Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мене би ми било срам да сум дужна 100 евра и цел град да знае за тоа. Уште и да се курчам, не ги враќам бе, шо ми можете. А сум ги земала за да си купам два пара конверс патики, иако немам леб да јадам, и немам примања со кои би ги вратила тие 100 евра. Не ми е јасна грчкава логика, еве од сабајле цела тема ја исчитав и не сфатив.
...проблемот со кој ќе се судрат е малку потежок.., нема да имаат за што да плаќаат даноци....Се нешто не верувам дека Грциве ќе плаќаат даноци дисциплинирано, онака преку ноќ.
зошто ова нешто многу ме потсеќа на сдсм-овското гледање на работите , кое демократијата ја поистоветува со детска градинка отидена на излет во фабриката на Вили Вонка.....Малата разлика на референдумот само ја докажува поделеноста во Грција, не му дава легитимитет на Ципрас.
зошто ова нешто многу ме потсеќа на сдсм-овското гледање на работите , кое демократијата ја поистоветува со детска градинка отидена на излет во фабриката на Вили Вонка.....![]()
The German government has begun preparations for Greece to be ejected from the eurozone, as the European Union faces 24 hours to rescue the single currency project from the brink of collapse.
..французите , вистинските жабари...отсекогаш биле гадни и лигави, само тоа вешто го маскират со напудрени перики, јаки парфеми,силвупле , жетем, вуле ву куше авек муа и слични трици ,а постојано се кријат зад своите волтери...Македонија посебно отсекогаш ја имале на зуб....Пак ке им дадат пари сега за после 2 години пак да викаат "зашто ни дадовте?".
Французиве од ден на ден се погадни и погадни ми стануваат.
хммм нема бе шанса..., тоа само некој меѓу нас се занесува... Грција е источниот грев на Европа ...ни влакно нема да и фали. Пак ќе го јадеме ние стапот од проста причина што на некого ќе мораат да се издуваат ко на боксерска вреќа....Нема заебанции со Фрау Меркел.
Се покажа како toughest gal around the block.
Судејќи според изјавите на челниците, Грците не успеале да добијат скоро никакви отстапки од предлогот на Шојбле (магионичарот, кој успеа од нон-пејпер, да го направи deal sealed).
Единствено што им беше удоволено е фондот за продажба на "valuable assets" да биде базиран во Атина, а не во Луксембург.
Нормално, Ципрас ја продава приказната како успех, особено што добил debt relief, а се` што добил е можност да се разговара за тоа прашање, откако ќе добијат прв позитивен извештај од Тројката. И во тој случај, нема никакво (нагласено е) отпишување на долгови, може евентуално да се продолжат некои рокови на достасување и да се дадат дополнителни грејс периоди.
Уште поперверзно е што сето договорено мора најпрвин да се ратификува од страна на грчката влада и парламент, а дури потоа да се почнат официјалните преговори за помош.
Сакале/нејќеле или ќе се доведат во ред или толку ќе биде од нив. Мислам дека на сите им е јасно дека ако и со овој пакет помош не направат прогрес на сите полиња, после 3 години грчката криза ќе се јави повторно на насловните страници, а тогаш веќе никој ќе нема трпение, ниту оправдување за нивната циганштаана (освен францускине педерчиња со перчиња).
..французите , вистинските жабари...отсекогаш биле гадни и лигави, само тоа вешто го маскират со напудрени перики, јаки парфеми,силвупле , жетем, вуле ву куше авек муа и слични трици ,а постојано се кријат зад своите волтери...Македонија посебно отсекогаш ја имале на зуб....[DOUBLEPOST=1436777595][/DOUBLEPOST]
хммм нема бе шанса..., тоа само некој меѓу нас се занесува... Грција е источниот грев на Европа ...ни влакно нема да и фали. Пак ќе го јадеме ние стапот од проста причина што на некого ќе мораат да се издуваат ко на боксерска вреќа....![]()