UEFA Champions League 2015/2016

Член од
8 ноември 2008
Мислења
542
Поени од реакции
731
За каков пласман претендираат Тотенхем и Ливерпул во Англија кога веќе ги спомена нив? Ај ама искрено кажи ми го тоа?

Максимумот им е 4то место ...
Точно, тоа е утешна награда што не успеале да стигнат до пласман во ЛШ и не спечалиле стартни 30м евра со сам влез во натпреварувањето. И сеа они си викаат батали парите ние ќе ја освоиме ЛЕ дека е престижно натпреварување со мизерен награден фонд ? Ме заебаваш? ЛЕ ја рачунаш како некое куп за кој ливерпул и тотенхем ( кои патем за нивните 5 и 6 место во Англија земале по 90 м евра само од тв права) ќе се испотепаат за наградниот фонд на ЛЕ? Мало морген...

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.373
Поени од реакции
5.576
Баш Челзи има најконстантни успеси од Англичани последни 11 години

R

red.devil

Гостин
И сеа Италијанска лига ( патем која во последните 3-4 години, 2 години влага во ЛШ само со 2 претставника, третиот не поминува квалификации)е појака од Англиската која континуирано има 4 претставника у ЛШ ? Со што заслужија Италијанците да имаат 4 места за во ЛШ? И те молам не ми ја спомнувај ЛЕ, тоа е натпреварување за треторазредни екипи...
Брат иди во играчница полесно ќе се разбериш со Сунѓерот Боб. Не троши нерви безвезе. :D

Член од
19 февруари 2015
Мислења
1.772
Поени од реакции
2.075
И сеа Италијанска лига ( патем која во последните 3-4 години, 2 години влага во ЛШ само со 2 претставника, третиот не поминува квалификации)е појака од Англиската која континуирано има 4 претставника у ЛШ ? Со што заслужија Италијанците да имаат 4 места за во ЛШ? И те молам не ми ја спомнувај ЛЕ, тоа е натпреварување за треторазредни екипи...
лигата како што знам не се состои од 4 екипи него 20... а и тие 2 екипи имаат подобар резултат од тие 4...

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Баш Челзи има најконстантни успеси од Англичани последни 11 години
Знам дека Челзи има најкостантни успеси но реалноста е таа дека со падот на Манчестер Ј. Англиските екипи се доведени до колапс,губат од кој ќе стигнат а сега Челзи како минатогодишен Шампион во истата лига неможи никој да победи а и лани беше поразен и надигран тотално од ПСЖ и тоа со играч повеќе..значи најдобрите Англиски екипи немаат капацитет да му се спротистават на Барса,Баерн,Реал,ПСЖ што е поразителен факт за нив со оглед колку пари фрлаат.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.248
Поени од реакции
18.454
Точно, тоа е утешна награда што не успеале да стигнат до пласман во ЛШ и не спечалиле стартни 30м евра со сам влез во натпреварувањето. И сеа они си викаат батали парите ние ќе ја освоиме ЛЕ дека е престижно натпреварување со мизерен награден фонд ? Ме заебаваш? ЛЕ ја рачунаш како некое куп за кој ливерпул и тотенхем ( кои патем за нивните 5 и 6 место во Англија земале по 90 м евра само од тв права) ќе се испотепаат за наградниот фонд на ЛЕ? Мало морген...
Абе еј ти читаш ли воопшто или си тресеш од ракав? Освојувањето на ЛЕ носи директен пласман во ЛШ. Тоа значи дека и со освојување на ЛЕ ќе ги имаат тие стартни 30 милиони или колку се добива за учество во групната фаза во ЛШ, не е важен тука наградниот фонд. На магарето КУРОТ ќе стигнат до ЛШ место Ливерпул и Тотенхем преку лигата, а тоа може преку освојување на ЛЕ да го остварат.

Сега сфати нешто или пак не ти сече?

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.863
Поени од реакции
10.231
Јбг, знам дека е заебано да имаш НУЛА бодови после утакмици со Олимпијакос и факинг Динамо.

Ќе се извадите на Баерн ај...

NOT!
Ич не е заебано, жално е што провоцираш на таков беден начин

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Зошто играат Зенит и ЦСКА од 20:45, наместо 18:00?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
. На магарето КУРОТ ќе стигнат до ЛШ место Ливерпул и Тотенхем преку лигата,
Те молам немој така да пишуваш за Ливерпул бидејќи ќе ти дојдат Пеџа и Розенберг и ќе ти објаснуваат како тоа имале доволно квалитетен тим за топ 4 со Бентеке,Кутињо,Стариџ,Милнер:)pos:),Гомез,Ајб,Лалана,Хендерсон,Лукас Леива,Чан и семоќниот Фирмињо...сите кој од кој тешки просеци па после Роџерс ќе е крив,а со овој тим Господ да слези повеќе од 7 место нема теорија да бидат,а во Лига Европа не му треба којзнае каков противник за да испаднат,тоа можат да го направат и од Белененсес на пример ама тогаш ќе се вадат како тоа не се замарале иначе да се замараа дроп ќе ги направат сите со МИлнер суперсајонецот и Бентеке горилото за јаже тргање

Член од
23 август 2010
Мислења
39.964
Поени од реакции
116.568
Зошто играат Зенит и ЦСКА од 20:45, наместо 18:00?
Изгледа нешто беше ради ТВ правата, ама не ме фаќај за збор. Мада кој кур, Астана игра од 18:00 денес. :D Али добро, пазарот на Астана со пазарот на ЦСКА и Зенит не се споредува.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Изгледа нешто беше ради ТВ правата, ама не ме фаќај за збор. Мада кој кур, Астана игра од 18:00 денес. :D Али добро, пазарот на Астана со пазарот на ЦСКА и Зенит не се споредува.
Кој си ти да кажваш за пазари бе?..Ставревски?..министер за економија?..истреби се таму сосе зумби и тенис да те еби Цонга ..тој ќе објаснува тука за пазари,мазари драпајси колчишта..небаре во НБРМ работи..едноставно не постоиш :D

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Астана „мора“ да игра од 6, затоа што има огромна временска разлика. Ако играат од европско 20:45, кај нив ќе биде 2:45 :icon_mrgr:
Нека идат у Азија, кој ги ебе...

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Астана „мора“ да игра од 6, затоа што има огромна временска разлика. Ако играат од европско 20:45, кај нив ќе биде 2:45 :icon_mrgr:
Нека идат у Азија, кој ги ебе...
Штом е таква работата тогаш кај нив натпреварот ќе се игра во 12 сатот на полноќ..WTF?..а тие што ќе одат публика како ќе станат за работа од сабаље?..кој кур ги прими овие ѓупците Казакстан во УЕФА ?..сакаат да ги остат луѓето неспани цела вечер за еден фудбал :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.691
Поени од реакции
88.676
Џабе е зборењето за ЛШ и ЛЕ... тоа се правилата, секоја година УЕФА вади ранкинг на екипите по земја што направиле во европските натпреварувања.

Еве малце ќе свртам, и мене не ми се допаѓаше што ПСВ и Зенит беа носители на групи, ама шукур ќе се бунам кога веќе тоа биднало.Нема шанса во блиска иднина да се воведат поинакви бодувања на натпреварувањата (како што спомна Интроверт посебно да биде за ЛШ, посебно за ЛЕ).

И самите англичани знаат дека и ЛЕ носи бодови, е сега на нив останува дали ќе се замараат со тоа натпреварување или не.

Kajgana Shop

На врв Bottom