Кој windows да го користам?

Член од
23 март 2013
Мислења
20
Поени од реакции
6
Здраво,
Имам потреба од мала помош од вас, при избор на нов оперативен софтвер.
Моментално сум на Windows XP, на коишто му измина поддршката од страна на Мајкрософт па се решив да променам.
Како оперативни системи кои ги имам во дилема се: Windows 7 или Windows 8.1.
Би било добро според конфигурациите што ги имам, кој windows подобро би одговарал на компјутерот.
Процесор: AMD Sempron(tm) 140 Processor 2.71GHz
Рам: 1,75 Usable GB
Бит: x86(32)
Графичка: ATI Radeon HD 4200

П.С. Среќна нова, се најдобро.

Најдобро е да останеш на XP слаб процесор, слаб рам можеш да пробаш win 7 и win 8.1

иди на 8ка слободно ако ти кочи ради процесорот може за го вратиш на хп, само немој 7 пошто има аеро и ќе ти кочи

8.1 32 битен нема да имаш никаков проблем. За 7ка ич не размислувај

Можеш 7ка ама ќе треба да исклучиш аеро, на 1,75 ќе ти јади 500-600 само оперативниот ако си на стандард наместен. Пробај осумка пошта таа фаќа помалку од седумката а ако ти е многу чудна вратиси се на ХР и никому ништо дур некој ден не земиш подобро компјутерче. Тоа со техничката од микрософр нема врска, Ти на таа конфигурација и онака не може да правиш којзне што ново па да не е компатибилно со ХР и да ти треба упдате од денеска.

Пoбaрaј гo нa тoрент пoследниoт ХP сo SP3 и пoследните aпдејти. 8цaтa е срaње a 7цaтa јaде мнoгу ресурси.

Фала ви многу, на одговорите, инаку го користам ХП со СП3 .)
Сепак, во последно време ми се исклучува и компјутерот, а понекогаш и самата машина бучи како ненормална, ке речеш трактор е. Матичната и напојувањето е пред умирање изгледа.
Како и да е, едвај чекам да се прекара еднаш засекогаш, па нов и подобар да земам.

А да пробаш (секако не сам ако не си правел никад пред тоа) Да отвориш и исчистиш добро. Паста на процесор, добри дување и подмачкување на напојувањето и други вентилатори ако имаш...

Може ли и кај мене мала помош
Intel Pentium 2.8ghz
gb Ram DDR1
160gb hard disk
Nvidia Geforce 6200
Ми кочи премногу, ваљда плачи за преинсталациј. Моментално има xp sp3, дали можам со 7 или 8 да го преинсталирам?

Пошо имате дрвени компјутери би ви препорачал Lubuntu Linux или Mint Linux да ставите, да ги баталите тие глупави продукти на Microsoft и да одите со нешто што вреди.

Може ли и кај мене мала помош
Intel Pentium 2.8ghz
gb Ram DDR1
160gb hard disk
Nvidia Geforce 6200
Ми кочи премногу, ваљда плачи за преинсталациј. Моментално има xp sp3, дали можам со 7 или 8 да го преинсталирам?

многу малце рам имаш, и да ставиш дали 7 или 8 ќе ти кочи. Минимум 2 гига па нагоре ти треба, 4 гб за 100% нормално да работи и да можеш да отвараш повише табови на хром да играш игри и слично.

многу малце рам имаш, и да ставиш дали 7 или 8 ќе ти кочи. Минимум 2 гига па нагоре ти треба, 4 гб за 100% нормално да работи и да можеш да отвараш повише табови на хром да играш игри и слично.
На алиекспрес гледав ддр1 поефтин околу 600ки, дали имаш искуство со купување на електроника од таму бидејќи малку сумливо ми е од таму да земам, а тука кај нас над 1000ка е1гб

На алиекспрес гледав ддр1 поефтин околу 600ки, дали имаш искуство со купување на електроника од таму бидејќи малку сумливо ми е од таму да земам, а тука кај нас над 1000ка е1гб
Немаат проблем ама ама види пак на ebay

Последно уредено:

гледај продавачот да има добар рејтинг, и да ставиш tracking number за да можеш да знаеш до кај ти е испораката, еден другар нарача нокиа лумиа 920 пред месец и му стигна за едно 20 дена.

Пошо имате дрвени компјутери би ви препорачал Lubuntu Linux или Mint Linux да ставите, да ги баталите тие глупави продукти на Microsoft и да одите со нешто што вреди.
Ама сигурно на Убунти линукс ке неможе да се симнуваат игри на пример..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom