UEFA Champions League 2015/2016

S

silmarillion

Гостин
Брат гиганти сте, помири се со тоа : ))Не навиваш за фортуна дизелдорф па да се обајснуеш со сите ако ти го навредиле физиотерапевтот во тимот :) Ајде идат многу нови ери па ќе се научите : )))

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.247
Поени од реакции
18.453
Барзаљи е апсолутно супер али се појави покасно и се мачеше бајаги со повреди лани.

Киелини како и повеќето дефанзивци греши и го имам пцуено до максимум, али апсолутно заслужува да биде меѓу најдобрите денес бидејќи има страшна сила и игра без компромис.

Инаку ако зборуваме за класа дефанзивци какви што беа Неста, Турам, Тери, Пујол и слични мислам дека денеска нема на тоа ниво играчи од одбрана.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Добро, ако имаш контра аргумент слободно кажи, не кур замарај со смајлиња. Го гледам Баерн секое коло, го почитувам Баерн ко екипа, од увек сум ги почитувал ко германска јачина.
Еве ќе ти дадам друг пример, Лусио во Интер. Лусио никогаш не бил класа дефанзивец, ама партнер му беше Валтер Самуел, СТРАВА од играч.
Кога мислам на киксови, не мислам на некои обични киксови него од оние глупите, пример да вратиш топка до голман а уствари да му ја подадеш на противникот, да поклонуваш топки и слично. Секој прави киксови, спорт е ова побогу, али и сам знаеш Боатенг дека е склон на глупости. Лусио што правеше со неговите излети до противничка половина кога сакаше да издрибла 8 играчи? Ќе изгубеше топка и мораше Мота, Камбиасо и Самуел да му ги чистат гомната. Не знам што е проблемот да се каже дека Боатенг не е класа играч, па не може Баерн да има класа играчи на сите 11 позиции...
@ЧЕНТО
Во моментов Серхио Рамос, Пике (иако и овој знае глупости да прави), Кошчиелни ( :kafence::kafence:), Тиаго Силва, Тери (беше до лани), Хумелс...
Pa site ovie so si gi nabrojal imale momenti pomracina sunca...

Pike u 2013 imase ne momenti nego cela sezona so kiksovi...I sea treba da kazeme deka e kikser a lani go slavea site karpa bil...nema logika

Za Ramos istoto vazi...po mene klasa defanzivec ali isto imal mal milion kiksovi ali toa ne mi go menja mislenjeto.

Za Kosenli valjda se zaebavas...Za Hummels mozam do utre ako sakas kiksovi da ti redam

A Boateng so ima osvoeno sve zivo i sekad bil starter pod sekoj mozen trener e on ne,on sklon e na kiksovi...Nema logika...Kriteriumot ti e pomesan.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.962
Поени од реакции
116.542
Pa site ovie so si gi nabrojal imale momenti pomracina sunca...

Pike u 2013 imase ne momenti nego cela sezona so kiksovi...I sea treba da kazeme deka e kikser a lani go slavea site karpa bil...nema logika

Za Ramos istoto vazi...po mene klasa defanzivec ali isto imal mal milion kiksovi ali toa ne mi go menja mislenjeto.

Za Kosenli valjda se zaebavas...Za Hummels mozam do utre ako sakas kiksovi da ti redam

A Boateng so ima osvoeno sve zivo i sekad bil starter pod sekoj mozen trener e on ne,on sklon e na kiksovi...Nema logika...Kriteriumot ti e pomesan.
Не бе озбилен бев за Кош :D
Брат и Мунтари има освоено се освен СП. :)
Не го омаловажувам Боатенг ама за мене он не е класа дефанзивец. Добар играч, али не и класа. Тоа е тоа...

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
@Atso и во Англија има такви трансфери, Саутемптон како третолигаш извади 5 играчи кои сега играат по најдобрите европски екипи, Челзи го земаа Кејхил од Болтон, Јунајтед го купи Смолинг од Фулам. Деле Али во Тотенхем отиде од МК Донс....итн.

Иначе нормано дека фудбалерите одат за пари, ама дали тоа го менува фактот дека Вест Хем земаа играч во форма од Марсеј, дека во Стоук играат играчи како Кркиќ, Шаќири и Афелај, дека Палас го земаа Кабај - фудбалер кој игра за франскуската репрезентација? Да не набројувам сега, ама баш ради тоа што има вакви фудбалери во помалите екипи во Англија сметам дека целокупно сепак во Премиер Лигата има повеќе квалитет. :)
:pos: Лелеее брат,малцее реалноста,МАЛЦЕ....

Ти мислиш дека пошто Шаќири се одлучи да иде у Стоук дека тоа го крева квалитетот на лигата и на малите екипи?? Дека Шаќири се реши да иде у Стоук пошто од дете му било тоа сон да игра за Стоук у премиер лига..

Па Шаќири играше у Баерн освои ЛШ,играше у Интер и сакаш да ми кажеш дека следен корак у кариерата му бил Стоук?? Исто и за Афелај и за Криќ итн..

Не бе другарче,пуните џебови го однесоа у Стоук а не дека он горел од желба по квалитетната премиер лига...Знаеш дека и Шалке и Дортмунд се нудеа и беа заинтересирани да го земат??

Немој само да ми кажеш дека Стоук е поквалитетна екипа па затоа не отишол у Дортмунд или Шалке...Пуните џебови братче го донеса до Стоук и тоа и малите деца го знаат.Меѓу екипа од средината на табела у Шпанија и у Англија нормално ќе ја избере таа кај што ќе го напунат со пари...

Играчиве што си ги набројал ти се апла лош пример пошто сите се одпеана песна и без успех во многу поголеми екипи па имаат направено финансиски добри чекори за своите кариери во премиер лига.[DOUBLEPOST=1443709351][/DOUBLEPOST]
Не бе озбилен бев за Кош :D
Брат и Мунтари има освоено се освен СП. :)
Не го омаловажувам Боатенг ама за мене он не е класа дефанзивец. Добар играч, али не и класа. Тоа е тоа...
Добро бе поштено....Ме интересираше само кои ти се критериумите за класа дефанзивец денес,пошто према тоа што го пиша за Боатенг нема ни еден класа дефанзивец денеска.

W

wicked_1

Гостин
Истото важи и за Варан, тоа ми беше поентата. Тој отиде во Реал многу порано ама резерва на Пепе и Рамос беше.
Беше на почетокот, ама веќе зад него има две силни сезони. Маркињос, Лапорт и Стоунс имаат 1 добра сезона зад нив во x10 во послаби клубови, овој ќе е втора/трета сезона стартер у Мадрид, у моментов најверојатно е и најскапиот дефанзивец.

Мислам дека Варан е барем класа над Маркињос и Лапорт. Тука некаде се со Стоунс, огромни потенцијали и двајцата, само што Варан е поискусен и затоа му давам поголема предност.

R

red.devil

Гостин
@ЧЕНТО А што е битно зошто отишол во Стоук? Прашањето е дали е квалитетен играч за да игра во тим како Стоук или не? Ако има квалитет без разлика дали за пари или престиж отишол придонесува и во квалитетот на лигата. Камбиасо лани што отиде во Лестер придонесе Лестер да не испадни од лигата, внесе квалитет во тимот, тоа е тоа што се смета. Им е гајле на Лестер колку пари фрлиле на него.[DOUBLEPOST=1443710000][/DOUBLEPOST]
Беше на почетокот, ама веќе зад него има две силни сезони. Маркињос, Лапорт и Стоунс имаат 1 добра сезона зад нив во x10 во послаби клубови, овој ќе е втора/трета сезона стартер у Мадрид, у моментов најверојатно е и најскапиот дефанзивец.

Мислам дека Варан е барем класа над Маркињос и Лапорт. Тука некаде се со Стоунс, огромни потенцијали и двајцата, само што Варан е поискусен и затоа му давам поголема предност.
Втора сезона и на Варан е. Кога беа Реал шампиони во ЛШ, Пепе-Рамос ја сочинуваа двојката овој ротираше. Зборот ми е, и тој е далку од класа.
За разлика од него Лапорт две сезони игра стандардно за Билбао и тоа има изиграно утакмичишта. На Стоунс ова му е втора посериозна сезона исто како и Варан и ради тоа јас би го рангирал како последен од оваа четврка. Е сега предноста на Варан е што игра во Реал и добива на тежина зошто имал сериозна конкуренција, но и овие имаат клучни улоги во своите тимови.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.921
Поени од реакции
11.721
Не е толку добар Боатенг колку што е добар менаџерот и знае како да го извади најдоброто од него. Нити пак Бенатија. Постојат класа дефанзивци, ко Силва и секако Варан од копиљациве. Ова другово може до утре да се натегаме, ама џабе кога не се. Штета што фудбалов се сведе на wannabe класа играчи. Порано имаше многу повеќе, сега повеќе е сведено на фитнес него на мозок, т.е. двете заедно. Jebesh logika.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.821
Поени од реакции
17.768
Денешниве 'класа' дефанзивци за појадок би биле изедени од Неста,Турам и компанија :)

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
@ЧЕНТО А што е битно зошто отишол во Стоук? Прашањето е дали е квалитетен играч за да игра во тим како Стоук или не? Ако има квалитет без разлика дали за пари или престиж отишол придонесува и во квалитетот на лигата. Камбиасо лани што отиде во Лестер придонесе Лестер да не испадни од лигата, внесе квалитет во тимот, тоа е тоа што се смета. Им е гајле на Лестер колку пари фрлиле на него.[DOUBLEPOST=1443710000][/DOUBLEPOST]
Втора сезона и на Варан е. Кога беа Реал шампиони во ЛШ, Пепе-Рамос ја сочинуваа двојката овој ротираше. Зборот ми е, и тој е далку од класа.
За разлика од него Лапорт две сезони игра стандардно за Билбао и тоа има изиграно утакмичишта. На Стоунс ова му е втора посериозна сезона исто како и Варан и ради тоа јас би го рангирал како последен од оваа четврка. Е сега предноста на Варан е што игра во Реал и добива на тежина зошто имал сериозна конкуренција, но и овие имаат клучни улоги во своите тимови.
Па како не сфаќаш дека кога не би биле парите он не би отишол таму.......

