Barclays Premier League - Season 2015/2016

Кој ќе биде новиот шампион во Премиер лигата?

• Вкупно гласачи
    465
Статус
Затворена за нови мислења.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.252
Поени од реакции
13.763
Ај да пишам моја прогноза за сезонава.
Гласав за Сити да освои. Сезонава квалитетно се засилија, одлични припреми и мислам дека се за едно ниво пред Челзи кој им е најбизок конкурент. Со здрави Силва и Агуеро не гледам никакви проблеми за нив.

Челзи пак со истрошена одбрана, максимумот би им бил второ место. Нема да ме чуди доколку и завршат трети или четврти. Иако се засилија со Педро, на другите позиции ни шкрипи. Лоша форма на Хазард/Фабрегас/Матич и те како се рефлектира врз резултатите на тимот. Во средината Микел и Рамирес се мизерија. Првиов веќе е излишено да се коментира. Вториов освен што трча и прави непромислени стартови друго ништо не прави. Едно време поседуваше сенс за пас игра и техничка завршница ама после голот со Барса ко да заборави што е фудбал. Одбрана е во потреба од свежа крв. Зума се надевам ќе добива што поголема минутажа. Очекувам добри игри од него.

Очекувам добра сезона од Коста,Цезар и Педро.

И да Куртоа не е на ниво со Де Геа. Но тоа не значи дека нема потенцијал да биде одличен голман, минатата сезона и почетоков потврдуваат дека му фали искуство, има некако лоша комуникација и команда над одбраната т.е му фали уште многу работа.

Манчестер Јунајтед сезонава се енигма. Одлично се засилија со Депај и Шнејдерлин. Одлични играчи. За Швајни нема сомнежи, сеуште има фудбал во него, и мислам со неговото искуство во големи мечеви може многу да придонесе за Јунајтед.
Чудно ми е што не се засилија со шпиц играч и со играч од одбраната.

Тука некаде и е Арсенал но за нив немам некое конкретно мислење.

Ми се допадна играта на Ливерпул со Арсенал. И тие се засилија солидно, мада не гледам да конкурираат за топ4 сезонава.

За изненадување на сезоната мислам дека ќе биде Лестер со Раниери. Иако не е тренер за големи клубови мислам дека за мид тејбл тим е одличен. Нешто налик на Ари Реднап.

Доста солидна сезона очелувам од Пердју и К.Палас. Незгодна екипа посебно за големите екипи.

Интересно ќе биде да се види Евертон,Тотенхем и Саутемптон дали ќе напредуваат сезонава или некој од нив ќе разочара.

Њукасл мислам дека ќе завршат некаде во зоната за испаѓање.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.383
Поени од реакции
12.813
Хах, интересна случка на утакмицата Арсенал(жени) в.с Ридинг(жени).
Се повредил линискиот судија и овие немале замена, арно ама во публика се погодил Мајкл Оливер, ја гледал жена му како го суди натпреварот, и без проблем се нафатил да го замени повредениот линиски судија.:D

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
#kampanja

Ако ја грешев, исправете ме.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.980
Поени од реакции
67.779
Не велам дека неам напишано, туку дека го немам избришано мислењето. Нека ти текне одприлика кој период е, ќе го најде Донеф, он листа по 4000 страни за да докаже нешто.
A бе Фиќо, Фиќо, ај што си го потенцирал, уште и си го болдирал делот.

:kuracc:

ПС уште се смееме :D

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
siti so ova tempo ke ja unisti premier ligata nisto cudo da stane kako bundes liga kade sekoja godina baern e sampion togas ke stane ligata neatraktivna i izvesna se nadevam deka celnicite na BPL ke odat vo nasoka da go sprecat ova pumpanje na siti so crnite pari na arapite ,BPL momentalno e najinteresnoto i najizednacenoto prvenstvo vo svetot vo koe ima 5 kluba koi se non stop vo trka za titulata a pozadi niv ima silna 6 koja non stop im dise vo vrat ,vo BPL nema kojznae kolku i kakvi zvezdi se sto e interesno e neizvesnosta do samiot kraj ,ako ova se promeni a ke se promeni ako siti prodolzi da se pumpa togas za brzo ke stane ili kako bundes liga ili kako primera kade dva tima se dominantni site ostanati se inferiorni prema niv i povremeno ednas na 10 g ke se najdi nekoj koj ke im zamrsi smetki ,znaci ako sakate dobra liga mora da imate dobri edno 10 -12 kluba sto e slucaj samo so BPL a za da ne e bundes vo ligata ne smeete da go imate baern

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.372
Поени од реакции
5.574
У фан клуб пиша глупост мислев ај се дешава ама еве те повторно исто...

O

ob1

Гостин
siti so ova tempo ke ja unisti premier ligata nisto cudo da stane kako bundes liga kade sekoja godina baern e sampion togas ke stane ligata neatraktivna i izvesna se nadevam deka celnicite na BPL ke odat vo nasoka da go sprecat ova pumpanje na siti so crnite pari na arapite ,BPL momentalno e najinteresnoto i najizednacenoto prvenstvo vo svetot vo koe ima 5 kluba koi se non stop vo trka za titulata a pozadi niv ima silna 6 koja non stop im dise vo vrat ,vo BPL nema kojznae kolku i kakvi zvezdi se sto e interesno e neizvesnosta do samiot kraj ,ako ova se promeni a ke se promeni ako siti prodolzi da se pumpa togas za brzo ke stane ili kako bundes liga ili kako primera kade dva tima se dominantni site ostanati se inferiorni prema niv i povremeno ednas na 10 g ke se najdi nekoj koj ke im zamrsi smetki ,znaci ako sakate dobra liga mora da imate dobri edno 10 -12 kluba sto e slucaj samo so BPL a za da ne e bundes vo ligata ne smeete da go imate baern
Какви глупости ти тресеш човеку стварно не е нормално..

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.863
Поени од реакции
10.231
Абе жабари не мрсете муда мисловна именка е Арсенал за пропалицата од клуб такозван интер. Ја барем поштено си кажувам го пизмам шефоф на стручниов штаб на Челзи( :D ) вие двајца ко некој баби од куќа на куќа и само ломотите ебаве то напатените, цел живот ве ебе Милан :D

Sent from my ST21i using Tapatalk

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Хах, интересна случка на утакмицата Арсенал(жени) в.с Ридинг(жени).
Се повредил линискиот судија и овие немале замена, арно ама во публика се погодил Мајкл Оливер, ја гледал жена му како го суди натпреварот, и без проблем се нафатил да го замени повредениот линиски судија.:D
Уште еден доказ дека жените не прават ништо без мажите :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom