Пронајден нов антибиотик после 30 години истражување

Баш ме интересира дали и што данок ќе плаќа Иван Исцелител. Добро, тој и месиите се посебна категорија (Баба Рада сепак шитка разни трева и совети што со неа, а овој прима сигнали од виша сила).

Услугите од КАМ примена на КАМ методи и постапки се даваат како јавни услуги.
КАМ - комплементарна и алтернативна медицина
Ќе си плати данок на промет, ако успее да земе лиценца за практичар. :pos:

За да се открие еден лек треба многу време и многу пари.
Има ПРЕДКЛИНИЧКИ и КЛИНИЧКИ испитувања

Бактериите што предизвикуваат инфекции можат да стекнат резистенција кон одредени антибиотици т.е. ако се конзумираат често и несоодветно.[DOUBLEPOST=1420836229][/DOUBLEPOST]Не ги сфаќам фаците шо мислат дека се толку битни за опстанокот на човештвото та мислат дека постои некоја ФАРМАКОМАФИЈА што ги труе и ги убива заради некој профит...[DOUBLEPOST=1420836378][/DOUBLEPOST]Еве ви овде една шемичка за како се создаваат лековите. И нормално дека за некои треба години и години за да се создадат
6R2QQKE.jpg

Гледам многу има што ги прават луди луѓето што сметаат дека антибиотикот не му носи добро на организмот.. Јас лично немам некои огромни познавања за медицина, ама една работа знам, откако престанав да пијам антибиотици, живот видов....

Бев болен секоја втора недела, душа немав веќе и така стандард пред некои си 8 години отидов на лекар и ми препишаа антибиотик, мајка ми ми го купи антибиотикот, ми го донесе и го остаив на маса, не испив ни едно апче.. Бев болен ептен, али издржав, оздравев без антибиотик, после кога отидов на лекар докторката ме пофали што сум си го испил антибиотикот и така од тогаш, па до денес, во 10 години дали 2 пати иам паднато болен и тоа обична настинка... Незнам како е тоа да те боли глава...

Така да антибиотикот и те како го уништува организмот.. Е сеа фората е што антибиотикот може да заврши огромна работа, па и да спаси живот, ако е густа работата.... Порано луѓе умирале од обична исекотина, што не е случај и денес. Е сега целиот бизнис тука се прави што лекарите препишуваат антибиотици буквално за секоја ситница... И нормално, така ти го уништуваат организмот... Антибиоткиот не е лоша работа, ама не се пие како бомбончиња....

А инаки, @GordonGoldader , со шемиве што си ги постирал, да не очекуваш дека ако лекарите не трујат дека јавно во ваквата шема ќе објават што се случува? :)

Гледам многу има што ги прават луди луѓето што сметаат дека антибиотикот не му носи добро на организмот.. Јас лично немам некои огромни познавања за медицина, ама една работа знам, откако престанав да пијам антибиотици, живот видов....

Бев болен секоја втора недела, душа немав веќе и така стандард пред некои си 8 години отидов на лекар и ми препишаа антибиотик, мајка ми ми го купи антибиотикот, ми го донесе и го остаив на маса, не испив ни едно апче.. Бев болен ептен, али издржав, оздравев без антибиотик, после кога отидов на лекар докторката ме пофали што сум си го испил антибиотикот и така од тогаш, па до денес, во 10 години дали 2 пати иам паднато болен и тоа обична настинка... Незнам како е тоа да те боли глава...

Така да антибиотикот и те како го уништува организмот.. Е сеа фората е што антибиотикот може да заврши огромна работа, па и да спаси живот, ако е густа работата.... Порано луѓе умирале од обична исекотина, што не е случај и денес. Е сега целиот бизнис тука се прави што лекарите препишуваат антибиотици буквално за секоја ситница... И нормално, така ти го уништуваат организмот... Антибиоткиот не е лоша работа, ама не се пие како бомбончиња....

А инаки, @GordonGoldader , со шемиве што си ги постирал, да не очекуваш дека ако лекарите не трујат дека јавно во ваквата шема ќе објават што се случува? :)

Па не си бил нешо сериозно болен шом ти поминало после НЕКОЕ ВРЕМЕ. Па нормално дека ќе си оздравел самото тело си има нешо наречено ИМУНИТЕТ шо се бори против овие нешта наречени инфекции, а антибиотиците служат за да помогнат за побрзо закрепнување.

Инаку ова е процедурата што е потребна за откривање на нов лек. Ова е задолижтелно за секоја фармацевска компанија да го прави.

