UEFA Champions League 2015/2016

R

red.devil

Гостин
Па како не сфаќаш дека кога не би биле парите он не би отишол таму.......

Од екипи ко Баерн и Интер иде у Стоук,мислам што не ти е јасно.....ЛШ има освоено онака сигурно не му е предизвик сеа да игра дерби утакмици со Свонси.

Ај вака да ја свртиме за да ти стане појасно...Кажи ми кога би можеле исто пари да му понудат пример Дортмунд/Шалке или Стоук кај би отишол што мислиш??

Мора да сфатиш дека има разлика меѓу тоа да привлечеш и да купиш квалитет...Малите екипити ко Стоук не го привлекуваат квалитетот кај себе него го купуваат со милионите кои лигата ги генерира од тв правата и маркетингот.

Еден пример околу ова...Баерн летово го зема Видал за 37 милиони...Кажи ми колкава ќе беше таа сума да сакаше он да оди пример во Сити?? Ја ќе ти кажам...дупло поголема..Али работата е што екипа ко Баерн или останатите европски гиганти го привлекуваат квалитет кај себе ради спортските амбиции.Само парите не се пресудниот фактор иако играат голема улога..

Кај Стоук таа спортска амбиција ја нема,пошто ништо нема да постигнат и тоа секој го знае..такада остануваат парите ко едини критериум.
Значи клубовите од ПЛ купуваат квалитет така? Е сега уште да ми кажиш како може клубови кои што купуваат квалитетни играчи да не се квалитетни и се јасно е. :)

А ако мислиш дека не сфаќам дека е заради парите тогаш џабе дискутираме зошто далеку си од темата. Еве за потсетување што му болдираше на @ManUtdChampions : "Да не набројувам сега, ама баш ради тоа што има вакви фудбалери во помалите екипи во Англија сметам дека целокупно сепак во Премиер Лигата има повеќе квалитет. "

Значи цел муабет е дали има квалитет или не, а не хипотези како таа дали би отишол ако немале пари, или ако времето не било тмурно во Стоук или ако Вардар давал пари колку Сити ќе ја доминирал Европа. Разбираш? Што врска има дали давале или не, имаат пари - даваат, simple as that. И што врска има дали Шаќири отишол за пари или ради облачното време во Стоук. Битно е дали е квалитетен играч и дали придонесува за квалитетот на лигата. Колку што се сеќавам тоа беше тема на дискусија. И Дармштад да има пари ќе носи квалитетни играчи како Паје, Ају, Камбиасо, Шаќири итн. Играчи кои што би фатиле место во тимови како Шалке, Севиља, Волфзбург итн.

Значи без разлика дали е купен квалитет, квалитет си е квалитет. Тоа се обидувам цело време да ти кажам. :)

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Значи клубовите од ПЛ купуваат квалитет така? Е сега уште да ми кажиш како може клубови кои што купуваат квалитетни играчи да не се квалитетни и се јасно е. :)

А ако мислиш дека не сфаќам дека е заради парите тогаш џабе дискутираме зошто далеку си од темата. Еве за потсетување што му болдираше на @ManUtdChampions : "Да не набројувам сега, ама баш ради тоа што има вакви фудбалери во помалите екипи во Англија сметам дека целокупно сепак во Премиер Лигата има повеќе квалитет. "

Значи цел муабет е дали има квалитет или не, а не хипотези како таа дали би отишол ако немале пари, или ако времето не било тмурно во Стоук или ако Вардар давал пари колку Сити ќе ја доминирал Европа. Разбираш? Што врска има дали давале или не, имаат пари - даваат, simple as that. И што врска има дали Шаќири отишол за пари или ради облачното време во Стоук. Битно е дали е квалитетен играч и дали придонесува за квалитетот на лигата. Колку што се сеќавам тоа беше тема на дискусија. И Дармштад да има пари ќе носи квалитетни играчи како Паје, Ају, Камбиасо, Шаќири итн. Играчи кои што би фатиле место во тимови како Шалке, Севиља, Волфзбург итн.

Значи без разлика дали е купен квалитет, квалитет си е квалитет. Тоа се обидувам цело време да ти кажам. :)
Sakiri da bese kvalitet ke si ostanese u Baern ili Inter drugarce...a i tie drugite so gi nabroja so otisle i Stouk..

Takada Stouk fakticki preplatuva prosecni igraci koi ne uspeale vo golemite klubovi...Nisto spektakularno...Megjutoa famata koja se kreva,marketingot i ogromnite pari izgleda deka Stouk go donele Ronaldinho.

Momentalno u Shalke ima 5 igraci tri pati potalentirani od ovie sto Stouk neli gi kupil kvalitetnive...Rabotata e so Bundes go nema marketing kapacitetot tie igraci da gi izreklamira ko so toa go prai Premier.

Kraj na prikaznata.Nikakov kvalitet...samo frlanje pari nenormalno i pravenje marketing spektakl,neso transfer deadline day au kur se trese emisii reklami...

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Тоа што Баерн, Барса и Реал имаат страшен напад и ретко кога екипите се решават да ги нападнат не ги прави играчите како Варан, Бенатиа и Пике класа дефанзивци. Нека се префрлат во некоја екипа од островот овие тројца и да видиме до кај ќе тераат. Се виде колку е добар Пике во репрезентација, од кога се пензионира Пујол и го замени овој одма нагло им падна играта во дефанзива на Шпанија. Едина добра сезона на Пике можеби беше ланската и ништо повеќе. Сезонава Барса од што имаат супер одбрана имаат повеќе примено голови и од Стоук. Или пак Варан кој против посилни екипи се губи ко прваче на својот прв ден. Да не зборам за Бенатиа, имаше една добра сезона со Рома и одма го напраивте Малдини.
Смолинг ако продолжи со оваа игра би фатил место на централна позиција во било која екипа. Нема да им го фати местото на Боатенг или Рамос ама одма би им го земал на Бенатиа, Варан, и што ти знам кој уште им игра како стопер на овие три екпи, на Пике можеби и нема да му земе место (а треба) оти овие од Каталнија го сметат за национален херој ебаго. Смолинг јас не го правам класа играч ама има огормен потенцијал да стане за некое време ако продолжи вака.
Пост со вакви двојни стандарди како твојот и фановски напишан немало одамна. Прво викаш дека Варан, Пике и Бенатиа не биле класа и да се префрлеле на островот да сме виделе како ќе тераат.

После викаш Смолинг ако играл овака ќе играл насекаде.

Добро бе, а овие тројцата ботови се? Татко им е газда на клубовите? И до кога со тие финти ала Can he do it on a cold night in Stoke или така нешто.
Патетитични сте бе со ова величење на лигата како во другите земји да играат нубови, па мора да играат во Англија за да ги признаете како големи играчи.

Еве @Drettica или @ТетексФан знаат колку не ги сакам Реал и ме боли к*рац во каква форма е Варан или од овие другиве @Iceboy или @pepito*, ама на вакви постови каде се плукаат Варан, Пике и Бенатиа затоа што не играле во Англија и не биле „докажани“, а во исто време да се вика Смолинг во секое време ќе ги заменил не можам да си притраам.

Затоа не ја бива Премиер, заради цела земја и заради фанови како тебе што мислат дека Господ се симнал во Премиер, па тоа е како некоја Мека за фудбалери или некое си мерило за тоа колку еден играч е светска класа. Затоа и репката не ја бива, сосе цела лига, заради ваквото гледање на работите од високо и ароганцијата

Последно уредено:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Најјакото што го прочитав, не се судело колку е јака лигата според првите 5/6/7 екипи што учествуват во ЛШ/ЛЕ, него според сите 20 екипи во лигата.

Си го вртат како сакаат муабетов енглезиве, претходно кога англиските тимови доминираа во ЛШ се јачаа со тоа, дека по тоа се глеа колку е јака лигата, сеа пу не важи критериумот.

Демек сеа Сандерленд е појак од Леванте и Хановер? Али ај баш, еве идеја, нека формираат анти лига на Шампиони такмичење, кај што ќе се натпреваруваат последните 5 тима од овие топ 4 лиги = 20 тима. Убеден сум дека англиски тим нема да има меѓу првите пет. :D

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.502
Поени од реакции
10.257
Шалке и Дортмунд биле заинтересирани за Шакири, ама овој ради пари отишол у Стоук. Шакири е неквалитетен играч, а сепак кремот на Бундес лигата Шалке и Дортмун го барале. Значи дознаваме дека Бундес лигашките клубови се имбецилски поради што сакаат да земат неквалитетен играч.

Последно уредено:

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Тоа што Баерн, Барса и Реал имаат страшен напад и ретко кога екипите се решават да ги нападнат не ги прави играчите како Варан, Бенатиа и Пике класа дефанзивци. Нека се префрлат во некоја екипа од островот овие тројца и да видиме до кај ќе тераат. Се виде колку е добар Пике во репрезентација, од кога се пензионира Пујол и го замени овој одма нагло им падна играта во дефанзива на Шпанија. Едина добра сезона на Пике можеби беше ланската и ништо повеќе. Сезонава Барса од што имаат супер одбрана имаат повеќе примено голови и од Стоук. Или пак Варан кој против посилни екипи се губи ко прваче на својот прв ден. Да не зборам за Бенатиа, имаше една добра сезона со Рома и одма го напраивте Малдини.
Смолинг ако продолжи со оваа игра би фатил место на централна позиција во било која екипа. Нема да им го фати местото на Боатенг или Рамос ама одма би им го земал на Бенатиа, Варан, и што ти знам кој уште им игра како стопер на овие три екпи, на Пике можеби и нема да му земе место (а треба) оти овие од Каталнија го сметат за национален херој ебаго. Смолинг јас не го правам класа играч ама има огормен потенцијал да стане за некое време ако продолжи вака.
Смолинг до вчера не знаеше кај тера, сега искача подобар дефанзивец од Варан :pos: Тоа што одбраната на Јунајтед е мизерна и изгледа да Смолинг е Бог е друга работа.
Варан на 20 години цел напад на Барса го стаи у џеб, и единствено Дрогба изигра курташак со него.

И QPR изнакупи имиња па рушеа рекорди со порази у серија. Мртвила е англиската лига, Њукасал три паса не сврзе против Јунајтед и пак им зема бод.

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.185
Поени од реакции
2.816
Епа не се сите најдобрата лига у свет да одвојат 100,000 евра по стадион за GLT. :свиркам:
Во ред е тоа, ама тука не се работи за тоа дека НЕ ВИДЕ, туку ВИДЕ убаво. Тоа е работата, виде, ама не реагираше. Прашањето е зашто. Инаку се работи за ЛШ, мора да имаат пари за ваква технологија.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Во ред е тоа, ама тука не се работи за тоа дека НЕ ВИДЕ, туку ВИДЕ убаво. Тоа е работата, виде, ама не реагираше. Прашањето е зашто. Инаку се работи за ЛШ, мора да имаат пари за ваква технологија.
знам, се позезав малце :) Исто како што линискиот виде во саботата дека Вокер е 5 метра во офсајд на Тотенхем - Сити ама не крена знаме. Од секогаш ми биле чудни тие ситуации, испаѓа судијава се замислил дома шпоретот уклучен да не го оставил *муабетов треба да го продолжи @Џони Вајсмилер * :D

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Шалке и Дортмунд биле заинтересирани за Шакири, ама овој ради пари отишол у Стоук. Шакири е неквалитетен играч, а сепак кремот на Бундес лигата Шалке и Дортмун го барале. Значи дознаваме дека Бундес лигашките клубови се имбецилски поради што сакаат да земат неквалитетен играч.
Pa zainteresirani za odredena suma,a ne za suma ko da go zimas ronaldinho...i faktot sto ne mu ponudile tolku ko stouk ti kazuva kolku go vrednuvaat...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Не знам како стана критерум ова Can he do it on a cold night in Stoке? Во тој случај критериум може да биде и: Can he do it on a breezy Chair, Chegrane or Zhelino afternoon without getting injured for lifetime? Како е критерум играње против антифудбалски тим? :D

R

red.devil

Гостин
Sakiri da bese kvalitet ke si ostanese u Baern ili Inter drugarce...a i tie drugite so gi nabroja so otisle i Stouk..

Takada Stouk fakticki preplatuva prosecni igraci koi ne uspeale vo golemite klubovi...Nisto spektakularno...Megjutoa famata koja se kreva,marketingot i ogromnite pari izgleda deka Stouk go donele Ronaldinho.

