Како да го извадам аудио материјалот од PDF фајл?

• Креатор на темата Креатор на темата INFECTED
  • Време на започнување Време на започнување
I

INFECTED

Гостин
Имам PDF фајлови со вградени аудио материјали. Како да ги извадам тие аудио материјали во мп3 формат надвор од пдф-то?

Прати ми еден пример на пп.

Еве дечки на пример ова, вториот и третиот фајл имаат вградено аудио материјал. Читкаш од пдф и слушаш од мп3.
https://onedrive.live.com/?cid=00ca...17&ithint=folder,pdf&authkey=!AN-Xw72NEJTye1I[DOUBLEPOST=1436116693][/DOUBLEPOST]
Неќе да се инсталира виндоус 8.1 имам и ме ебава еве 4 месеци скоро......[DOUBLEPOST=1436116732][/DOUBLEPOST]
инсталирај adobe acrobat пробај со него, ако не пробај со некое рандом програмче пример : http://www.downloadcrew.com/article/30642-x-ripper
Убаво се само што не ги наоѓа мп3 фајловите во ПДФ-то...

Последно уредено од модератор:
Отвори го со понов ворд (2013, а можеби можат и 2010 и 2007), зачувај го пак како пдф и нема да има аудио.
Пробано.

Ау ти ги сакаш уствари фајловите во мп3

Отвори го со понов ворд (2013, а можеби можат и 2010 и 2007), зачувај го пак како пдф и нема да има аудио.
Пробано.
Знам ама ми требаат тие мп3-ња ќе ги ставам башка од пдф-то :)

Уф, ми скапаа очиве бафтајќи се со ова.
Најдов начин но е малце долг и напорен.
Програмот кој овозможува да го извадиш аудиото е PDF CosEdit
Симни го и екстрактирај.
Trial е ама си работи.

Следно, со помош на acrobat pro избриши ги сите страни од документот кај што го нема француското знаме и зачувај го.
Потоа, пушти го горе линкнатиот програм и отвори го новиот пдф фајл што ги содржи само страните со француското знаме.
Е сега, од лева страна ќе бараш само објекти што се од типот stream. Кога ќе кликнеш некој stream, во десниот дел од програмот треба да има subtype audio/mpeg, ако нема, тогаш рипај го тој stream и барај друг.
Откако ќе најдеш stream со subtype audio/mpeg, на левата страна кликни на тој објект што содржи audio/mpeg и одбери Save Stream Data to File
Во новиот прозорец одбери име bla.mp3 и одбери локација каде што сакаш да го зачуваш фајлот.
Воила, мп3 што збори на француски јазик.
Лошо е што CosEdit изгледа нема начин за подредување според вид или подобро пребарување, многу побрзо ќе се завршеше работата.

Исто така не ја исклучувај и опцијата да го пушташ аудиото од пдфто и да го снимаш звукот со некој програм како на пример Audacity.

Уф, ми скапаа очиве бафтајќи се со ова.
Најдов начин но е малце долг и напорен.
Програмот кој овозможува да го извадиш аудиото е PDF CosEdit
Симни го и екстрактирај.
Trial е ама си работи.

Следно, со помош на acrobat pro избриши ги сите страни од документот кај што го нема француското знаме и зачувај го.
Потоа, пушти го горе линкнатиот програм и отвори го новиот пдф фајл што ги содржи само страните со француското знаме.
Е сега, од лева страна ќе бараш само објекти што се од типот stream. Кога ќе кликнеш некој stream, во десниот дел од програмот треба да има subtype audio/mpeg, ако нема, тогаш рипај го тој stream и барај друг.
Откако ќе најдеш stream со subtype audio/mpeg, на левата страна кликни на тој објект што содржи audio/mpeg и одбери Save Stream Data to File
Во новиот прозорец одбери име bla.mp3 и одбери локација каде што сакаш да го зачуваш фајлот.
Воила, мп3 што збори на француски јазик.
Лошо е што CosEdit изгледа нема начин за подредување според вид или подобро пребарување, многу побрзо ќе се завршеше работата.

Исто така не ја исклучувај и опцијата да го пушташ аудиото од пдфто и да го снимаш звукот со некој програм како на пример Audacity.
ФАЛА АМА НАЈМНОГУ :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom