Не знам како заклучи дека е подобро да навиваш за тим кој не игра во ЛШ поради сплет на околности, но лека полека засатанува на нозе, од колку за тим кој цело време игра ЛШ.
Ко божем Арсенал не се труди да постигне подобар успех, ти од 3 утакмици на Интер заклучи дека сте на прав пат, а ние после освоени два ФА Купа и финансиска стабилизација, не сме.
И друго нешто, пред да го освоите триплете-то, Интер нели беше редовен учесник во ЛШ и секоја година го прдеа во осмина-финале, шо не ја смени екипата?
Ај пошо глеам на озбилно фаќате, ќе ти одговорам така. Кој го прдел Интер во 1/8 финале извини? Два пати испаднаа во 1/8 финале од Јунајтед и Ливерпул. Пред тоа изгледа забораваш кој редовно стигаше до 1/2 финале и 1/4 финале во ЛШ. Јас не реков дека после 3 од 3 Интер застанува на нозе, него дека лека полека застанува на нозе. Далеку е ова од идеалниот Интер кој ние навивачите сакаме да го гледаме, али до пред година, година и пол прва постава ни беа Карја, Џонатан, Нагатомо, Кузмановиќ, Роки и да не набројувам натака. Оваа сезона земавме еден куп играчи, секако дека ќе е на подобро работата во однос на лани, е сега дали ќе е доволно за ЛШ, примарната цел на Интер, ќе видиме во мај.
Мене искрено не ми е јасен патот на Арсенал, без никаква навреда. Која е целта, ФА куп? Лига куп? Ете Интер освојуваше Серија А 4 години по ред, освои и ЛШ, па падна драстично после тоа, па еве сега иде на подобро. А Арсенал што? Четврто место? Чекање на Волкот да го оствари својот полн потенцијал? Да се исплати Емирати? Да играте убаво? Повеќе пасови да имате? Не разбирам најискрено. До лани изговори беа ратите за Емирати, демек затоа не сте можеле многу да вложувате. Еве летово видовме како купивте перфектни 0 играчи, нормално Чех не го рачунам пошто е голман.
Мислам дека што поскоро си отиде Венгер од Арсенал толку ќе е подобро за клубот.[DOUBLEPOST=1442452931][/DOUBLEPOST]
Кој е подобар во Англија?
Пред да ме разбереш погрешно ќе ти кажам дека многу го сакам Белерин ко играч. Стварно има страшен потенцијал и се надевам дека ќе биде играчиште во иднина. Али, сериозно дека е најдобар офанзивен бек? Па лани Бане со газовите ко на Пеџа имаше 100000000000000000 пати подобри офанзивни партии од него. Сезонава е дрво Бане, али кој кур, пет кола се имаат изиграно, глупо е да се суди. Нејсе, ради такви муабети ве троламе со Џонтра.