UEFA Champions League 2015/2016

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Менхенгладбах е 14то место во Германија и има 5 порази во 7 натпревари. Сити и таму да не тепаше требаше одма да си излезат сами од групите.
Челзи е 15то место во Премиер Лига па вчера поразот од Порто беше дебакл.[DOUBLEPOST=1443651534][/DOUBLEPOST]
Ало бе, од Менхенфакинггладбах губите, да ви ебам Шити. Абе дај нека пропадне и нафта и Премиер и све у курац.
:kuracc:

Како му се имате намерчено на Премиер Лигашкиве екипи еј, не сте можни. :D
И јас се слагам вечерва со моите Премиер Лигашки браќа, молев Јунајтед и Сити да победат.
Во стилот на Ригил:
Јунајтед :vozbud::vozbud::vozbud:
Сити :bravobe:
Агуеро :cuc::cuc::cuc:

Премиер Лига>>>Бундес Лига :cujte:

Последно уредено:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.246
Поени од реакции
18.449
Челзи е 15то место во Премиер Лига па вчера поразот од Порто беше дебакл.[DOUBLEPOST=1443651534][/DOUBLEPOST]

:kuracc:

Како му се имате намерчено на Премиер Лигашкиве екипи еј, не сте можни. :D
И јас се слагам вечерва со моите Премиер Лигашки браќа, молев Јунајтед и Сити да победат.
Во стилот на Ригил:
Јунајтед :vozbud::vozbud::vozbud:
Сити :bravobe:
Агуеро :cuc::cuc::cuc:

Премиер Лига>>>Бундес Лига :cujte:
Челзи има тим од 300 милиони евра, додека Гладбах веројатно ќе виде пак ЛШ за едно десетина години. И самиот знаеш дека споредбава меѓу германциве 14то место и Челзи 15то нема смисла.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.107
Се слагам али не ми е поентата да се анализира играч по играч....Одговорив баш и подоле што ми беше поентата на цитатот.
Види и на твоето има повеќе гледања. :) Никој од нас не вика дека Премиер Лигата не е во пад, ама мислам дека се преовеличува, и тоа многу. Убаво имаше пишувано некој вчера, кај англиските екипи проблемот е што неможат да се навикнат на модерниот фудбал, па според мене од таму доаѓаат и неуспесите во Европа. Ама зошто судите само според настапите во европските натпреварувања? Дали квалитетот на една лига треба да се процени само од тоа?

Јас во никој случај неможам да кажам дека Примера како лига е поквалитетна од Премиер Лигата. Да, Реал и Барса имаат тимишта, Атлетико е многу позитивно изненадување, Валенсија е добра...и искрено, би кажал толку. Ќе кажете Севиља била многу јака, освоила 4 пати Лига Европа последните 10тина години. Е арно, а знаете ли кој и е најдобриот резултат во ЛШ во тие 10 години? 1/8 финале, а играле 5-6 сезони. И сеа, каде е толку јаката Севиља? Не викам дека е слаба екипа, ама реално и по играчи и по успеси далеку е од најдобрите европски екипи. Билбао и Виљареал исто добри тимчиња, ама толку...и во Англија има такви екипи - Тотенхем, Свонси, Саутемптон, Евертон... :) Е сеа да се навратам на муабетот од погоре. Неможам да кажам дека Примера е поквалитетна поради останатите екипи. :) Еибар, Леванте, Рајо, Лас Палмас, Гранада, Гетафе...каде е квалитетот во овие екипи? Кажи ми 3 квалитетни играчи од сите овие 6 екипи заедно и одма ти признавам. :) Да не правиме муабет колку се паднати екипи како Бетис и Депортиво, кои едно време беа многу поконстатни. Не ги ставив во друштвово само ради тоа. :)

За со Бундесот и Серија А мислам дека стварно нема потреба да се прави муабет. :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.633
Поени од реакции
6.441
ДДГ, Куртоа, Чех, Швајни, Компани, Силва, Туре, Азар, Агуеро па и Санчез, Озил и Фабрегас.

Ќе ги заборавев Кокелан и Лофтус. :D

Не заебавајте, има барем 10тина фудбалери во Пл кој можат во секое време да изборат место во прв тим во било која екипа.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Челзи има тим од 300 милиони евра, додека Гладбах веројатно ќе виде пак ЛШ за едно десетина години. И самиот знаеш дека споредбава меѓу германциве 14то место и Челзи 15то нема смисла.
Нема врска. Нели Премиер Лигата е многу многу послаба од Италијанската лига, а за Германската не се ни прави во муабет.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.779
Поени од реакции
9.583
Да да,изјавата во буквална смисла е смешна,тоа се слагам....Меѓутоа ја ја постирав од аспект на тоа што ти го напишав и стојам до тоа...

Сколс веројатно сакал да каже нешто слично али лош пример одбрал.
Единствено ако говори Сколс за напаѓач има поента според мене, а во друг случај нема врска да не се лажеме.

Најголем проблем кај ПЛ тимовите во ЛШ е тоа што немаат доволен ростер за ротација, т.е на секој тим (освен Сити можеби) му фалат плус 2-3 играчи кои ќе надополнат во ПЛ при важни натпревари во ЛШ. Плус на тоа да се додадат и повреди Како што пиша некој ПЛ е најкомпетитивна во споредба со сите и тука најмногу се цедат играчите во викенди пред ЛШ. Еве Челзи со Њукасл пример играчите се намачија во тек на 90 минути и данокот им го зеде во вчерашниот меч. Исто и Арсенал се исцеди тотално со Лестер иако тепа убедливо на крајот. Ние имавме мака со 4 повредени, Сити исто се намачи со Тотенхем во саботата. Од тоа што го гледам од стартниве состави на англискиве тимови во 95% составот им е ист од тој што играл во изминатите 3 натпревари што е доволен показател. Како паралела ќе го земам тимот на Јунајтед од 2008 и 2009 каде пред ЛШ и поготово пред нокаут фазата во ПЛ се штедеа главните играчи зошто имавме тотални замени. Сега секој тим асипрант да стигне далеку во ПЛ и ЛШ мора да има по 2 играчи на секоја позиција без исклучок што значи 22 играчи кои би биле со исклучителен квалитет и 3-4 млади кои ќе добиваат минутажа.

ДДГ, Куртоа, Чех, Швајни, Компани, Силва, Туре, Азар, Агуеро па и Санчез, Озил и Фабрегас.

Не заебавајте, има барем 10тина фудбалери во Пл кој можат во секое време да изборат место во прв тим во било која екипа.
Комотно и Мата може да влези во овој круг со игриве што ги пружа изминативе 2 години.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.107

И Смолинг треба да е на листава. Сигурно би фатил место во смешната одбрана на Барса. Или кај овие играчите од среден ред што играат одбрана кај Баерн? :D

Керик исто. :) Руни и Матиќ ај да кажеме ти се изоставени ради формата. Ама Мата исто е класа. Баерн не го сакаше и Де Брујн? :D

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.633
Поени од реакции
6.441
@ziak92 на скратено, квалитетот во премиер лигата си го зема данокот во Европа.
Додека овие во слабите лиги :D можат да калкулираат со составите, англиските екипи неможат тоа да си го дозволат.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Види и на твоето има повеќе гледања. :) Никој од нас не вика дека Премиер Лигата не е во пад, ама мислам дека се преовеличува, и тоа многу. Убаво имаше пишувано некој вчера, кај англиските екипи проблемот е што неможат да се навикнат на модерниот фудбал, па според мене од таму доаѓаат и неуспесите во Европа. Ама зошто судите само според настапите во европските натпреварувања? Дали квалитетот на една лига треба да се процени само од тоа?

Јас во никој случај неможам да кажам дека Примера како лига е поквалитетна од Премиер Лигата. Да, Реал и Барса имаат тимишта, Атлетико е многу позитивно изненадување, Валенсија е добра...и искрено, би кажал толку. Ќе кажете Севиља била многу јака, освоила 4 пати Лига Европа последните 10тина години. Е арно, а знаете ли кој и е најдобриот резултат во ЛШ во тие 10 години? 1/8 финале, а играле 5-6 сезони. И сеа, каде е толку јаката Севиља? Не викам дека е слаба екипа, ама реално и по играчи и по успеси далеку е од најдобрите европски екипи. Билбао и Виљареал исто добри тимчиња, ама толку...и во Англија има такви екипи - Тотенхем, Свонси, Саутемптон, Евертон... :) Е сеа да се навратам на муабетот од погоре. Неможам да кажам дека Примера е поквалитетна поради останатите екипи. :) Еибар, Леванте, Рајо, Лас Палмас, Гранада, Гетафе...каде е квалитетот во овие екипи? Кажи ми 3 квалитетни играчи од сите овие 6 екипи заедно и одма ти признавам. :) Да не правиме муабет колку се паднати екипи како Бетис и Депортиво, кои едно време беа многу поконстатни. Не ги ставив во друштвово само ради тоа. :)

За со Бундесот и Серија А мислам дека стварно нема потреба да се прави муабет. :)
Многу од нас го критикуваме Венгер дека долги години се влече на стара слава во Арсенал....Епа истото се случува и со Премиер лигата.

Тоа што викаш дека неможат да се навикнат на модерниот фудбал е токму тоа што јас го зборам...Лигата од маркетиншки аспект е во самиот врв но од фудбалски аспект е останата неколку години наназад и тоа јасно се покажува во дуелите со екипите во Шпанија во Европа па ако сакаш и со екипите од Германија односно Баерн и Дортмунд.

Фудбалот е застарен,дефанзивно многу слаб каде што најголемиот дел од екипите немаат сопствена база на играчи и се е фрлено на картата трансфери што од една страна носи атрактивност од друга страна па нестабилност за екипите кои полека губат на идентитет.

И да,квалитетот на екипите треба да се суди према резултатите во меѓусебните дуели конкретно во Европа и тука кремот на англиската лигата во последните неколку години во најелитното европско натпреварување е во најмала рака лош....Види ги полуфиналистите во последните неколку години...

Мислам дека лигата е во сериозен пад од причините кои ги набројав но дека фамата создадена од агресивен маркетинг,пари,трансфери,аналитирачи/старлети не ни дава на сите нас како фудбалски фанови да го видиме тоа...Но тоа е неминовно.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.633
Поени од реакции
6.441
И Смолинг треба да е на листава. Сигурно би фатил место во смешната одбрана на Барса. Или кај овие играчите од среден ред што играат одбрана кај Баерн? :D

Керик исто. :) Руни и Матиќ ај да кажеме ти се изоставени ради формата. Ама Мата исто е класа. Баерн не го сакаше и Де Брујн? :D
Керик е во години веќе, Руни формата, за Матиќ, Мата и Де Брујн не сум баш сигурен дека би биле првотимци во било која од трите екипи иако нема сомнеж дека се класа.

Kajgana Shop

На врв Bottom