Од екипи ко Баерн и Интер иде у Стоук,мислам што не ти е јасно.....ЛШ има освоено онака сигурно не му е предизвик сеа да игра дерби утакмици со Свонси.

Ај вака да ја свртиме за да ти стане појасно...Кажи ми кога би можеле исто пари да му понудат пример Дортмунд/Шалке или Стоук кај би отишол што мислиш??

Мора да сфатиш дека има разлика меѓу тоа да привлечеш и да купиш квалитет...Малите екипити ко Стоук не го привлекуваат квалитетот кај себе него го купуваат со милионите кои лигата ги генерира од тв правата и маркетингот.

Еден пример околу ова...Баерн летово го зема Видал за 37 милиони...Кажи ми колкава ќе беше таа сума да сакаше он да оди пример во Сити?? Ја ќе ти кажам...дупло поголема..Али работата е што екипа ко Баерн или останатите европски гиганти го привлекуваат квалитет кај себе ради спортските амбиции.Само парите не се пресудниот фактор иако играат голема улога..

Кај Стоук таа спортска амбиција ја нема,пошто ништо нема да постигнат и тоа секој го знае..такада остануваат парите ко едини критериум.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Тоа што Баерн, Барса и Реал имаат страшен напад и ретко кога екипите се решават да ги нападнат не ги прави играчите како Варан, Бенатиа и Пике класа дефанзивци. Нека се префрлат во некоја екипа од островот овие тројца и да видиме до кај ќе тераат. Се виде колку е добар Пике во репрезентација, од кога се пензионира Пујол и го замени овој одма нагло им падна играта во дефанзива на Шпанија. Едина добра сезона на Пике можеби беше ланската и ништо повеќе. Сезонава Барса од што имаат супер одбрана имаат повеќе примено голови и од Стоук. Или пак Варан кој против посилни екипи се губи ко прваче на својот прв ден. Да не зборам за Бенатиа, имаше една добра сезона со Рома и одма го напраивте Малдини.
Смолинг ако продолжи со оваа игра би фатил место на централна позиција во било која екипа. Нема да им го фати местото на Боатенг или Рамос ама одма би им го земал на Бенатиа, Варан, и што ти знам кој уште им игра како стопер на овие три екпи, на Пике можеби и нема да му земе место (а треба) оти овие од Каталнија го сметат за национален херој ебаго. Смолинг јас не го правам класа играч ама има огормен потенцијал да стане за некое време ако продолжи вака.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Па како не сфаќаш дека кога не би биле парите он не би отишол таму.......

Од екипи ко Баерн и Интер иде у Стоук,мислам што не ти е јасно.....ЛШ има освоено онака сигурно не му е предизвик сеа да игра дерби утакмици со Свонси.

Ај вака да ја свртиме за да ти стане појасно...Кажи ми кога би можеле исто пари да му понудат пример Дортмунд/Шалке или Стоук кај би отишол што мислиш??

Мора да сфатиш дека има разлика меѓу тоа да привлечеш и да купиш квалитет...Малите екипити ко Стоук не го привлекуваат квалитетот кај себе него го купуваат со милионите кои лигата ги генерира од тв правата и маркетингот.

Еден пример околу ова...Баерн летово го зема Видал за 37 милиони...Кажи ми колкава ќе беше таа сума да сакаше он да оди пример во Сити?? Ја ќе ти кажам...дупло поголема..Али работата е што екипа ко Баерн или останатите европски гиганти го привлекуваат квалитет кај себе ради спортските амбиции.Само парите не се пресудниот фактор иако играат голема улога..

Кај Стоук таа спортска амбиција ја нема,пошто ништо нема да постигнат и тоа секој го знае..такада остануваат парите ко едини критериум.
Па ова мислам не беше тема на муабет. Факт е дека Премиерлигашите имаат највеќе пари и баш ние ради тој факт можеме да кажеме дека Премиер лигата е најквалитетна. Bottom 10 екипите имаат пари за да си дозволат играчи кои се со поголем квалитет од bottom 10 екипите во Бундес конкретно, а и од секоја друга лига. Самиот факт што за играч кој отишол во Стоук биле заинтересирани екипи како Дортмунд и Шалке докажува дека Стоук има во своите редови играч кој е поквалитетен од играчите на Аугзбург и компанија нели? Стоук, а и нас, не ни е гајле дали Шакири го одбрал Стоук поради пари или поради љубовта кон најгрдиот град у Британија. Квалитет си е квалитет. Видал исто ќе игра и да го платиш 37 милиони и да го платиш 137 милиони.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom