Дино Мерлин (Арена Борис Трајковски) - 28.03.2015

• Креатор на темата Креатор на темата BlancoMKD
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 април 2013
Мислења
81
Поени од реакции
55
2ir21ar.png

Картите се пуштени у продажба па ме интересира дали има некој од тука шо ке оде... на мене Дино ми е еден од омилените пејачи и не планирам да го испуштам.
Карта планирам да земам утре ако ми пуштат плата :D

Иначе и која ви е омилена песна??

900 денари за Дино Мерлин ?!
Па мајку му OneRepublic за 990 денари ќе доаѓаат...
За Цеца беше 1300...:popce:

Иначе далеку е Мерлин од шабан и од турбофолк, ама добро, јако ми е како се што доаѓа од екс-ју просторите се нарекува шабанско.:vrtioci:

Дино Мерлин нема дојдено од 2009/10, знам пошто му бев на тој концерт. Ако некој ретко прави концерти, тоа е он.

Солена е малку картава, а сакам да одам и на One Republic, така што ќе видиме како ќе стојам со финансии...

Иначе далеку е Мерлин од шабан и од турбофолк, ама добро, јако ми е како се што доаѓа од екс-ју просторите се нарекува шабанско.:vrtioci:

Дино Мерлин нема дојдено од 2009/10, знам пошто му бев на тој концерт. Ако некој ретко прави концерти, тоа е он.

Солена е малку картава, а сакам да одам и на One Republic, така што ќе видиме како ќе стојам со финансии...
За Цеца е 1300 зошто има сељаци шо се палат на нејзината немузика...
Другиот дел од постот претпоставувам дека не беше наменет за мене зошто ја нигде не го нареков Дино шабан, баш напротив и ја сакав да одам зошто има добри песни ама некако ценава на картава ме премислува.
Според мене ако правиме споредба со Уан Рипаблик шо доаѓаат за 990 денари, а се доста познати, тогаш 900 за Дино е премногу...

За Цеца е 1300 зошто има сељаци шо се палат на нејзината немузика...
Другиот дел од постот претпоставувам дека не беше наменет за мене зошто ја нигде не го нареков Дино шабан, баш напротив и ја сакав да одам зошто има добри песни ама некако ценава на картава ме премислува.
Според мене ако правиме споредба со Уан Рипаблик шо доаѓаат за 990 денари, а се доста познати, тогаш 900 за Дино е премногу...
Хахаха не беше за тебе бе, затоа после репликата, коментарот го одвоив со ентер. :D
Видов таков коментар, а ме мрзеше да цитирам. :D
900 се многу, барем 500че да беше.
Ако излезе некој бонус, може да се оди. :D

Точно, гледајки според нашио буџет е ногу 900.. ја никогаш не сум бил на негов концерт ако и сега не идам незнам дали друг пат ке дојде у мкд...
а неможеш да споредуваш оне републик со дино мерлин секој си има свој вкус на музика шо се однаса до мене, ја ке идам поарно на сандра африка неголи на тие оне републик

мош некој ке пише селандура шоп овоа оноа ама кога не ги слушам и беспари да са не одам :)

https://www.youtube.com/watch?v=2sfguR_N08c една од фаворитите

Не е шабанско, но не е ни европско. И, како тоа не е шабанско? Фрчи од ориентализам, турско, арапски мелос.

Па, што тоа ако не доаѓал од 2009 година? Се утепаа пари земајќи на наша глупоќа. Наши пејачи зошто снимаат? Никој да не ги слуша? Никој да не им оди на концерт? Никој да не ги пушта на телевизија? Каде и да свртам на телевизија само југословенска музика, а каде е македонската? Така сме од мали нозе отруени со југоносталгија, а нас не не ни ебаваат 5%. Затоа ни како држава, ни како народ кур ќе не биде. Ете тоа да ти е јасно.

Пред некој ден завртев 5-6 албански канали. Знаеш што е разликата? Цел ден албанска музика без разлика дали е лоша или добра, а да не зборувам за Срби, Хрвати, Бугари, Грци.

Не е шабанско, но не е ни европско. И, како тоа не е шабанско? Фрчи од ориентализам, турско, арапски мелос.

Па, што тоа ако не доаѓал од 2009 година? Се утепаа пари земајќи на наша глупоќа. Наши пејачи зошто снимаат? Никој да не ги слуша? Никој да не им оди на концерт? Никој да не ги пушта на телевизија? Каде и да свртам на телевизија само југословенска музика, а каде е македонската? Така сме од мали нозе отруени со југоносталгија, а нас не не ни ебаваат 5%. Затоа ни како држава, ни како народ кур ќе не биде. Ете тоа да ти е јасно.

Пред некој ден завртев 5-6 албански канали. Знаеш што е разликата? Цел ден албанска музика без разлика дали е лоша или добра, а да не зборувам за Срби, Хрвати, Бугари, Грци.
А пa нaшиве еднa квaлитетнa музикa шo прoизведувaaт aбе шo дa ти кaжaм...
Пoрaнo имaше дoбрa мaкедoнскa музикa aмa пoследниве некoлку гoдини пo 2-3 дoбри песни гoдишнo дaли се вaдaт...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Темата е отворена за сите шо го слушаат Дино и планираат да одат, другите немора да ми објаснувате глупости и да пишувате лектири тука
фала, чао, пријатно

ако бе шо

Дино Мерлин човече, тоооо. Ич не е шабанско, напротив, уметност е Дино, заедно со целата Сараевска сцена од каде што потекнува.

Ова го чекав неколку години, ако сега не го видам, кој знае кога ќе го видам пак.

Обавезно доаѓам.

go postuvam dino merlin,no sepak neli e dosta od colic ceca merlin aca lukas joksimovic itn.sekoja godina doagjaat po nekolku pati vo makedonija
pa baska i kartite ne se bas eftini

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom