Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 27.366
- Поени од реакции
- 36.547
И немам никакви партиски приоритети, ниту сум член на некаква партија, моето мислење и јавна критика кон власта е оправдана и издржана, тоа што го пишувам е реалната состојба без разлика на вас (како што самиот кажа) партиски определените како ви изгледа...
Aj вака да ти кажам. Колку што ти мислиш дека сум за тие (што сега се на власт), обратнопропорционално толку да останат на власт (тие истите).
Ама знаеш што уште, колку што мислиш дека сум за тие (што сега се на власт), толку и да НЕ дојдат на власт... тие за кои ми изгледа дека навиваш. Можеби грешам за тебе, ама клетвата стои и за двете најголеми политички партии, кои впрочем не доведоа до ова дереџе. Зијан да видат, барем колку што направија самите.
Затоа човеку, остај ги тие изгомнени страња од политички препуцавања и дај да се концентрираме на национално единство. Па и дефокусирање нека биде ова, како сакаш нарекувај го ама за мене нема поважно од одбрана на татковината. За тоа е наменета темава, не за актуелните случувања во устраниот двопартиски систем.
И не лупај глупости, никој не кажа да идеме со пушки на граница... Но свесноста нека се шири, нека бидат свесни луѓето што се случува. Сите знаеме општо за состојбата во западна Македонија ама јас еве појма немав дека постои вакво забрзано доселување на косоварите. Верувам дека и многу други не се свесни за ова.
Затоа Ти не дефокусирај овакви важни работи, а политичките партии сите нека се гонат во бестрага... а и нивните војничиња заедно со нив. И да знаеш -ако не си член на партија и ако не си засегнат: Ваквиот мој став, и апел, можеш само да го поздравиш. А ако не, совеста нека ти страда како што страдаат Македонците таму каде што се доселуваат вакви „добри гости„.
Те молам немој веќе да ми реплицираш за партиски бљувотини, ниту е местото овде за тоа ниту имам намера повеќе да дискутирам за тоа.