Пронајден нов антибиотик после 30 години истражување

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
Тимот научниците од Northwestern University од Бостон преку низа експерименти откриле дека новиот антибиотик, Teixobactin, e успешен во лекувањето на туберколоза, сепса и други болести. Исто така се наведува и дека начинот на кој е откриен антибиотикот може да создаде нова генерација на антибиотици која полесно ќе се справува со бактериите.

Извор

А полесно ќе го уништува телото на човекот и ќе го прави зависно.

Сепак,има разлика од зимање лекови за туберколоза и за зимање антибиотик за кашлање и течење нос.

Јуупиии пак едно ќе лечиме друго ќе труеме да живеат фармацевтските компании.:bravobe:

Чекај малку сеа кој е зависен од антибиотици? :confused:

А полесно ќе го уништува телото на човекот и ќе го прави зависно.

Сепак,има разлика од зимање лекови за туберколоза и за зимање антибиотик за кашлање и течење нос.

Јуупиии пак едно ќе лечиме друго ќе труеме да живеат фармацевтските компании.:bravobe:

Testing on mice has already shown that the antibiotic works well at clearing infections, without side-effects. The team is now concentrating on upscaling production so that it could be tested in humans.

Бар да го прочитавте текстот пред да коментирате.
Еве директно од артиклот.
http://www.nature.com/news/promising-antibiotic-discovered-in-microbial-dark-matter-1.16675
Teixobactin has been tested in mice and has yet to show any toxic side effects.

Ама пер кај им објаснуваш, они чуле нешто и безразлика што и да излезе истата ќе им е реакција. Ко никад апчиња да не пиеле. Ја уште не познавам човек зависен од апчиња или сајдефекти од зимање антиботици, едино што имам сретнато почесто е да станеш имун на едни апчиња ако ги земаш пречесто.

Ама пер кај им објаснуваш, они чуле нешто и безразлика што и да излезе истата ќе им е реакција. Ко никад апчиња да не пиеле. Ја уште не познавам човек зависен од апчиња или сајдефекти од зимање антиботици, едино што имам сретнато почесто е да станеш имун на едни апчиња ако ги земаш пречесто.
Не бе, кул е да кажеш - Јас не пијам апчиња.

u drugi zborovi antibiotikov go iame 20 godini veke ali sea ni odobrija da go pustime...

u drugi zborovi antibiotikov go iame 20 godini veke ali sea ni odobrija da go pustime...
Не баш. Методот на кој е култивирана бактеријата и антибиотикот кој е добиен од неа се околу 5 години стари. Претходно култивација на вакви бактерии со постоечките методи не беше можна.

и дојде крајот на баба Рада и лукот ? :D

Eве и на Википедија има за овој антибиотик
http://en.wikipedia.org/wiki/Teixobactin
Во овој текст можете да прочитате дека клиничките испитувања ќе траат две години и дека лекот се очекува во продажба за 5-6 години
In early 2015, human clinical trials of teixobactin were estimated to be at least two years away. One of the co-discoverers of the antibiotic estimated it would cost “in the low 100 millions” of dollars to develop a teixobactin drug over five or six years. Pharmaceutical companies have been reluctant to make such investments in new antibiotics, because their wide prescription is likely to be discouraged in order to retard development of resistance, which has come to be considered almost inevitable.[5]

Да очекуваме дека леков ќе помогне да се излечат луѓе, но и притоа дека нема да им наштети повеќе.
И притоа да се надеваме дека ова нема да биде лек како останатите лекови кои ги најавуваат на Интернет и за неколку месеци се потврдува дека биле само испитување, а не и лек со успешно дејство.

:)

Им дојде, ама со законот за алтернативна медицина. И Witch Doctor-ите ќе плаќаат данок. :icon_mrgr:

Баш ме интересира дали и што данок ќе плаќа Иван Исцелител. Добро, тој и месиите се посебна категорија (Баба Рада сепак шитка разни трева и совети што со неа, а овој прима сигнали од виша сила).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom