добивање на работна виза преку посредници

• Креатор на темата Креатор на темата ooooo
  • Време на започнување Време на започнување
O

ooooo

Гостин
Сакам да знам дали има некој од вас има вадено работна виза преку посредник.
Затоа што најдов една жена што посредува работни визи за америка и дадов 170 евра за апликација,и ми рече тој ден кога ке ја добијам визата треба да и платам уште 1200 евра ама не мие сигурна воопшто затоа што ми рече дека визата ќе ја добијам после 3-4 месеци и сега не знам што да правам не знам дали лажи или не ???????

Затоа што најдов една жена што посредува работни визи за америка и дадов 170 евра за апликација,и ми рече тој ден кога ке ја добијам визата треба да и платам уште 1200 евра ама не мие сигурна воопшто затоа што ми рече дека визата ќе ја добијам после 3-4 месеци и сега не знам што да правам не знам дали лажи или не ???????
Иди на гатачка . Таа ке види у кугла и ке ти каже ;)

Мислам дека си измамена.
Запомни, сите формални работи функционираат транспарентно.
Значи во официјални ситуации нема ти реков/ми рече за се има документ и најбитно трага на парите, што би рекле "paper trail".

И ова тебе ич не ти беше чудно?

па нормално дека ми беше ама пак се надевам дека нема да ме измами лугето плаќат по 2000-3000 евра и ги губат и си реков ќе ризикувам за 170 евра не се многу ама многу време ми вели да чекам не сакам да изгубам толку време затоа сакам да знам дали некој така добиено работна виза преку посредници ме разбираш

па нормално дека ми беше ама пак се надевам дека нема да ме измами лугето плаќат по 2000-3000 евра и ги губат и си реков ќе ризикувам за 170 евра не се многу ама многу време ми вели да чекам не сакам да изгубам толку време затоа сакам да знам дали некој така добиено работна виза преку посредници ме разбираш

Не сакам да се правам паметен и да ти рушам надежи, ама мислам дека тука не станува збор за некој што сака да ти помогне. Ако ја знаеш лично жената, ок.
Ако не, шансите да те има измамено се големи. Те остава да чекаш дури да најде уште жртви од кои ќе земе пари. После ќе ја снема. Со среќа пријавувањето во полиција - не лична карта, извод од матично имај, нема да ти помогне.

Дали ке бидеш измамена или не ке дознаеш најдоцна за 3 месеци нели.....има секакви, што посредуваат, што се измамници и ретко некои што навистина завршуваат работа.....ако сакаш кажи некоја информација повеке овде, за каде ти е визата, каков тип виза, за која земја и може ке ти дообјасниме повеке, секој има искуства овде.....Од многу голема важност е, дали знаеш некој што има земено виза преку неа на овој начин, или како дојде ти до неа...........Ако ти си прва што ке и прави виза, најверојатно си измамена....ако ти се јави да ти бара пари уште, тогаш прашај ја каде да се сретнете, а претходно кажи во полиција и да ја фатат на лице место како ти зима пари......

Дали ке бидеш измамена или не ке дознаеш најдоцна за 3 месеци нели.....има секакви, што посредуваат, што се измамници и ретко некои што навистина завршуваат работа.....ако сакаш кажи некоја информација повеке овде, за каде ти е визата, каков тип виза, за која земја и може ке ти дообјасниме повеке, секој има искуства овде.....Од многу голема важност е, дали знаеш некој што има земено виза преку неа на овој начин, или како дојде ти до неа...........Ако ти си прва што ке и прави виза, најверојатно си измамена....ако ти се јави да ти бара пари уште, тогаш прашај ја каде да се сретнете, а претходно кажи во полиција и да ја фатат на лице место како ти зима пари......

taa mi rece deka e rabotna viza za amerika i koga ke dojdi denot da se zemi vizata taa idi so mene vo amerikanskata ambasada i se zema viza od 1-5 godini zavisi mi rece kako ke bile raspolozeni vo ambasadata i togas treba da i dam uste 1200 evra jas mozam da gi zagubam samo tie 170 evra so i gi dadov za aplikacija i mn vreme cekane na vizata 3-4 meseci a ne sakam da zagubam tolku dolgo vreme zatoa sto postoi drug covek so moze da napravi isto viza ama toj ja vadi samo turisticka viza a jas sakam rabotna

dali imat nekoj posredik za istavajne rabotnaviza ili rabotna dozvola za vo austrija

А има ли некој да ми среди за да емигирам и работам во Норвешка?
Имам работно искуство во повеќе области и имам потенцијал да работам повеќе работи.

Кога сериозно се договараш со некој во најмала рака подразбира потпишување на договор за истото. Бидејќи не спомна, претпоставувам дека немаш никаков доказ дека си ги уплатила тие пари и слободно од утре жената може да рече дека не те познава. Тоа што ти кажала дека ќе дојде со тебе во амбасада, не ти е никаква гаранција, тој ден може и да не се случи, а од друга страна ти вика дека не ти е сигурна визата оти зависело дали ќе бидат расположени во амбасада. Не знам колку професионалност и аргументираност е пропорционална со расположение?!
Ајде, нека ти испадне по планови, ама мое мислење е дека ова посредување е мнооогу сомнително и тешко вистиното.

Кога сериозно се договараш со некој во најмала рака подразбира потпишување на договор за истото. Бидејќи не спомна, претпоставувам дека немаш никаков доказ дека си ги уплатила тие пари и слободно од утре жената може да рече дека не те познава. Тоа што ти кажала дека ќе дојде со тебе во амбасада, не ти е никаква гаранција, тој ден може и да не се случи, а од друга страна ти вика дека не ти е сигурна визата оти зависело дали ќе бидат расположени во амбасада. Не знам колку професионалност и аргументираност е пропорционална со расположение?!
Ајде, нека ти испадне по планови, ама мое мислење е дека ова посредување е мнооогу сомнително и тешко вистиното.
КомплеХ -на, не ли ти паѓа сомнеж дека можеби пријателчето позади тастатурата само се заебава и бара некој Х фактор ?
Кој нормален човек би дал 170 евра за посредување на виза на човек што не го знае.
Плус на тоа... од кај тарифата 170 евра? Зашто не е 200 , или 150 ? Се на се е ова скроз сомнително
. :)

Не знам зашто толку скептични. Си има луѓе кои имаат блиски по амбасадите и прават бизнис со посредување. Секако, тоа не е легално ама дека постојат, постојат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom