Ziveam vo zgrada koja ima lift . Na samiot lift komsijata koj zivee najgore ja ima staveno nadvoresnata edinica na inverterot. Montirana e po site propisi no problem e kontaktot so liftot koj gi prenesuva vibraciite igrajki uloga na inka,Vibraciite se reflektiraat vo mojot stan sozdavajki nisko frekventna buka koja deluva na nervniot sistem i krvniot pritisok, ednostavno ne se zivee vo stanot koga raboti masinata. Sporam so komsijata ukazuvajki mu na problemot koj treba da go resi no toj tvrdi deka inverterot nemoze da go montira na zid poradi toa sto bil mnogu tezok, a vekje napravi konstrukcija za na zid, Dali nekoj moze da mi pomogne so sovet sto da pravam. Znaci probano e se,stavavme tervol pod krovot na liftot, vikavme akusticari koi napravija nacrt da go krene na uste edno nivo so uste eden par gumi no na kraj mi kazaa deka takva masina ne se montira vo zgrada najmalku na krovot od liftot. Prasanjeto e dali moze da go dislocira na zid i dali postoi navistina opasnost da padne bidejki napravena e vekje platforma vgradena vo zid samo treba da ja kaci masinata.