Па не си бил нешо сериозно болен шом ти поминало после НЕКОЕ ВРЕМЕ. Па нормално дека ќе си оздравел самото тело си има нешо наречено ИМУНИТЕТ шо се бори против овие нешта наречени инфекции, а антибиотиците служат за да помогнат за побрзо закрепнување.

Инаку ова е процедурата што е потребна за откривање на нов лек. Ова е задолижтелно за секоја фармацевска компанија да го прави.
Да, јасно, ама антибиотикот го уништува имунитетот...

Антибиотикот ти го уништува животот ако го ЗЕМАШ НА СВОЈА ОДГОВОРНОСТ.

Да појаснам - сите бактерии не се исти. Ако користиш подолго врмее некој антибиотик они се опаметат и станат РЕЗИСТЕНТНИ или ОТПОРНИ на тој антибиотик, и џабе ти е и 3 тона да испиеш ама нема да има ефект.

Проблемо е тоа шо у МК сите мислат дека се попаметни од докторите и дека ќе заштедат ако не се советуваат со доктор или не направат анализи за шо имаат, и си клукаат антибиотици.[DOUBLEPOST=1421279539][/DOUBLEPOST]
Да, јасно, ама антибиотикот го уништува имунитетот...

Ајде, појасни ми како го уништува имунитетот?

Антибиотикот ти го уништува животот ако го ЗЕМАШ НА СВОЈА ОДГОВОРНОСТ.

Да појаснам - сите бактерии не се исти. Ако користиш подолго врмее некој антибиотик они се опаметат и станат РЕЗИСТЕНТНИ или ОТПОРНИ на тој антибиотик, и џабе ти е и 3 тона да испиеш ама нема да има ефект.

Проблемо е тоа шо у МК сите мислат дека се попаметни од докторите и дека ќе заштедат ако не се советуваат со доктор или не направат анализи за шо имаат, и си клукаат антибиотици.[DOUBLEPOST=1421279539][/DOUBLEPOST]

Ајде, појасни ми како го уништува имунитетот?
Па се бори со вирус/бактерија место твојот организам и организамот не станува отпорен... Само ослабнува...

Иначе тука се согласуваме дека македонска работа е не идам на лекар, сам ќе си купам антибиотик и гајле немам...

Па се бори со вирус/бактерија место твојот организам и организамот не станува отпорен... Само ослабнува...

Како ослабнува?

Имунитетот забележува дека нешто не е во ред и реагира. Кога инфекцијата е преголема за имунитетот да реагира и да ја среди тогаш се користат антибиотици и други процедури.[DOUBLEPOST=1421280290][/DOUBLEPOST]На тебе кожата, слузниците ти се прекриени со огромен број на бактерии кои се дел од нормалната микрофлора. Во дебелото црево живеат огромен број на бактерии кои учествуваат во дигестија на храната.
Бактерии има насекаде околу тебе и по тебе, но има патогени шо се штетни за организмот и тој колку и да се справува со нив понекогаш тие се пресилни.

Како ослабнува?

Имунитетот забележува дека нешто не е во ред и реагира. Кога инфекцијата е преголема за имунитетот да реагира и да ја среди тогаш се користат антибиотици и други процедури.
Не, тука си грешка, антибиотици се користат на големи при секоја настинка... бар овдека во Македонија, со сигурност можам да го кажам ова.. Тоа е и тоа што од прееска пробувам да го кажам, не кажувам дека антибиотикот е лоша работа, туку дека се препишува како играчка... Наместо да бидеш болен 3 дена, ќе бидеш 5, ама нема да се напиеш антибиотик.. А кај нас секогаш е ќе бидам болен 3 дена, зошто да бидам 5...

Ама можеш и да умреш за 5 дена, зошто да пиеш антибиотици?

Проблемо е тоа шо у МК сите мислат дека се попаметни од докторите и дека ќе заштедат ако не се советуваат со доктор или не направат анализи за шо имаат, и си клукаат антибиотици.[

Тоа е друже, пред некој ден еден другар ми се пожали бил болен, али се напил Азитромицин (Сумамед) + Амоксиклав и оздравел :popce:

СЕКОЈА ИНФЕКЦИЈА НЕ Е ИСТА!

Иначе, терајте си вие по ваше, ја си кажав погоре шо има да си кажам, никој не терам со зор да пие или да не пие антибиотици. Зимајте шо мислете дека треба, кој ви пречи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom