Беса во отворен протест за федерализација на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Релевантност за право...океј.
Што треба, сега ова да значи. Треба да покаже колку сум јас глуп? Треба да ме искомпромитира?

Една работа ќе ти кажам. Јас сум толку едно егоцентрично створење, полно со себеси и што е најважно докажано не само во Македонското општество туку и пошироко, што не можеш да ме понижиш.[DOUBLEPOST=1434413816][/DOUBLEPOST]
Не гњави со глупости, испери го шупчето
Дечко, ти мора да си го згрешил форумот. Има сигурно некоја тема за хомосексуалци, побарај ја и продолжи си го релевантниот муабет за церемониите што си ги имате.

Бидејќи темата за Куманово е затворена, а оваа е најблиска.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/568446/Ramus-Haradinaj-uhapsen-u-Sloveniji-po-poternici-Srbije

Али рече дека групата во Куманово биле негови луѓе, ама тоа не значело дека секогаш може да ги контролира. Сега, ќе видиме според тоа што ќе одлучи судот во Словенија дали ова му е жолт картон, или директно исклучување.

Јас не се согласувам дека ќе се испоколеме. Во СДСМ има сериозни луѓе, што знаат каква е ситуацијата. И не се согласувам на изедначувањата на Црвенковски со Заев. Црвенковски е арогантен, ама има и со што. Има добиени избори, има генијални потези, има и грешки секако, има рекорди, прилично млад успеал да им се наметне како незаменлив на цела гарда политичари калени во КПЈ школи. Тоа, колку и да го сакаме или не го сакаме човекот, е за почит.

Затоа, има право да биде арогантен. Особено што таа ароганција не прави штета никому, сем нему лично. Црвенковски имаше ситуација кога две групи од по 10к луѓе беа застанати една спроти друга, на 100 метри растојание, па знаеше дека не смее да дозволи конфликт. Овие се сосема друга ситуација. СДСМ од 2004 до 2009та имаше лидерска криза. И таа лидерска криза креира разноразни крила.

Луѓе што ги бива само за редење бекатон, се умислија дека се политички величини. И си дадоа за право да се мешаат во креирање политики. Сега, сите тие крила се споени заедно и ја водат СДСМ. Едноставно, паметните таму ќе молчат, додека овие не се самозакопаат. Моментално ни се случува политичка криза креирана од бекатоноредачи, баш црпнати од нива (врати се една генерација назад, родителите ќе им ги најдеш на ниви), кои до вчера биле фактор само во Ново Село или Ранковце соодветно. Е сега, тие луѓе ги примаат по амбасади, им се обраќаат со господине и ги прашуваат што мислат за прашања за кои реално никогаш во животот не мислеле. Нормално е покондурен сељак и редовната угостителска, а не па дипломатска учтивост да го удри во глава, и да се умисли дека е некоја величина. Ама ќе им пројде, и ќе бидат избришани, од нивните.
Сумњив ми е Бране мене, со неговово воскреснување. Како оние белоглавине орли мршојадци кога ќе кружат над нешто, така ми делува. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom