра атрактивен фудбал па никој не ја рачуна како првенство.

И Шпанската лига ми е интересна, имаат супер термини (кои не се поклопуваат со ПЛ :D) и гледам во главно поинтересни утакмици. Нормално, не пратам колку ПЛ, со прегледи од сите утакмици и слично...па може и да не знам кој е главен играч на Рајо, ама пак се слуша бре ако блесне некој. За Мичу кога го земаа Свонси за 2 милиони се фатив за глава, оти имав слушнато за него, знаев дека постигна +10 голови во Примера таа сезона. Амрабат нема кој не го знае од тие што гледаат редовно фудбал, за овие од Селта такоџе. Ама Малага и Селта колку што се сеќавам лани (и полани) се бореа за излез во Европа.
Разликата е во парите и различната политика, овие во Шпанија не купуваат такви играчи, не фрлаат така пари кои што и ги немаат, а сепак играат јак фудбал. Различен менаџмент, различна филозофија, шпанската варијанта се докажува дека повеќе функционира на европски план, англиското фрлање пари последниве години многу лошо испадна.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.113
Ма какви 3, наредна година 5 екипи ќе имаме у Лига на шампиони. Еве Тотенхем почна со прв тим да игра Лига Европа, сеа ќе навиваме за комшиите. :D
Што ти требаше, само што пиша им го чукнаа. :D

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839

И Шпанската лига ми е интересна, имаат супер термини (кои не се поклопуваат со ПЛ :D) и гледам во главно поинтересни утакмици. Нормално, не пратам колку ПЛ, со прегледи од сите утакмици и слично...па може и да не знам кој е главен играч на Рајо, ама пак се слуша бре ако блесне некој. За Мичу кога го земаа Свонси за 2 милиони се фатив за глава, оти имав слушнато за него, знаев дека постигна 15 голови во Примера таа сезона. Амрабат нема кој не го знае од тие што гледаат редовно фудбал, за овие од Селта такоџе. Ама Малага и Селта колку што се сеќавам лани (и полани) се бореа за излез во Европа.
Абе види.....И Хулк отиде у Зенит у време кога го бараа англиски екипи..Дали тоа ја праи руската лига појака од англиската??

Или сеа ќе кажеш дека таму он отишол ради пари?

Крш ти е аргументов...

Незначи дека пошто се одлучил за Англија дека тоа само по себе го праи квалитетен...Па екипи у Шпанија и Германија со три пати помалце пари вадат три пати појаки играчи од Стоук и играат три пати подобар фудбал...

Најтрагичното е што Стоук со сите тие пари на располагање пак се дупе екипа и ништо нема да постигнат у Англија....Не, уствари ви користи на вас овдека ко аргумент дека англиската е јака лига пошто малите екипи носат играчи кои некад играле у големи екипи :pos:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.113
Абе види.....И Хулк отиде у Зенит у време кога го бараа англиски екипи..Дали тоа ја праи руската лига појака од англиската??

Или сеа ќе кажеш дека таму он отишол ради пари?

Крш ти е аргументов...

Незначи дека пошто се одлучил за Англија дека тоа само по себе го праи квалитетен...Па екипи у Шпанија и Германија со три пати помалце пари вадат три пати појаки играчи од Стоук и играат три пати подобар фудбал...

Најтрагичното е што Стоук со сите тие пари на располагање пак се дупе екипа и ништо нема да постигнат у Англија....Не, уствари ви користи на вас овдека ко аргумент дека англиската е јака лига пошто малите екипи носат играчи кои некад играле у големи екипи :pos:
Леле брат пак не разбираш. Не викам дека додава на квалитет бидејќи го избрал Стоук пред Шалке, туку бидејќи е таму.

Еве, за Хулк. Не ја прави тоа Руската лига појака од Англиската, ама ја прави Руската лига појака општо како лига. :)

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.502
Поени од реакции
10.257
Кога веќе сакаш да вртиш за да испаденш во право,МЛС е најјака лига. Зошто? Поради истото што го наведуваш.

Kajgana Shop

На врв Bottom