Momentalno u Shalke ima 5 igraci tri pati potalentirani od ovie sto Stouk neli gi kupil kvalitetnive...Rabotata e so Bundes go nema marketing kapacitetot tie igraci da gi izreklamira ko so toa go prai Premier.

Kraj na prikaznata.Nikakov kvalitet...samo frlanje pari nenormalno i pravenje marketing spektakl,neso transfer deadline day au kur se trese emisii reklami...
Па нели на Шаќири го барале и Дортмунд и Шалке, како испадна сега дека не бил квалитетен? :icon_lol: Е ова е возење за кое проба да објасни @ElNinho ама лош пример зема. :D

И аманте со тоа "преплатени". Таков е стандардот, клубовите си земаат огромни пари и со тоа накачуваат и цените на играчите. Не е квантна физика. Кога ќе се сретниш со швајцарец му викаш вие во Швајцарија го преплаќате месото?

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.502
Поени од реакции
10.257
Pa zainteresirani za odredena suma,a ne za suma ko da go zimas ronaldinho...i faktot sto ne mu ponudile tolku ko stouk ti kazuva kolku go vrednuvaat...
Па нели не можат да си дозволат, зошто се финансиски понемоќни, сега излева имало пара ама не ја давале. Одлучи се меѓу едно, доста пати денес се контрираш сакајќи да излезеш у право.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
А Фил Џонс? Ај за него малце :D
E alal da ti e dzonka za ova.Iako tvojot post e zanemaren od site Smaling fans,eve uste ednas neka im izleze pred oci.:icon_mrgr:

Jones ubedlivo najjakiot centralen vo Premier bese lani.:rolleyes:Sega malce povredi,malku poveke kiksovi i go zaboravija.
E muabetot mi e deka sega Smaling go zamenuva vo muabetov na Jones.

Smaling,koj do lani site go brkaa,posle samo nekolku natprevari postana Jaap Stam.:aplauz:I ke fatel mesto vo top 3 ekipite momentalno.E zaradi vakvi konstatacii ti se priseruva instantno_Od drugata sezona bogot Stones.

Smaling e igrac koj ima skoro 26 godini a se uste e nedokazan igrac,znaci nedokazan i go vbrojuvate vo top 5,top 6 itn.
Naduvani angliski igraci.

I za postot deka vo drugite ligi nemalo igraci kako Mahrez,Vardy :pos::pos::pos::pos:

Ima,i toa non stop izlagaat.Poveketo se one season wonder.Vo Anglija toa e vo 90% od slucaite.Se kladam eden od ovie dvajca za sezona dve ke bidat zaboraveni kako lanskiot grav.

Go zedoa Okazaki i izdominira od start.Ete ti odma primer.Da ne nabrojuvam sega primeri,mislam poteska glupost ne sum procital.

I ne znaci deka ako Sunderland ima zvucni iminja,se pojaki od Las Palmas,Darmstadt itn.

Vo Anglija poslednite 10 ekipi igraat epten glup fudbal,poveke se divjaci otkolku sto obrnuvaat vnimanie na tehnika i ostanati segmenti od igrata.

I za kraj,nesomneno spanskata liga e pojaka od angliskata.:smirce:

R

red.devil

Гостин
Не знам како стана критерум ова Can he do it on a cold night in Stoке? Во тој случај критериум може да биде и: Can he do it on a breezy Chair, Chegrane or Zhelino afternoon without getting injured for lifetime? Како е критерум играње против антифудбалски тим? :D
Сретнав на интернет една слика "Can he do it on a booing night in Bernabeu" (нешто вака беше). :icon_mrgr:

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Па нели не можат да си дозволат, зошто се финансиски понемоќни, сега излева имало пара ама не ја давале. Одлучи се меѓу едно, доста пати денес се контрираш сакајќи да излезеш у право.
Pa nemozat da si dozvolat po taa suma koja mu ja nudi stouk sfakas....a i da mozat nema da mu ja ponudat zatoa sto ne vredi tolku i bundes ekipite ne funkcioniraat na princip na preplatuvanje...

Ne se prai sea ti maloumen nikoj ne rece deka bundes ekipive nemaat za leb nego deka plakaat tolku kolku sto smetaat deka igracot realno vredi.

Kajgana Shop

На врв Bottom