UEFA Champions League 2015/2016

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.761
Поени од реакции
9.867
Тоа се такви моменти јбг , го изеде Боатенг и тоа е тоа.И Меси го изеде од Рибс и легна на земја и ?

Јас знам една работа - Баерн е пред сите други моментално
Да збориме реално Баерн сеуште немал вистински тест годинава, a како што седат работиве до 1/8 или 1/4 финале ЛШ нема ни да имаат.

Да не бидам сфатен погрешно, секако дека се една од најјаките екипи во моментов (ако не и најјака), ама зборот ми е дека сеуште не се соочиле со противник што може да им пружи отпор. Можеби ова звучи контрадикторно со она што го пишав во горниов дел од постов, ама ми ја сфаќате поентата. :D

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Да збориме реално Баерн сеуште немал вистински тест годинава, a како што седат работиве до 1/8 или 1/4 финале ЛШ нема ни да имаат.

Да не бидам сфатен погрешно, секако дека се една од најјаките екипи во моментов (ако не и најјака), ама зборот ми е дека сеуште не се соочиле со противник што може да им пружи отпор. Можеби ова звучи контрадикторно со она што го пишав во горниов дел од постов, ама ми ја сфаќате поентата. :D
Точно е ова, се слагам. Прв тест им е сега со Дортмунд. И со Волсфбург им беше, ама на Лева не...

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.633
Поени од реакции
6.443
Швајни? Озил? Чех? Куртоа? Ај можеби во Реал последниов зошто имаат небитен голман сезонава ама Швајни и Озил, потешко, барем според мене.
Не се доволно квалитетни?
Швајни неможе да им земе место на Крос и Алонсо?
Или пак Куртоа и Чех на Штеген и Навас?

Не велам дека се играчишта за овие но се барем на исто ниво и нијанси би одлучувале кој да игра.

И Озил покрај подобри играчи би играл на многу повисоко ниво од моменталново.

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Среќа си легнав рано синоќа. Имало масовно бегство од Бардовци. Смолинг го бројат во најдобрите стопери.

Sent from my 6036Y using Tapatalk
Па за Англиско тло во моментов е. Незнам вие ценет господине а кој тим навивате и можеби во Вашата лига нема простор за некој како нашиот Крис, ама реално да гледаме детето е топ 3 стопери во моментов во Премиер лига.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Не знам на какви дроги си, но ти препорачувам да престанеш со истите и да се спуштиш у реалноста. Факинг СМОЛИНГ е подобар од Боатенг и би го сменил у Баерн?

У НИЕДНА форма не е подобар, не се брукај. У топ 5 CD на светско ниво е веќе 2-3 години.
Братко сега и ти претера, не дека е лош Боатенг ама очигледно Смолинг не си го прател, јас имам впечаток дека Боатенг покрај големи играчи се губи како невиност на матура, Меси направи да изгледа како дете, а пред Хазард скокаше како изгорен петел, така да не е лош но е далеку од некој како Тиаго Силва, Тери и Видиќ во најдобрите години и што ја знам, едноставно сум се изнагледал далеку поквалитетни центархалфи од Боатенг.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Братко сега и ти претера, не дека е лош Боатенг ама очигледно Смолинг не си го прател, јас имам впечаток дека Боатенг покрај големи играчи се губи како невиност на матура, Меси направи да изгледа како дете, а пред Хазард скокаше како изгорен петел, така да не е лош но е далеку од некој како Тиаго Силва, Тери и Видиќ во најдобрите години и што ја знам, едноставно сум се изнагледал далеку поквалитетни центархалфи од Боатенг.
Кои се тие големи играчи пред кои се губел? И дај отековте веќе со потегот на Меси аман, кој дефанзивец не бил издриблан од Меси???
Хазард :pos:

Што тресете глупости само, не бил светска класа оти Меси го издриблал :facepalm:

Ова е само едно видео и од еден играч. Да почнам да ставам од Меси, Роналдо, Робен, Рибери и тн и тн и тн каде е крајот. Рамос на видеово буквално во повеќе наврати е силуван. Дали тоа него го прави на нивото на Смолинг?
Нема таков дефанзивец што секогаш бил беспрекорен. Сите се посрамотени од некого и некогаш, како со мали деца да се докажувам на форумов некогаш.

Последно уредено:
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Кои се тие големи играчи пред кои се губел? И дај отековте веќе со потегот на Меси аман, кој дефанзивец не бил издриблан од Меси???
Хазард :pos:

Што тресете глупости само, не бил светска класа оти Меси го издриблал :facepalm:

Ова е само едно видео и од еден играч. Да почнам да ставам од Меси, Роналдо, Робен, Рибери и тн и тн и тн каде е крајот. Рамос на видеово буквално во повеќе наврати е силуван. Дали тоа него го прави на нивото на Смолинг?
Нема таков дефанзивец што секогаш бил беспрекорен. Сите се посрамотени од некого и некогаш, како со мали деца да се докажувам на форумов некогаш.
Абе сега од Баерн сите се најдобри и класа, незнам што играа Баерн и Челси кога Хазард направи мајмун од него, така да стварно игра во твојот клуб ама треба да се биде реален.

W

wicked_1

Гостин
Не знам на какви дроги си, но ти препорачувам да престанеш со истите и да се спуштиш у реалноста. Факинг СМОЛИНГ е подобар од Боатенг и би го сменил у Баерн?

У НИЕДНА форма не е подобар, не се брукај. У топ 5 CD на светско ниво е веќе 2-3 години.
Да, Смолинг е подобар од Боатенг.. а пред него овие 2/3 години се Тери, Компани, Тиаго Силва, Рамос, Варан, Бенатиa..

Џером е супер играч, версатилен и ептен талентиран дефанзивец, ама у топ 5 стопери не, ниту е бил. Он е способен да пополнува места секаде назад без проблем, како Аспиликуета у Челси.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.690
Поени од реакции
88.671
Зборете што сакате, но тоа е реалноста, неможеме ние на форумов да ја промениме... Коефициентите се земаат од ЛШ и од ЛЕ.
Јас не викам на пример дека Италијаните ако земат место на Англичаните, тоа ќе значи дека е поквалитетна лигата, туку дека луѓето покажале нешто + во Европа и за тоа си добиваат награда од УЕФА.

Англичаните реално спијат на пари, чим фрлаат 60 милиони фунти на "world class" младинци од типот на Стерлинг, тогаш стварно лигата е квалитетна... повеќе пари, повеќе публика, подобар маркетинг, подобри имиња во тимовите.

На Италијаните едно место им земаа во 2011, а замислете во 2007 Милан беше победник, а во 2010 Интер... ама ете им дадоа место + на Германците. На почетакот Њемциве губеа како Грчка (освен Баерн и Дортмунд), примаа по 6-7 комада од појаките тимови, ама гледате денес каква е ситуацијата кога еден Леверкузен и парира на Барса на гости, или пак Сити во 90-та минута мораа преку пенал да се спасуваат од Менхенгладбах

Реално Англичаниве се заслепени до немајкаде од пари, трофеите им се на второ место, затоа под чест им е да играат во ЛЕ, ама и самите знаат дека тоа иде на штета на лигата. Со тие пари со што располагаат од ТВ права, карти, курци-палци можат да состават 3 тима што ќе играат на 3 полиња во секое натпреварување, ама под чест им е нели...

Ќе повторам уште еднаш, тоа ако Италија земе едно место + во Европа, не значи дека е поквалитетна лига, туку дека тоа е еден вид на награда за тоа што се мачеле да направат нешто во второразредното натпреварување на УЕФА.
А Англичаните, ене им ги парите ги имаат, нека прават што знаат со нив...

:kafence:

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Да, Смолинг е подобар од Боатенг.. а пред него овие 2/3 години се Тери, Компани, Тиаго Силва, Рамос, Варан, Бенатиa..

Џером е супер играч, версатилен и ептен талентиран дефанзивец, ама у топ 5 стопери не, ниту е бил. Он е способен да пополнува места секаде назад без проблем, како Аспиликуета у Челси.
Фала ти на постов, сега ќе знам дека немаш врска од фудбал, па нема да има потреба да ти реплицирам. Варан, Бенатиа и Смолинг подобри од Боатенг....[DOUBLEPOST=1443687476][/DOUBLEPOST]
Baern i lani bese najak da sr potsetime..pa znaeme sto se desi.
Што се деси бе пластичен фану, изгубија од Барса со апсолутно преполовен тим.

W

wicked_1

Гостин
Фала ти на постов, сега ќе знам дека немаш врска од фудбал, па нема да има потреба да ти реплицирам. Варан, Бенатиа и Смолинг подобри од Боатенг....
Стави го и Хумелс.

Не игра само Баерн фудбал у Европа, има и други екипи. Остај резултати.ком

Kajgana Shop

На врв Bottom