Изгледа јас сум инкеро,а одам губат..

Почнавме одлично,одбраната камен,Арсиќ овај пат на ниво,фати се шо требаше да фати,се шо шутнаја на гол скина,овај пат не леташе на шутојте како со Охрид,беше доста сконцентриран и ги фаќаше сите шутој од надвор,од почеток Прилеп шуткаше од надвор зошто одлично беа затворени пикеро и крилата.....
Прв гол Прилеп даде негде 8ма минута,по наша грешка,кај десното крило Велешанецо Мартин имаше најголема промаја,се отепа Ќани викање по него..
Во напад пак Дрогата најконкретен,Топиќ одлично се градеше и праеше простор..
Ама пак беше неконкретна играта во напад,премногу бавно,тромава..
До 15 минута имавме 5-1,и дури 16 минута Прилеп го даде вториот гол,пак по грешка на Мартинче...

И после колата почна да оди низ брдо....
Излезе Топиќ,влезе Маркудов,и одма Прилеп го искористи ова и ја стегна одбраната,дури беше Топиќ двајца го чуваја и се праеше појќе простор за игра на бекојте,вака со Маркудов многу лесно идеа на крај..
До кај 20 минута имавме 7-4 негде и после си еба мајката...
Почнавме да грешиме многу,дури и со играч појќе не можевме да напрајме позиција за шут..
Дрогата 2 акции со ред,на наш вишок ги поеба,сакаше сам да влегва и да завршва и напрај пробивања..
Одличен е дечкото во напад,ама мора да научи да ја дава топката,премногу ја држи кај себе и еднонасочно гледа само да дај гол,не можи така,мора тој да користи то шо навлеква по двајца играчи и да прај вишоци за крила и пикер,иначе против секоја посериозна одбрана ќе имаме големи проблеми...
Да се вратам на мечот,до полувреме Прилеп ја презеде инцијатавата и за првпат заводе при крајот на првиот дел..
Успеавме некако да израмниме,ама играта ни падна в крај,на крај на полувреме Арсиќ скина пенал и ојдовме со нула на полувреме..
Второ полувреме очај бевме...
За 18(осумнајсе)

минути дадовме 2(два) гола,и то двата Топиќ,еден од контра,еден од пикер...
Еден куп технички грешки,промашени зицери,одбрани на голмано на Прилеп,не сакати батето,алал нека му е...

Прилеп ја искористи добрата игра во одбрана,и ојде на +5...
Сепак овд екумуваа и судите доста,не исконаја во клучни моменти,неколку удари под фаул не ги свринаја за нас,ни дадоја без веза неколку исклучвања,и толерираја предолги напади на Прилеп под пасивна игра.....
Така е ко секој ропак зеде свирче во раката...
И јасно беше дека го губиме мечот,веќе немавме ни идеја шои во напад,се пробваше сосила да се проигра пикерот,еден куп топки ни секоја,плус судиите,плус падна концентрацијата...
Многу контри и полуконтри ебавме и неможе појќе да се фати приклучок...
Проба Ќани со побрза ротација,ама не можеше никако да ја најди поставата..
Борјанчо освен во одбрана шо си изигра максимално коректно во напад многу слаб,освен неколку асистенции...Мора многу да се работи со него....
Марио,даде 2 гола мислам денес,ама многу топки изгуби,не форсираше денес шут како со Охрид,ама грешеше многу во додавањата...
Од сите најпојќе ме разочара Богдан,најслаб беше,тотално аут..
Не е ни 30% од ланското ниво,посебно есенската полусезона,тотално отсутен беше,несфатливи грешки,многу нервозен беше,се расправаше со судиите и губеше концентрација,одбрана беше солиден...
Да се надеваме дека ќе се врати во форма оти то е,ништо не прајме без него...
Околу другите играчи,крилата не се користеа многу,ќе мора тука да се поработи доста...
Денес Игорче дада неколку гола,исто и Мартинчо даде 3 гола мислам,ама доста чисти зицери ги поеба,не знам шо ќе прат со батето.дали ќе го земват?
Маркудов не покажа доволно,има време за него,исто и за Даниловски кој коректно си избрани...
Граб,ќе се воздржам за него,ќе остам малце време,не знам шо да речам....
Сума сумарум,според мене најдобри наши поединци на турниро се секако Дрогата и Топиќ,едниот во напад другиот во одбрана...
И секако одбраната,појќе од јасно станва дека ќе имаме добра одбрана сезонава,само да влези во ритам Арсиќ...
Ама нападо ме плаши,премногу црни дупки иаме...
Сепак има време,можи ќе зејме уште некој...

П.С
Заслужено Охрид се први,најпојќе покажаја,а реално и најдобра екипа имаја...
Добро скоцкана екипа..
Не ми е јасно како успеа онај рибаро Горан Андоновски да најди онакви играчи..(или на тацна му ги дојсоја)

Го гледам преѓе во едни шарени куси пантолончиња ко за на плажа облечен,уште јадица му фалеше...

ејј тренер бе....

Не е после да си касниш од

,Андоновски да не прај мајмуни...

Горе на трибина дури играја Охрид-Радовиш,седнат Мите легендата Караиванов по влечки

,се дери по судите кара...

а бе брич не е за џабе..

После то на нашата утакмица,цела екипа на Охрид почна да вика по судиите оти згрешиле некоја одлука на штета на Прилеп

...
Изгледа не нејќат,е па кој ве еба и ние ве нејќиме...