Гледам многу има што ги прават луди луѓето што сметаат дека антибиотикот не му носи добро на организмот.. Јас лично немам некои огромни познавања за медицина, ама една работа знам, откако престанав да пијам антибиотици, живот видов....
Бев болен секоја втора недела, душа немав веќе и така стандард пред некои си 8 години отидов на лекар и ми препишаа антибиотик, мајка ми ми го купи антибиотикот, ми го донесе и го остаив на маса, не испив ни едно апче.. Бев болен ептен, али издржав, оздравев без антибиотик, после кога отидов на лекар докторката ме пофали што сум си го испил антибиотикот и така од тогаш, па до денес, во 10 години дали 2 пати иам паднато болен и тоа обична настинка... Незнам како е тоа да те боли глава...
Така да антибиотикот и те како го уништува организмот.. Е сеа фората е што антибиотикот може да заврши огромна работа, па и да спаси живот, ако е густа работата.... Порано луѓе умирале од обична исекотина, што не е случај и денес. Е сега целиот бизнис тука се прави што лекарите препишуваат антибиотици буквално за секоја ситница... И нормално, така ти го уништуваат организмот... Антибиоткиот не е лоша работа, ама не се пие како бомбончиња....
А инаки,
@GordonGoldader , со шемиве што си ги постирал, да не очекуваш дека ако лекарите не трујат дека јавно во ваквата шема ќе објават што се случува?